Чт, 2024-04-25, 05:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Вересень » 29 » Першим ділом інтереси, ну а Феміда потім: США не мають наміру вводити санкції
14:14
Першим ділом інтереси, ну а Феміда потім: США не мають наміру вводити санкції
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Резолюція Сенату США по Україні, що закликає звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко, була ухвалена одноголосно в ході відкритого голосування з дотриманням всіх норм і правил, заявив виданню "Дзеркало тижня" автор резолюції американський сенатор Річард Дурбін.

"Дана резолюція була ухвалена одноголосно в ході відкритого голосування в Сенаті. Це стандартна процедура, застосовувана при розгляді питань, по яких існує узгоджена, однозначна точка зору більшості. Всі правила і процедури в даному випадку були дотримані, ніхто їх для цього не змінював", - говориться в коментарі Дурбіна, переданому "Дзеркалу тижня" його прес-службою.

"Звичайно ж, ухвалення такої резолюції не зовсім влаштовує українську владу, але вона говорить про те, що члени Сенату одностайно засуджують політичне ув'язнення Юлії Тимошенко", - зазначив сенатор.

"Крім того, ця резолюція готувалася протягом декількох місяців. Всі відомства (сенаторські офіси) були поставлені до відома про те, що сенат має намір розглянути це питання з тим, щоб вони могли представити свої зауваження та заперечення. Резолюція попередньо обговорювалася на відкритому засіданні сенатського комітету з міжнародних справ і була ним підтримана. Твердження про те, що тут нібито мали місце якісь порушення процедури, не мають під собою жодних підстав", - підкреслив він.

Як повідомлялося, після ухвалення резолюції в прес-службі МЗС Україні заявили, що процедуру її ухвалення "зі всією дипломатичною стриманістю можна назвати, як мінімум, сумнівною".

При цьому президент України Віктор Янукович, відвідуючи 24-26 вересня США з робочим візитом для участі в Генасамблеї ООН, сказав, що до резолюції слід ставитися серйозно. "Безумовно, нам треба ставитися до всіх подібного роду резолюцій серйозно. Але ми також знаємо оцінки й Державного департаменту, і Білого Дому. Вони трохи різняться", - підкреслив президент.

Нагадаємо, проект резолюції Джона Інхофа і Річарда Дурбіна був створений ще у травні 2012 року. 20 вересня проект резолюції підтримав комітет Сенату з іноземних справ, а вже 22 вересня документ був проголосований у Сенаті.

Сенат США поки не планує застосовувати більш жорсткі заходи щодо України

Сполучені Штати поки не планують ухвалювати рішення про санкції проти української влади у разі грубих порушень на прийдешніх парламентських виборах.

США уважно стежать за ситуацією в Україні і сподіваються, що питання про переслідування опозиції буде вирішене найближчим часом. Про жорсткі заходи Білого дому щодо української влади говорити поки рано.

Про це виданню "Дзеркало тижня. Україна" повідомив американський сенатор Ричард Дурбін - автор схваленої Сенатом США резолюції по Україні, що закликає звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

На питання "Дзеркала тижня", чи можливо поява в конгресі США документа, що передбачає санкції проти української влади у разі грубих порушень на прийдешніх парламентських виборах, Дурбін відповів: "Між двома дружніми демократичними державами завжди існують якісь протиріччя. Ця резолюція відображає точку зору Сенату про те, що Юлія Тимошенко є політв'язнем, а також його бажання бачити майбутні в Україні парламентські вибори чесними і відкритими".

Політик нагадав, що раніше Сенат уже ухвалював документи обов'язкового, а не рекомендаційного, як резолюція, характеру. "Зараз ще рано говорити про те, якими можуть бути подальші дії уряду США, але поки він уважно відстежує ситуацію в Україні і сподівається, що питання про політичне ув'язнення Тимошенко буде справедливо вирішено вже у найближчому майбутньому", - зазначив він.

Як зазначає "Дзеркало тижня", в 2004 році американські законодавці мали намір ухвалити так званий "Акт про українську демократію і чесні вибори-2004 р.", автором якого був конгресмен Дана Рорабахера. Документ мав силу закону і передбачав серйозні санкції щодо України та її посадових осіб: відмову у видачі віз, конфіскацію майна, придбаного незаконним шляхом, блокування банківських кредитів або фінансової допомоги від США чи міжнародних урядових організацій. "Акт про українську демократію" не було ухвалено через події Помаранчевої революції.

Як повідомлялося, напередодні американські експерти озвучили переважаючі настрої щодо України: насамперед стратегію США визначають інтереси. Це і питання розширення впливу в сфері видобутку сланцевого газу, і зростаюче значення аграрної економіки в світовий продовольчій політиці.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 947 | Додав: abel
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ