Чт, 2024-04-25, 13:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Березень » 13 » Перспективи блокування транспортних автоперевезень для Росії та Білорусі Зеленський і Кубраков обговорили з міністрами ЄС
11:24
Перспективи блокування транспортних автоперевезень для Росії та Білорусі Зеленський і Кубраков обговорили з міністрами ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українська сторона висловила вдячність партнерам за допомогу в евакуації мирних жителів.

Президент України Володимир Зеленський і міністр інфраструктури Олександр Кубраков взяли участь в онлайн-зустрічі міністрів Польщі, Австрії, Чехії, Франції Німеччини та України, а також комісара ЄС з питань транспорту.

Як повідомив Кубраков, на зустрічі обговорювали необхідність нових транспортних санкцій проти країн-агресорів.

"Вкотре акцентував на важливості перекриття доступу для російського та білоруського автотранспорту (у першу чергу - вантажного) до дорожньої системи ЄС. Зокрема, ми очікуємо на відмову від видачі дозволів на міжнародні вантажні перевезення для перевізників окупанта та його союзників. Потрібно забезпечити торговельну блокаду росії", - підкреслив він.

Україна висловила вдячність партнерам за допомогу в евакуації мирних жителів, а також за пільгові умови проживання та пересування країною для них. Не менш важливою є допомога з гуманітарними вантажами та їх транспортуванням.

"Суттєвою підтримкою для організації вантажних автомобільних перевезень стало запровадження Польщею, Литвою, Латвією, Естонією, Словаччиною, Молдовою, Німеччиною, Італією, Австрією та Угорщиною без дозвільного проїзду, а також інших пільгових умов для перевізників гуманітарних вантажів в Україну", - розповів Кубраков.

Він закликав усі європейські країни долучатись до нової транспортної коаліції - це стане важливим внеском у спільну перемогу.

Міністр інфраструктури України під час зустрічі також підняв питання співпраці для післявоєнної відбудови країни. Наразі російсько-білоруська агресія вже завдала матеріальної шкоди для інфраструктури і транспортного сектору на мільярди доларів.

"Закликав партнерів долучатися до відбудови України, зокрема через спільні нові проєкти, технології, а також спеціальні джерела фінансування. І вкотре нагадав, що кожен крок з підтримки нашої країни - це ще один послідовний крок до спільної перемоги Європи над агресором. Демократія та свобода обов’язково переможуть", - підкреслив Кубраков.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 313 | Додав: adminA | Теги: блокування транспортних автоперевез, Зеленський і Кубраков, Білорусь, міністри ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ