Вт, 2024-04-16, 18:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 2 » Під Кабміном знову збираються "чорнобильці"
12:18
Під Кабміном знову збираються "чорнобильці"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Близько 700 "чорнобильців" протестують у середу біля будівлі Кабінету міністрів. Люди розташувалися з лівого боку від центрального заїзду до будівлі, на тротуарі вулиці Грушевського, передає "Українська Правда".

Вони виступають проти ухвалення закону щодо держгарантій виконання рішень судів у тому вигляді, який скасовує їхні пільги.

Протестувальники стоять спокійно, зрідка вигукуючи "Ганьба!" і тримаючи в руках свої гасла.

Працівники міліції розташувалися вздовж тротуару з боку проїжджої частини. Вхід до Кабімну з боку протестувальників охороняє подвійний кордон "беркуту".

Два автобуси правоохоронців розташовані під будівлею Кабміну.

При цьому частина Маріїнського парку навпроти будівлі уряду практично забита представниками спецпідрозділу "Беркут".

Кореспондент "УП" нарахував понад 20 великих автобусів правоохоронців, ще кілька мікроавтобусів типу "Богдан" і "Газель", а також патрульних джипів.

Працівники міліції, які прибули в тих автобусах, вишикувалися в парку.

"Чорнобильці" пояснили, навіщо організували нову акцію протесту

Заступник голови Харківської обласної організації "Союз. Чорнобиль. Україна" Володимир Проскурін заявив, що під час переговорів з урядом остаточного рішення щодо скандального законопроекту не було досягнуто, тому "чорнобильці" організували нову акцію протесту.

"Шановного народного депутата (лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова - ред.), напевно, ввели в оману. Я працював у робочій групі при віце-прем'єрі Сергієві Тігіпку. Була група від "афганців" і дві групи від "чорнобильців", я працював у чорнобильській", - заявив Проскурін в ефірі "5 каналу".

"Ця група проголосувала в повному складі, ми всі проголосували за те, щоб відхилити зазначений вище законопроект № 9127 повністю. Після цього було підписано меморандум з урядом. Його підписала громадська організація "Союз. Чорнобиль. Україна", від імені всіх "чорнобильців", але я не думаю, що це правильно. І, станом на сьогодні, ніякого рішення щодо цього законопроекту, як це сказав шановний депутат, не було", - заявив Проскурін.

Він також заявив, що організатори акції протесту "чорнобильців" під стінами Верховної Ради не планували ламати паркан і штурмувати Верховну Раду, вони сподівалися привернути увагу ЗМІ креативом і самі не думали про такий розвиток подій.

"Коли ми приїхали під стіни парламенту, ми побачили, що приїхала велика кількість громадських організацій, які не входять до "Союзу. Чорнобиль. Україна", організації місцевого рівня. У століття інтернету і мобільних телефонів це зробити нескладно. Велика кількість людей підійшла, ми навіть не встигли виставити свою апаратуру, а плакати взагалі не вивісили, вони так і залишилися в машині", - повідомив співорганізатор акції.

"У наші плани входив креатив. Ви сьогодні чули, очевидно, фонограму з відомого фільму - це харківська ідея, ідея харків'ян: звуки бою, крупнокаліберний кулемет. Це креатив, журналісти люблять цікаве та незвичайне", - додав він.

Проскурін зазначив, що в акції протесту брали участь абсолютно різні громадські організації, які приїхали зі всієї України, тому шукати автора ідеї штурму Верховної Ради складно.

"Я хотів би звернути увагу на те, що паркан ламали в різних місцях, там, де локально стояли зовсім різні громадські організації, які приїхали з усієї України. Тому шукати автора цієї ідеї складно ... Взагалі, звичайно, це емоції людей і команди не було. У нас був свій сценарій, який ми повною мірою хотіли втілити в життя", - підсумував Проскурін.

Паркан біля Ради, пошкоджений "чорнобильцями", за ніч відновили

Паркан біля будівлі Верховної Ради України, пошкоджений під час акції чорнобильців у вівторок, в середу вранці вже відновлено. Про це на своїй сторінці на Twitter повідомила народний депутат Леся Оробець.

"А паркан біля ВРУ наспіх вночі, з ліхтариками полагодили", - написала вона.

Наразі біля паркану чергують співробітники міліції, пікетників немає.

Під час знесення огорожі постраждав як мінімум один співробітник міліції.

1 листопада "чорнобильці" двічі за день пішли на активний штурм Верховної Ради. Натовп намагалися зупинити близько сотні правоохоронців, однак ті відтіснила "Беркут" від дверей парламенту. Деякі "чорнобильці" зчепилися з "беркутівцями" врукопашну.

"Чорнобильці" вимагають виконати рішення судів про призначення пенсій, погашення заборгованості з виплат компенсацій і поточних пенсій, а також порушити кримінальні справи проти винних у невиконанні рішень судів про призначення "чорнобильцям" пенсій. Раніше повідомлялося, що влада скасує пільги 16 категоріям громадян - зокрема ветеранам ВВВ, "чорнобильцям" та дітям війни .

Зазначимо, що Єфремов обіцяє, що пільги не скасують. А ЗМІ говорять, що "атаку чорнобильців" під ВР організував Льовочкін.

Спікер Верховної Ради Володимир Литвин обіцяв розповістипро вимоги "чорнобильців" президенту Віктору Януковичу і Кабінету міністрів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1060 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ