Пт, 2024-03-29, 11:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 25 » Під посольством Нідерландів у Києві студенти вимагали ратифікувати Угоду з ЄС
13:14
Під посольством Нідерландів у Києві студенти вимагали ратифікувати Угоду з ЄС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Більш як 50 студентів столичних вишів у рамках громадської кампанії "Молодь за Європу" прийшли до посольства Королівства Нідерландів з вимогою до влади Нідерландів ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Про це повідомляють координатори акції у Фейсбуці.

"Ми студенти, молодь, ми рушійна сила і ми зібрались сьогодні висловити нашу незгоду з рішенням пана Марка Рютте (прем'єр-міністра Нідерландів - ред.) не підписувати договір про асоціацію між Україною та ЄС. Наша вимога проста: Рютте! Підпиши! В рамках акції ми також намалювали перед входом у посольство імпровізовану мапу України. Небажання підписати асоціацію можна порівняти лише з брутальним розтоптуванням наших мрій і сподівань, нашого майбутнього, нашої країни. Ми хочемо, щоб уряд Нідерландів та працівники дипломатичної місії відчули свою відповідальність за ті наслідки які можуть наступити для нас, для молоді, у разі непідписання угоди", - зазначив один із координаторів кампанії Рустам Савранський.

За його словами, через працівників консульства студенти звернулися до уряду Королівства Нідерланди із закликом ратифікувати Угоду.

"Не топчіть наші мрії і сподівання, ми більше трьох років йшли до підписання цієї угоди, і зараз від вас залежить, чи будемо ми мати європейське майбутнє, чи опинимось над прірвою невизначеності", - наголосив Савранський.

Громадянська кампанія "Молодь за Європу" стартувала 24 жовтня 2016 року і передбачає ряд заходів, спрямованих на привернення суспільної уваги та тиску на урядовців Нідерландів. Мета кампанії, як зазначають її координатори, - підписання урядом Королівства Нідерланди Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Раніше повідомлялось, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив з міністром закордонних справ Швеції Маргот Вальстрем завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС та скасування віз для українських громадян. Про це йшлося під час їхньої зустрічі в Люксембурзі 16 жовтня в рамках робочого візиту Клімкіна.

Раніше нідерландський прем'єр Марк Рютте заявив, що Нідерланди, найімовірніше, не будуть ратифікувати Угоду про асоціацію між Євросоюзом та Україною. Відповідно до норм ЄС, для укладення угоди про асоціацію з третьою країною, її повинні ратифікувати уряди всіх країн-учасниць союзу.

Якщо уряд Нідерландів звернеться до парламенту з пропозицією про відмову Нідерландів ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС (УА), а голландський законодавчий орган проголосує за нього, то це автоматично поставить хрест на угоді. Про це йдеться в статті "Врятують чи знищать Нідерланди асоціацію України з ЄС?" для ZN.UA. Автор статті зазначає, що ймовірність того, що уряд все ж внесе в парламент пропозицію про відмову Нідерландів ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС, досить велика.

19 жовтня Верховна Рада України закликала Нідерланди завершити ратифікацію Угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Президент України Петро Порошенко був у Нідерландах 20 жовтня і заявив, що з оптимізмом дивиться на майбутнє Угоди про асоціацію, яку, на його думку, врешті-решт ратифікують усі члени ЄС.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 727 | Додав: adminA | Теги: студенти, Київ, посольство Нідерландів, ратифікувати Угоду з ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ