Пт, 2024-03-29, 00:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2018 » Березень » 26 » Підозрюваного українського хакера, який викрав понад мільярд євро в Іспанії арештували
20:32
Підозрюваного українського хакера, який викрав понад мільярд євро в Іспанії арештували
Інші останні на сайті holosUA.com/

Заарештований в іспанському Аліканте хакер Денис К., за даними поліції, очолював міжнародне злочинне угруповання, котре, як підозрюють, пограбувало понад 100 банків в 40 країнах світу.

Іспанські правоохоронці заарештували українського хакера Дениса К. ще 6 березня

Про арешт 34-річного українця Дениса К., який жив з 2014 року в іспанському місті Аліканте, повідомив у понеділок, 26 березня, на прес-конференції в Мадриді міністр внутрішніх справ Іспанії Хуан Ігнасіо Сойдо. За даними міністра, йдеться про найбільш небезпечного кіберзлочинця з усіх, яких будь-коли вдавалося знешкодити іспанській поліції. Його прізвище поки не розголошується. За даними слідства, жертвами хакера стали понад 100 банків з 40 країн. Однак основні розкрадання ним були здійснені в банках Росії.

Операцію з пошуку і викриття хакера іспанці вели три роки за сприяння Інтерполу і американського ФБР. Він був заарештований ще 6 березня, проте в інтересах слідства ця інформація не розголошувалася. Зараз справою арештованого займається слідчий Національної судової палати Іспанії Мануель Гарсія Кастельон. Міністр Сойдо заявив також, що, за попередніми даними, сума викраденого перевищує 1 мільярд євро, хоча мова може йти і про значно більшу суму - аж до 10 мільярдів.

Злочинна мережа

Про те, як діяв хакер і створена ним злочинна мережа, розповів DW комісар відділу боротьби з кіберзлочинністю Національної поліції Іспанії Рафаель Перес. За наявними у нього даними, українець розробив низку вірусів, за допомогою яких проникав у комп'ютерні мережі банків. Гроші з них виводилися шляхом переказів на рахунки численних спільників у різних країнах - 15 з них вже виявлено - або ж вилучалися безпосередньо з банкоматів, які "керувалися" хакером за тисячі кілометрів. За послуги спільники отримували половину вкраденої суми, а решту пересилали лідеру групи, який зберігав награбоване в криптовалюті.

Як зазначив Перес, хакер віддавав перевагу російським банкам, оскільки їхні системи захисту часто є "застарілими і відносно легко піддаються зламу". У нього не було якихось політичних мотивів. Поліцейський комісар повідомив, що Денис К. здійснював також напади на банки і банкомати практично всіх європейських країн і США. Тільки в першому триместрі 2017 року ним було викрадено півмільйона євро в банкоматах Мадрида. В інших європейських країнах за один день йому вдавалося викрадати від 800 тисяч до 1,5 мільйона євро.

Після арешту, за словами співрозмовника DW, суд наклав арешт на котедж хакера, в якому він проживав з дружиною і донькою, на його автомобілі і на коштовності, оцінені в півмільйона євро.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Переглядів: 696 | Додав: adminA | Теги: Іспанія, арешт, Український хакер, мільярд євро
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ