Сб, 2024-04-20, 13:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 26 » Підсумки року: ПР пишається стабільністю, оппозиція - перемогою на виборах
11:39
Підсумки року: ПР пишається стабільністю, оппозиція - перемогою на виборах
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Партії регіонів головним досягненням 2012 року називають прийняття Кримінально-процесуального та Митного кодексів, а також утримання стабільної економічної ситуації. У фракції Комуністичної партії заявляють, що говорити про успіхи не доводиться. Втім, найяскравішою подією року називають вибори, повідомляє Тиждень.ua.

Олександр Єфремов (лідер фракції Партії регіонів)

"Якщо коротко, то найголовніше – прийняття системних документів, які називаються кодексами. В результаті цього ми зробили крок вперед і ті законодавчі акти, які не приймалися впродовж 20 років, втілилися в законах.

Я не можу виділити один (найважливіший - Ред.) законопроект, тому що держава живе не в одному законі, а в законодавчому полі. І кожен закон, який приймається, займає свою нішу. Якщо якогось одного закону немає, то виходить невишикуване суспільство, тому виділити один закон, не зачіпаючи інші, це буде неправильно".

Спірідон Кілінкаров (фракція Комуністичної партії)

"Я думаю, що в країні, яка переживає глибокий економічну кризу говорити про досягнення навряд чи доводиться. А якщо говорити про найяскравішу події цього року, то це все-таки виборча кампанія і те, що люди зробили свій вибір. Я дуже сподіваюся, що новообрані депутати, в тому числі і мажоритарники, які заручилися голосами виборців, будуть все-таки працювати в інтересах країни, а не в своїх інтересах чи інтересах фінансово-промислових груп.

Це основна проблема України. У нас на жаль в країні політика і бізнес настільки пересікаються, що важко певним чином всередині парламенту приймати рішення, які би йшли на благо виключно українського народу.

Якщо говорити про резонансні законопроекти, які були прийняті, то, на жаль, в позитивному плані говорити нема про що. А те, що стосується загалом резонансних законопроектів, звичайно, це пенсійна та судова реформа. В принципі, вони не вирішили тих проблем, які повинні були вирішити. Я думаю, що сформованому уряду потрібно більш відповідально підходити до цих питань. І якщо приймаються такі непопулярні заходи, то вони повинні мати короткотерміновий характер для вирішення дуже складних економічних проблем. Але поки я не можу сказати, що таке бачення всередині Кабміну є чи є певна програма дій, яка могла би дати надію, що ці проблеми будуть швидко подолані".

Володимир Олійник (фракція Партії регіонів)

"На мій погляд, перш за все, варто робити аналіз (досягнень у 2012 році – Ред.) у порівняні з іншими країнами. Нам таки вдалося утримати непогані показники в економіці – це нульова інфляція (а рівень її виріс навіть у Європі), це і приріст виробництва, хоч і невеличкий – на 3%, але в Європі спостерігається тенденція до падіння.

Безперечно досягненням була стабільна робота всіх гілок влади. Якщо брати в законодавчому плані, то прийняті дуже важливі рішення, які носять, на мій, погляд системний і реформаторський характер. Це, зокрема, прийняття нового Кримінально-процесуального кодексу, Митного кодексу, закону про адвокатуру і внесення серйозних змін до закону про прокуратуру. Вони практично виконали взяті зобов’язання перед Радою Європи.

Якщо говорити про соціальні стандарти, так, вони піднімалися не дуже швидкими темпами і не в тих розмірах, які б задовольняли громадян, але на відміну від Європи вони не врізались. Україна в принципі прожила (рік – Ред.) без зовнішніх запозичень, оскільки ми не брали кредитів Міжнародного валютного фонду.

І все таки ми прожили цей рік з такими показниками, які дають всі підстави говорити, що 2013 рік буде непростий, але все таки рік, який дасть нам початок розвитку економіки. І на наступний рік ми заклали, наприклад, зниження податку на прибуток, зокрема, з 21% до 19%.

Якщо виділяти один зі знакових (документів, які ВР ухвалила у 2012 році – Ред.), то це новий Кримінально-процесуальний кодекс, який визнали не тільки в Україні, а й в Європі. Це ті зобов’язання, які протягом 10 років не виконувалися. Сюди ж можна віднести і Митний кодекс, тому що Європа сказала, що він був прийнятий відповідно до європейських стандартів. Питання тепер у дотриманні законів, але самі правила - дуже прогресивні.

Якщо говорити про плани на 2013 рік, то основні чинники, які впливають на розвиток економіки, хоча швидше гальмують його, – це безперечно боротьба з корупцією. Крім цього, треба знижувати ставки податків і змінювати їх кількість. Наше завдання з 23 податків дійти до 9. Але треба максимально знизити тиск на бізнес. По-третє, це реформування органів кримінальної юстиції.

Робота Ради (у 2013 році – Ред.) буде результативною. Справа в тому, що є більшість, якщо більшість буде приймати рішення, то тим, хто збоку, буде соромно дивитися на те, що суспільством сприймається, а вони участі не беруть. Виграє не той, хто буде битися в парламенті, бо для цього існує інший вид спорту і інші площадки. А виграє той, хто вноситиме кращі пропозиції для розвитку суспільства. От змагання інтелектуальне і покаже, хто чого вартий і для чого прийшов в парламент".

Опозиція побачила у 2012 році початок кінця диктатури "регіоналів"

Головним досягненням у 2012 році в опозиції називають перемогу на парламентських виборах. При цьому вони відзначають, що основні їхні здобутки ще попереду. У "Батьківщині", зокрема, радіють збереженню партії, у "Свободі" - появі в Раді націоналістичної фракції, а в УДАРі - високому результату на виборах і підтримці в усіх областях України, передає Тиждень.ua.

Роман Забзалюк (фракція ВО "Батьківщина")

"На мою точку зору, це те, що ми зберегли партію "Батьківщина". Те, що нам вдалося скоординувати дії усіх політичних сил, які входять до формату опозиції України.

Те, що кількість виборців, які проголосували за опозиційні сили, в цілому набагато перевищує те, що вдалося фальшувати Партії регіонів. Адже якщо брати навіть співвідношення виборців, які голосують за європейський вибір, за опозиційні політичні сили, це більше 10 мільйонів громадян. Що не можна сказати, наприклад, про так званий "синдикат регіоналів", де з натяжкою, фальсифікаціями і адміресурсом проголосувало лише 6 мільйонів.

І безперечно це продовження боротьби, відстоювання і збереження незалежності України і боротьба за Юлію Тимошенко і Юрія Луценка.

Я думаю, доленосні події для України, якщо ми дійсно бажаємо, щоб вона була незалежна і демократична, без кримінальної окупації, ще попереду.

(У 2013 році очікую – Ред.) перемоги опозиційних національно-патріотичних сил і реалізацію нарешті гасла "Україна для українців".

Ірина Луценко (фракція ВО "Батьківщина")

"Основними досягненнями ВО "Батьківщина" за 2012 рік я вважаю, в першу чергу, те, що, не зважаючи на серйозний тиск, підкуп, компрометацію представників цих політичних сил, люди зберегли свою опозиційність, викристалізувалися і об’єдналися в єдиний суцільний кулак.

Сім партій змогли все-таки об’єднатися, незважаючи на різні протиріччя, різні образи і так далі. Перед обличчям єдиного ворога сьогоднішньої влади на чолі з Януковичем знайшли в собі мужність об’єднатися і вистояти як єдина опозиційна сила - ВО "Батьківщина".

Другим досягненням я вважаю те, що три опозиційні сили ("Свобода", УДАР і ВО "Батьківщина") йшли єдиним фронтом у 2012 році проти сьогоднішньої влади.

Третє основне досягнення - це результат на виборах 2012 року у Верховну Раду. 50% по партійних списках по одномандатному округу. Всі три опозиційні сили взяли на 7% більше, ніж Партія регіонів і комуністи разом взяті".

Олесь Доній (позафракційний)

"Який у партії "Батьківщини" успіх, коли вона взяла на 5% менше, аніж на попередніх парламентських виборах?

Добре, що суспільство при такій поведінці виявилося мудріше і все рівно знайшло можливість проголосувати - також за УДАР і "Свободу". І тому загально опозиційні голоси не були втрачені за пропорційною системою. Але внаслідок неузгодженості за мажоритарною частиною, внаслідок виставляння іноді відверто слабких кандидатів голоси було втрачено.

Тому про якусь перемогу ("Батьківщини" - Ред.) смішно говорити. Тут можна аналізувати поразку.

Необхідно дві речі - очищення політичної опозиції і єднання. Коли я кажу про опозицію, то це не лише парламентські політичні партії, а й громадські рухи і об’єднані в різні структури, але опозиційно налаштовані громадяни.

От я чекав би такого єднання для протиставлення цьому режимові. Я вважаю, що це найбільша необхідність.

Найбільш разюче, що відбулося цього року зі знаком "мінус", вважаю закон Колесніченка-Ківалова. Це свідчення русифікації, до якої вдається нинішня влада. І це не дрібниця. Тому що це один з елементів системної антиукраїнської діяльності. Це відвертий перехід Української держави на бік сусідньої Російської Федерації в якості сателіта і васала. Відповідно і взяття на себе зобов’язань по русифікації і ліквідації українського етносу".

Андрій Мохник (заступник голови фракції ВО "Свобода")

"Основним досягнення цього року є те, що ми побачили результат, на який працювали багато років. Що, власне, ті ідеї, які ми пропагували, які ми доносили до людей, вони сьогодні сприймаються по всій території України, можливо, нерівномірно. Але ті ідеї, які раніше сприймалися тільки на Галичині чи в Центральній Україні, вони сьогодні сприймаються і на Східній Україні - ідеї українського націоналізму, підтримка програми захисту українців.

Бо, власне, ми єдина політична сила, яка впродовж багатьох років на всіх без виключення виборах іде з однією і тією ж програмою - програмою захисту українців. Сьогодні вона отримала підтримку понад 10% громадян України.

Сьогодні є націоналістична фракція у парламенті, четверта за розміром. Це вперше в українському парламенті є націоналістична фракція. І що символічно, що українських націоналістів сьогодні в парламенті більше, ніж комуністів.

Вперше є заступник голови Верховної Ради – націоналіст, який не ховається за якимись словами, а чітко і твердо стоїть на позиції захисту української національної ідеї.

Думаю, що ці вибори (до Верховної Ради – Ред.) засвідчили, що Партія регіонів власне почала втрачати. Що насправді політичні сили, які задекларували, що вони є опозиційними до режиму Януковича, сумарно набрали більше, ніж Партія регіонів і їхні сателіти комуністи. Тобто це початок кінця цієї диктатури. Можливо воно так ще не відчувається, але це той дзвіночок, який вже пролунав.

Наступного року чекаємо продовження боротьби. Перемоги остаточної ще немає. Ми бачимо, що є намагання нас повернути чи затягнути в "Русскій мір" і квота Москви в уряді Азарова – Табачник і інші – це яскравий сигнал, що Москва "Русскій мір" тут буде будувати за допомогою своєї п’ятої колони.

Розслаблятися нам не можна. Треба боротися, щоби не допустити втягування України у Митний союз.

Ми розуміємо, що сьогодні, крім іншого, перед Україною стоять серйозні соціально-економічні виклики і, очевидно, ситуація в державі буде змінюватися дуже швидко, враховуючи кризу, яка виникла внаслідок панування Партії регіонів".

Оксана Продан (фракція "УДАР")

"Фракція партії "УДАР Віталія Кличка" є наймолодшою в парламенті. Ще навесні 2012 року багато хто не вірив, що ми пройдемо до Верховної Ради, а ми набрали не просто 5%, ми набрали майже 15% голосів виборців за партійною системою.

Вибори Верховної Ради України не дали Партії регіонів конституційної більшості, а значить забезпечили нам усім шанс на найскорше змінення існуючої корупційної та монопольної системи в Україні.

(Від 2013 року очікую – Ред.) боротьби. Боротьби за права людей, за дотримання владою законів, за збереження підприємництва".

Ірина Геращенко (фракція "УДАР", перший заступник голови комітету з питань європейської інтеграції)

"Для УДАРу це була перша виборча кампанія до парламенту і вона здобула той результат, який прогнозувала. Ще рік тому партія мала 3% підтримки виборців і прийшла до парламенту з потужною фракцією. Сьогодні фракція налічує 42 депутати.

По-друге, партія УДАР на сьогодні єдина має рівномірну підтримку у всіх регіонах України. Це та політична сила, яка об’єднує, а не розколює країну. І це на сьогодні є дуже важливим для України.

Ми докладемо всіх зусиль для того, аби контролювати дії влади, або дуже жорстко моніторити дії влади і оприлюднювати будь-яку інформацію щодо порушень, неправомірних дій, які ця влада буде робити.

Мені здається, що, на жаль, цей рік був роком стагнації для України. Я можу назвати ту подію, яка не стала доленосною для України. Власне, цього року Україна мала всі шанси підписати угоду про асоціацію з ЄС і тим самим дуже серйозно наблизитися до своєї стратегічної мети, яка сьогодні є об’єднуючою для 70% громадян - це до євроінтеграції.

Власне, через тоталітаризм режиму в Україні, через відступи від демократії, через вибіркове правосуддя, політичних в’язнів ця угода не була підписана. І тому насправді це сьогодні є серйозним сигналом не лише неуспіхів України в зовнішній політиці, а й тих прогалин, які є у внутрішній політиці.

Тому що угода про асоціацію, а значить наближення України до Європи, не лише говорить про створення відповідних європейських стандартів в демократії, в правах людини, але і про відповідні стандарти в економіці, в соціальній сфері, в освіті, медицині. Очевидно, що на сьогодні в Україні з усіма цими питаннями є величезні проблеми".

Раніше повідомлялось, що опозиція вимагатиме звіту у Верховній Раді до кінця року прем'єра Микола Азарова щодо соціально-економічного становища України.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1087 | Додав: adminA | Теги: пр, перемогою, стабільністю, оппозиція, підсумки року
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ