Пт, 2024-04-19, 23:39


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 13 » Пілот Качиньського досконало володів російською мовою
10:43
Пілот Качиньського досконало володів російською мовою
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Пілот літака Ту-154М, що розбився 10 квітня під Смоленськом, Аркадій Протасюк досконально знав російську мову і йому був відомий аеропорт "Північний" у Смоленську, на який він збирався посадити літак президента Польщі. Таким чином колеги Протасюка прокоментували заяву диспетчера польотів зі Смоленська про те, що польський льотчик не впорався з російською мовою, коли той радив йому через погану погоду приземлитися на іншому аеродромі, пише NEWSru.com з посиланням сайт польської газети "Газета виборча".
Один з пілотів Ту-154 полковник Бартош Строїньський спростував заяви про недостатнє знання російської мови капітана 36-го спецполку ВПС Польщі Протасюка. За словами полковника, вони разом із загиблим льотчиком вели літак до Смоленська за три дні до катастрофи, коли на борту перебував прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

"Арек досконало говорив російською. Досконало вів листування як польською, так і російською, і англійською. 7 квітня, коли ми туди літали, не було жодних зауважень", - заявив Строїньський.

Заступник командира полку підполковник Гжегож Кулаковський зі свого боку підкреслює, що капітан Протасюк відповідав усім необхідним вимогам, щоб летіти до Смоленська з президентом Польщі 10 квітня, йдеться в повідомленні.

"Капітан Протасюк знав той аеродром і був підготовлений до того польоту. 7 квітня він здійснював (такий же - ред.) політ з паном прем'єр-міністром", - заявив Кулаковський.

Раніше польські ЗМІ повідомили про те, що переговори між диспетчером смоленського аеропорту і пілотами літака президента Польщі йшли російською мовою, що і завадило пілоту до кінця зрозуміти диспетчера.

Проте представники Міністерства оборони Польщі і пілот урядової флотилії Томаш Петшак, який особисто знав головного пілота, відразу ж спростував припущення про можливе незнання пілотами літака президента Польщі Леха Качиньського російської мови.

Польський урядовий літак Ту-154 розбився під Смоленськом у суботу вранці. На борту літака був президент Польщі і його дружина Марія Качиньська. Глава Польщі разом з офіційною польською делегацією летів у Катинь для участі в меморіальних заходах.

З-під уламків витягли 87 трупів. 45 з них вже упізнали

На борту було 96 людей: 88 пасажирів і вісім членів екіпажу, включно з президентським подружжям. Всі вони загинули. На сьогодні упізнано 45 загиблих. Серед упізнаних - президент Польщі і його дружина, яку впізнали завдяки обручці. При цьому лише 14 тіл жертв можна було розпізнати без проблем.

До Москви далі прибувають родичі загиблих в авіакатастрофі для участі в процедурі їх упізнання. Групи з них формуються спільно з генеральним консульством Польщі для відправки до Бюро судової медичної експертизи для проведення процедури упізнання. До складу кожної групи входять психологи, медики та перекладачі.

За словами заступника мера Москви Петра Бірюкова, тіла деяких жертв, які були перевезені для впізнання до Москви, у вівторок почнуть відправляти на батьківщину.

Одночасно тривають пошуки решток загиблих на місці аварії літака. Як повідомило джерело в силових структурах Смоленської області, рештки будуть шукати не тільки на великих частинах літака, що розбився, а й у землі - ймовірне проведення розкопок на місці катастрофи - є підстави вважати, що на місці падіння літака можуть бути фрагменти людських тіл.

За даними польської сторони, наразі з-під уламків літака дістали 87 тіл загиблих, рештки, що залишилися, можна буде витягти лише після того, коли краном піднімуть шматки літака.

Бортові самописці літака, що розбився в суботу, були доставлені до спеціальної лабораторії Міждержавного авіаційного комітету, де фахівці повинні встановити причину авіакатастрофи. Але вже зараз всі експерти сходяться на думці, що винен екіпаж, який наполегливо відмовлявся піти на запасні аеродроми до Мінська, Вітебська або навіть Москви.

Це було зроблено через погану видимість і метеоумови. Гідрометцентр ще напередодні повідомляв про насування туману. У момент посадки літака видимість була лише 100-150 метрів. Проте екіпаж прийняв рішення йти на посадку, що підтверджується вилученими записами.

За попередніми даними, літак зачепився за верхівки дерев при посадці в сильному тумані.

Він був в чудовому технічному стані, у грудні він повернувся до Польщі після капітального ремонту в Росії. У президента Польщі раніше були проблеми з його авіатранспортом.

У Польщі триває траур

У Польщі сьогодні тривають заходи в пам'ять про загиблих - семиденна жалоба, в Литві та Бразилії триває триденна.

У пам'ять про загиблих обидві палати парламенту Польщі - Сейм і Сенат - о 14.00 (15.00 за Києвом) 13 квітня проведуть траурне засідання. Серед загиблих: віце-спікери Сейму Польщі Кшиштоф Путра і Єжи Шмайдзіньський; віце-спікер Сенату Христина Бохенек; депутати Сейму - Гражина Генсіцька, Пшемислав Госевський, Лешек Дептула, Гжегож Дольняк, Ізабелла Яруга-Новацька, Себастьян Карпінюк, Олександра Наталлі-Свят, Мачей Плажіньський, Аркадіуш Рибицький, Іоланта Шиманек-Дереш, Збігнев Вассерман, Веслав Вода, Едвард Войтас; сенатори - < b> Яніна Фетліньська, Станіслав Зайонц, пише сьогодні КорреспонденТ.net.

Спікер Сейму Польщі Броніслав Коморовський, нинішній виконувач обов'язків президента країни, зачитає прізвища усіх загиблих депутатів і сенаторів. Присутні вшанують хвилиною мовчання пам'ять своїх колег. Потім відбудеться богослужіння.

У траурних заходах візьмуть участь парламентарі, родичі загиблих, члени уряду, депутати Європарламенту на чолі з його головою Єжи Бузеком.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1332 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ