Чт, 2024-03-28, 18:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 12 » Пілоти Качиньського не порозумілися з диспетчерами російською. АУДІО
20:46
Пілоти Качиньського не порозумілися з диспетчерами російською. АУДІО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


В Інтернеті з'явилися записи переговорів екіпажу польського урядового літака Ту-154, який розбився під Смоленськом 10 квітня. У катастрофі загинув президент Польщі Лех Качинський та політична і військова еліта країни - всього 96 людей. Досі залишається загадкою, чому екіпаж вирішив приземлятися в умовах сильного туману.
Фрагменти переговорів пілотів виклали в мережу користувачі одного з форумів з радіомоніторингу. Всього доступні чотири файли, достовірність яких поки що не підтверджена, передає передає NEWSru.com з посиланням на gzt.ru.

Із записів випливає, що пілоти говорили російською мовою з сильним польським акцентом. Деякі слова розібрати дуже важко. Таким чином вони порушили льотні правила: міжнародна мова спілкування льотчиків з диспетчером – англійська.

У першому фрагменті чутні слова: "три - п'ятдесят шість, три - сто метрів" (далі нерозбірливо). В другому файлі пілот каже: "... 21 метр. Тільки посадка у нас - чотири людини".

Наступний фрагмент дозволяє чути голос, який говорить російською, без акценту: "за командою працюємо". На форумі припускають, що ці слова можуть належати диспетчеру. Нарешті, четвертий файл - найдовший, його час становить 43 секунди: "ОК, 29 ... курс .. видимість скажіть. ОК, димка вісім кілометрів, 744 ... і нам треба знижувати(ся)".

Записи підтверджують версію, яка вже звучала раніше, що екіпаж спілкувався саме російською мовою, і вона давалася пілотам важко. Керівник польотів аеродрому "Північний" Павло Плюснін переконаний у наявності мовного бар'єру.

"Вони мали давати мені квитанцію. Квитанція - це дані про висоту під час заходу на посадку. А вони мені її не давали. Чому - я уявлення не маю. Напевно, тому що російську мову погано знають. Російською вони розмовляють, а от з цифрами у них складно. У результаті я не мав уявлення, на якій висоті вони перебувають" – розповів Плюснін.

У польських ЗМІ ця інформація також обговорюється. Той факт, що переговори велися російською - разючий, адже в міжнародній авіації мова спілкування – англійська.

Офіційних заяв на цю тему поки не надходило - фахівці продовжують розшифровувати дані "чорних скриньок". Стан самописців задовільний, і вся інформація про політ на них збереглася.

Диспетчер смоленського аеропорту розкрив подробиці падіння польського Ту-154

Диспетчер смоленського аеропорту "Північний" Анатолій Муравйов в інтерв'ю газеті Комсомольская правда розкрив подробиці падіння Ту-154, в результаті якого загинули десятки польських чиновників, у тому числі президент Лех Качинський і його дружина. Матеріал був опублікований у виданні в понеділок, 12 квітня.

За словами Муравйова, вранці в суботу незадовго до трагедії диспетчери посадили два літаки.

"Першим приземлявся ЯК-40, він успішно сіd, без зауважень. Другим повинен був приземлитися ІЛ-76. Але видимість смуги була недостатньою і екіпаж прийняв рішення йти на запасний аеродром. Я запитував Москви, на якbй аеродром йому приземлятися. Літак благополучно сів у Внуково ", - розповів він.

Диспетчер уточнив, що третій літак - Ту-154 - прибув пізніше, коли погода вже почала погіршуватися.

"Спочатку він заходив на посадку впевнено, чітко, як і належить, без відхилень. Але потім з'явилися у диспетчерів сумніви. Керівник тричі дав команду йти на друге коло. Екіпаж його не послухався. Хоча диспетчери попереджали його, що видимість погана і потрібно готуватися до відходу на запасний аеродром, - розповів Муравйов. - Коли екіпаж не послухався, диспетчерам залишалося тільки продовжувати "вести" літак і спостерігати за ним. Захід був єдиним, літак відразу розбився".

Муравйов зазначив, що переговори з екіпажем Ту-154 велися російською і частково ламаною англійською і "це ускладнювало розуміння".

"Керівник групи керівництва польотами попереджав, що погода погана. Але екіпаж приступив до зниження без дозволу. Без дозволу здійснив захід на посадку. І керівнику діватися було нікуди. Розмови спочатку, коли літак йшов за курсом, були спокійними. Але екіпаж не робив доповідей, хоча і повинен був. Диспетчер повинен не тільки повідомляти екіпажу обстановку, але і отримувати звіти про всі маневри, про висоту. Пілот цього не робив ", - сказав диспетчер.

Він не виключив, що екіпаж не реагував на рекомендації через мовний бар'єр.

"Керівник групи керівництва польотами сказав навіть:" Розуміння у нас з екіпажем "фіфті-фіфті". Диспетчер говорив з пілотом російською, йому допомагали інші, підказували англійські фрази. І було важко розібратися, чи зрозумів пілот, що йому говорять. Мовний бар'єр заважав розумінню. Я вважаю, що це могло відобразитися на польоті ", - зазначив Муравйов.

За словами диспетчера, трагедія сталася через збіг обставин.

"Погодні умови, можливо, помилка екіпажу, втрата контролю за висотою. І прагнення пілота будь-що посадити літак. Мені здається, що це прагнення обумовлене тим, що на борту були такі високі персони. Саме це прагнення губить і наші екіпажі, і самих персон . Був же випадок, коли Качинський відсторонив екіпаж за те, що він відправив літак на запасний аеродром. - розповів Муравйов. - А тепер поставте себе на місце пілотів. Цей переляк, почуття помилкового сорому, думка, що відправити борт на запасний аеродром - це ганьба, призвели до того, що пілот послав на той світ стільки людей. Я сам колишній льотчик, я все це розумію. І я сумую з усіма. Техніка і погода не пробачають помилок, потрібно виконувати льотні закони. Тільки тоді ти зможеш літати довго і красиво".

У Польщі відкидають припущення про незнання пілотами літака Качинського російської

У Польщі відкидають припущення про можливе незнання пілотами літака президента Качинського російської мови. Про це заявили представники Міністерства оборони Польщі та пілот урядової флотилії Томаш Пєтшак, котрий особисто знав головного пілота трагічного суботнього рейсу.

Директор інформаційного департаменту польського Міністерства оборони Вєслав Гжегожевський зазначив, що під час польотів до Російської Федерації в команді пілотів завжди була людина, котра знала російську мову, передає УНІАН.

"До 2009 року до складу екіпажу, який літав з VIP-ами до Росії, входив російський навігатор, з минулого року спеціальний полк (який обслуговував урядову флотилію) справлявся власними силами", - розповів він.

"До вчора російська сторона не говорила про жодні проблеми із комунікацією із пілотами", - наголосив Гжегожевський.

Пєтшак у свою чергу наголосив, що пілот-командир трагічного рейсу дуже добре знав російську та часто користувався нею.

Літак польського президента Качинського Ту-154 розбився під Смоленськом вранці 10 квітня. За попередніми даними, літак зачепився за верхівки дерев в умовах поганої видимості через сильний туман. На борту перебували 96 людей - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Ніхто з них не вижив.

Серед загиблих сам президент, його дружина і частина керівництва країни. У Польщі оголошено семиденну жалобу, до якої в понеділок, 12 квітня, долучилися Росія, Україна, країни Прибалтики та Євросоюзу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1158 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ