Пт, 2024-03-29, 01:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 30 » Після фільму "Цар" Іван Охлобистін просить зняти із нього сан
23:03
Після фільму "Цар" Іван Охлобистін просить зняти із нього сан
Інші останні Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя на сайті holosUA.com/

Іван Охлобистін повідомив читачам свого блогу, що подав лист патріарху з проханням відсторонити його від служіння до того часу, поки він не знайде відповіді на запитання про межі між "не нашкодити" і "принести користь" в священицькій службі й на роботі актором.

Приводом для звернення до настоятеля Російської православної церкви стала критика на адресу Охлобистіна, який знявся у фільмі Павла Лунгіна "Цар".

Ось як описує священик свої роздуми: "Не дивлячись на те, що більшість глядачів "Царя" хвалять, багато критики на мою адресу від побратимів по служінню і простих парафіян. Якщо відкинути хамів, дурнів і тих, хто бажає самоствердитися за чужий рахунок, - все одно багато. Основні претензії - що я принижую священний сан.


Першою реакцією було відмахнутися і нагадати, що на постановку фільму режисера благословив покійний патріарх Алексій II, а моїм завданням було лише точне виконання поставленого завдання. Але, поміркувавши, я зрозумів, що в прочитаній критиці є певний резон. Ні, не в спокушанні, кого тут спокусиш!? Неофіти лише зміцняться у вірі, виявивши "чергове, очікуване ними" порушення святих принципів", - пише в Інтернет-щоденнику Іван Охлобистін.

Далі він ставить питання про можливість реалізувати свій талант і служити Богу в священному сані: "Тут проблема стереотипу. Я дійсно категорично не відповідаю загальноприйнятому нормативу зовнішнього образу священнослужителя: я знімаюся в кіно, віддаю перевагу світському одягу, причому своєрідну, займаюся бойовими мистецтвами, моє тіло покривають татуювання, пальці мої частенько обнизані перснями, і в мене не росте борода, врешті-решт. Начебто нісенітниця, самому смішно. Але чому їм не смішно?

Чому це обурює справді шанованих мною людей? Щось не так. І я запитую себе: Що є правда? Що для мене Христос? Бажана з дитинства робота в оточенні приємних мені колег, співпереживання радості і печалі, забезпечення моєї сім'ї, дітей та дружини, яких я люблю без пам'яті, зовнішній комфорт і можливість творчої реалізації. Може бути, я, подібний до Пілата, ставлю неправильні запитання? Може бути, вибір тільки між "не нашкодити" і "принести користь"? Адже святі отці стверджували, що Бог простий. Значить, треба все просто вирішувати. Напевно, я звернуся до патріарха РПЦ Кирила з проханням усунути мене від служіння, поки я не знайду правильне рішення".

Через два дні Іван Охлобистін написав про виконання намірів: "Свій намір реалізував - лист Святійшого склав і відніс в патріархію. Все має бути чесно - Господь розсудить", - заявив Охлобистін у своєму ЖЖ.

Московська патріархія не підтверджує отримання прохання про відставку від відомого актора та священика Івана Охлобистіна.

"Ми чули про це бажання Охлобистіна, - повідомили в канцелярії Московської патріархії. - Можемо сказати: до нас прохання від нього не надходило. Не виключена можливість, що він міг через когось або особисто передати лист патріарху. Така можливість є у кожного".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя | Переглядів: 1359 | Додав: Olenka
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ