Пт, 2024-04-26, 21:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 28 » Після рекордного землетрусу Росію ще трохи потрясло. Дехто радіє апокаліпсису
11:20
Після рекордного землетрусу Росію ще трохи потрясло. Дехто радіє апокаліпсису
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Землетрус у Туві, сила якого сягнула 9,5 бала за шкалою Ріхтера, став рекордом за всю історію сейсмоспостереження в регіоні. Про це повідомив голова МНС Росії Сергій Шойгу.

Зазначимо, що головне управління МНС Росії по Красноярському краю повідомило про повторні підземні поштовхи в центральній частині Республіки Тува з магнітудою в епіцентрі 4,5 і 3,5 відповідно, передає РИА "Новости".

"На території Красноярського краю повторні поштовхи не відчувалися", - йдеться в повідомленні. У ньому також зазначається, що ГУ МНС Росії по Красноярському краю працює в режимі "Готовність N1".

Пізніше стало відомо про ще два поштовхи магнітудою 4. "Це означає, що на поверхні десь 6 балів", - зазначив представник управління. "Протягом місяця будуть очікуватися поштовхи з магнітудою 3-4", - додав представник ГУ МНС по республіці.

За попередніми даними наразі жертв і руйнувань немає. Однак міністр Сергій Шойгу засумнівався в достовірності повідомлень про відсутність руйнувань.

"Не може бути, щоб при 9,5 бала не було руйнувань. За 4 балів падають будинкові труби, а у нас вся східна частина Кизила - це приватні домоволодіння. Як тільки жителі прокинуться, побачать тріщини в стінах, печах і трубах, вони відразу почнуть дзвонити нам", - повідомив він.

Блогери: "Люди радісно зустрічають кінець світу! Усі радіють землетрусу"!

Місцеві жителі у блогах діляться враженнями від землетрусу. За їхніми словами, люди після перших поштовхів вийшли на вулиці. І хоча багато хто "охав і ахав", були й такі, хто тішився.

Газета "Комсомольская правда" зібрала повідомлення у Twitter від жителів Туви і областей, яких зачепив землетрус. Так, Дмитро, що проживає в столиці Туви Кизилі, написав: "Ніколи такої сили поштовхів у нас не було! Стіни ходили ходором, усе місто вискочило на вулицю. Щонайближче до епіцентра - село Сарик-сеп. Кажуть, їх досі "гойдає". Сидимо, чекаємо новин. Спати ще ніхто не лягає, але майже всі повернулися у будинки".

Блогер kulchenko описав радість, що панує на вулицях: "На вулиці забабахали феєрверки! Люди радісно зустрічають кінець світу! Всі радіють землетрусу!" У 24auto_ru інші відомості: "Народ з будинків повибігав на вулицю. І охають, ахають".

ЗМІ: землетрус у Сибіру застав МНС зненацька

Як з'ясувалося, землетрус застав МНС зненацька: на початку цього тижня був опублікований прогноз катастроф, проте про можливі поштовхи в Сибіру там не згадувалося. Аналітики висловили припущення, що в 2012 році землетрусу магнітудою до 7,5 балу можуть статися на острові Сахалін, Південних і Північних Курилах, на півдні Камчатки, повідомляє газета "Новые Известия".

За даними фахівців, поштовхи магнітудою до 6,5 можуть статися в Ставропольському і Краснодарському краях, Північній Осетії, Інгушетії, Чеченській Республіці і Дагестані. В період весняної повені, за прогнозом МНС, найбільше заллє регіони Сибіру і Поволжя. Річки на північному заході Росії вийдуть з берегів, проте ніяких руйнувань, швидше за все, не буде.

Як повідомляє видання, на початку цього тижня перший заступник міністра МНС Роман Цаліков зізнався, що відомство час від часу користується послугами екстрасенсів. Але про те, що вони брали участь ув складанні прогнозу на 2012 рік, свідчень немає.

Нагадаємо, у вівторок, 27 грудня, в Туві стався потужний землетрус магнітудою до 6,7 в епіцентрі. Жителі Томська, Красноярська та сусідньої Хакасії відчули коливання земної кори. У квартирах розгойдувалися люстри, рухалися меблі. Люди стали залишати свої будинки.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Теги: в Туві землетрус, 27 грудня
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ