Чт, 2024-04-25, 09:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 9 » Питання про асоціацію з ЄС ще не узгоджено на 100 відсотків- МЗС
16:04
Питання про асоціацію з ЄС ще не узгоджено на 100 відсотків- МЗС
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Угода про асоціацію України з ЄС складається з 1200-1300 сторінок "конкретного, дуже детального тексту", передає "Остров" з посиланням на міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка.

Саміт Україна-ЄС, на якому, як очікується, буде оголошено про завершення переговорів щодо угоди про асоціацію, відбудеться 19 грудня.

"Основні питання, які для нас мають особливе значення, вони під час попередніх раундів, зокрема в останні півтора місяці, були узгоджені", - сказав чиновник.

За його словами, це питання розміру квот, зокрема на сільськогосподарську продукцію, питання перехідного періоду з погляду врегулювання імпорту таких важливих для України товарів, як автомобілі, питання географічних назв та інші.

Міністр нагадав, що переговорний процес тривав кілька років, але "реальні зусилля дали результати протягом останнього року".

За його словами, на даний момент на 90-95 відсотків питання попередньо узгоджено.

"Ми виходимо з того, що десь на 90-95 відсотків питання узгоджені. Але хочу повторити, що це складна і технічно правова робота, оскільки всі сторінки потрібно перекласти всіма офіційними мовами Європейського Союзу", - додав він.

"Кожен з текстів повинен бути перевірений групою юристів цими мовами, оскільки всі тексти є автентичними", - говорить міністр.

"Маючи справу з Європейським Союзом, ти маєш справу, не хочу сказати з бюрократичною, а скажімо, з ретельною юридичною структурою, організацією. Там мало що вирішується дуже швидко", - резюмував Грищенко.

Нагадаємо, 20-й раунд переговорів щодо Угоди про асоціацію (УА) між Україною та Європейським Союзом завершився провалом. Київ не відступив від вимоги фіксації в документі перспективи членства в ЄС і не пішов на компроміс з інших суперечливих моментів. Єдиним питанням, в якому досягли успіху, стала відмова від терміну "довгостроковий" щодо скасування візового режиму.

27 жовтня Європарламент ухвалив резолюцію, в якій висловлюється необхідність надати Україні перспективу членства в Євросоюзі за умови повного дотримання всіх критеріїв, включаючи принципи демократії, поваги прав людини, фундаментальних свобод і верховенства права.

Важливим є те, що Київ отримав офіційну ноту Брюсселя з пропозицією провести саміт Україна-ЄС 19 грудня поточного року. У свою чергу, українська сторона направила ноту про свою згоду.

Вчора заступник міністра закордонних справ Павло Клімкін в Брюсселі заявив, що українська сторона впевнена, що немає потреби парафувати договір про асоціацію і торгівлю з ЄС на грудневому саміті в Києві.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1120 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ