Ср, 2024-04-24, 11:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 16 » Північна Корея не жартує: у бік Японського моря випущені ракети
12:19
Північна Корея не жартує: у бік Японського моря випущені ракети
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Північна Корея 15 березня випустила в бік Японського моря ракети малої дальності, повідомляє РБК-Україна з посиланням на південнокорейське агентство Yonhap із посиланням на джерело у військових колах.

За відомостями південнокорейського агентства, такі дії були зроблені КНДР у відповідь на спільні навчання американських і південнокорейських збройних сил.

Ракети КN-02 з дальністю польоту близько 120 км були випущені після того, як північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив, що в разі посилення конфлікту КНДР завдасть удару по спірному острову Пеннендо у Жовтому морі.

Нагадаємо, що 13 березня КНДР розірвала договір про ненапад з Південною Кореєю, пояснивши це реакцією на посилення санкцій проти держави з боку ООН.

Офіційний Пхеньян, зокрема, заявив, що у даній ситуації винна Організація Об'єднаних Націй, яка, як відомо, посилила санкції проти КНДР через нові ядерні випробування.

Новий пакет санкцій передбачає низку обмежень, що стосуються фінансового сектора, а також кроки, спрямовані на жорсткість режиму вантажоперевезень. Тепер будь-які фінансові перекази або грошова допомога, яка може піти на розвиток ракетно-ядерної програми Північної Кореї, від 193 держав світу поза законом. До цих обмежень також входить доставка до Північної Кореї готівкових коштів.

Крім того, будь-які підозрілі постачання в КНДР, включаючи предмети розкоші, стануть об'єктом пильної уваги і обов'язкової перевірки. Раніше подібні інспекції носили добровільний характер. За словами представника США в ООН Сьюзан Райс, нові санкції розширюють масштаб раніше введених проти Північної Кореї обмежень. У список заборонених до ввезення в Північну Корею предметів розкоші потрапили яхти, гоночні автомобілі і лімузини, деякі ювелірні прикраси.

Спроби північнокорейського керівництва налагодити неформальний діалог з Президентом США Бараком Обамою, використовуючи для цього візит в КНДР колишнього баскетболіста Денніса Родмана, успіху не мали.

Раніше в березні КНДР розпочала широкомасштабні військові навчання, що, на думку фахівців, суттєво ускладнило ситуацію на Корейському півострові. Пхеньян провів маневри за участю армії, флоту і авіації.

Корейський півострів. Довідка

Формально КНДР і Південна Корея досі знаходяться у стані війни, оскільки мир між цими країнами так і не був підписаний. Корейська війна 1950-1953 років, у якій один проти одного воювали комуністична Північ, підтримувана СРСР і КНР, і капіталістичний Південь, який підтримувала Організація Об'єднаних Націй, завершилася лише перемир'ям. Перемир'я 1953 року встановило демаркаційну лінію, яка фактично є кордоном між двома корейськими державами.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 834 | Додав: adminA | Теги: ракети, Японське море, Північна Корея
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ