Пт, 2024-04-19, 06:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 19 » Плани Ради: енергетика, самоврядування, судді. ВІДЕО
17:24
Плани Ради: енергетика, самоврядування, судді. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

На поточному пленарному тижні парламент має розглянути кілька блоків питань, які не були розглянуті минулого пленарного тижня, зокрема щодо інформатизації, місцевого самоврядування, аграрної політики та паливно-енергетичного комплексу. Про це на засіданні Погоджувальної ради заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій, повідомляє Укрінформ.

"Наша робота базується на домовленостях, які були на попередній Погоджувальній раді. Тобто планується, що ми у вівторок зможемо розглянути два блоки питань: до обіду - питання інформатизації та всі питання по місцевому самоврядуванню, до яких ми просто не дійшли минулого разу і які надзвичайно важливі, а після обіду - розглянути питання аграрної політики. І на четвер головний блок - це питання паливно-енергетичного комплексу", - сказав Парубій.

Він уточнив, що у паливно-енергетичному блоці є ціла низка питань, зокрема про ринок електроенергії, про ринок природного газу та Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг.

"Тобто ці головні блоки, які були нами обговорені, відображені в проекті порядку денному сесії. Я дуже попрошу, щоб ваші пропозиції виходили із запропонованого порядку денного", - сказав Парубій, звертаючись до учасників Погоджувальної ради.

Андрій Парубій заявляє, що питання членів ЦВК поки що не узгоджено, пише Українська правда.

"Поки не буде узгодження поміж фракціями, мені вкрай складно виносити це на розгляд", - сказав він.

"Бо можлива парадоксальна ситуація, коли будуть зняті попередні члени ЦВК, а нових не обрано", - додав він.

"Тому я чекаю погодженого проекту. Нагадаю, що пропозицію вносить президент України. Профільний комітет і голів фракцій закликаю до чим швидшого погодження в цьому питанні", - зазначив Парубій.

Як відомо, 3 червня в Верховній Раді були зареєстровані президентські проекти постанов про звільнення 12 членів ЦВК у зв'язку з перевищенням терміну їхніх повноважень і призначення 11 членів Центрвиборчкому (№№ 4789 і 4790).

Голосування ВР щодо призначення нового складу ЦВК мало відбутися в середині червня, однак комітет Верховної Ради, який мав розглянути внесене президентом подання про призначення 11 членів ЦВК переніс розгляд у зв’язку із відповідною заявою керівників фракцій.

Згідно з проектом постанови №4790, президент пропонує призначити на посади членів Центрвиборчкому Аллу Басалаєву, Михайла Вербенського, Романа Гребу, Ольгу Желтову, Олега Конопольського, Світлану Кустову, Ольгу Лотюк, Віталія Плукаря, Євгена Радченка, Надію Синицю і Леонтія Шипілова.

Рада має останній тиждень, щоб розглянути питання суддів, - Сироїд

Парламент має останній пленарний тиждень, упродовж якого може ухвалити рішення щодо звільнення чи призначення низки суддів. Про це заявила віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд під час засідання Погоджувальної ради ВР.

"Я думаю, що багато з вас знає, що це останній пленарний тиждень, упродовж якого парламент може прийняти рішення стосовно суддів. Починаючи з 1 жовтня, парламент, дякувати Богу, не буде більше мати повноважень, які будуть стосуватися кар’єри судді. Але тим не менше, ми маємо кілька сотень осіб, які очікують призначення на суддівські посади або звільнення", - сказала Сироїд.

Так, за її словами, парламент повинен остаточно звільнити тих суддів, які потребують цього у зв'язку з порушенням присяги або через відставку. "І ми повинні визначити, яка доля має бути тих людей, стосовно яких ми не маємо рішення - чи вони повинні бути звільнені парламентом, чи вони повинні бути відправлені на повторний конкурс", - зауважила Сироїд.

Вона озвучила пропозицію зробити призначення у тих судах, де немає більш ніж 50% суддів, тобто у тих районах, де наразі є критичне виконання функції правосуддя, а також призначити суддів із зони АТО.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Теги: Енергетика, самоврядування, судді, плани Ради
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ