Чт, 2024-04-25, 12:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 14 » По бездоріжжю в бізнес-клас - Mitsubishi Pajero Wagon. Тест-драйв
13:30
По бездоріжжю в бізнес-клас - Mitsubishi Pajero Wagon. Тест-драйв
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/
Mitsubishi Pajero Wagon - легендарний автомобіль, попередники якого 12 разів ставали переможцями ралі "Дакар", переживає вже четверту реінкарнацію як флагманська модель компанії Mitsubishi Motors. Розробники обіцяють оновлений вигляд і вельми цікаву начинку. Подивимося, що ж змінилося в рестайлінговій версії четвертого покоління Pajero і чим конструктори Mitsubishi будуть нас дивувати цього разу.

Одна з головних змін - поява комплектації NAVI з фірмовою мультимедійною системою Mitsubishi Motors з 7-дюймовим сенсорним дисплеєм, вбудованою пам'яттю на 40 ГБ, камерою заднього огляду і навігацією з докладною картою України.

Зміни торкнулися і силових агрегатів. Найпопулярніший в Україні двигун для Pajero Wagon - 3,2 л турбодизель став на 10 к.с. могутніший (200 к.с.), зберігши при цьому прекрасні характеристики економічності (витрата палива в комбінованому циклі 9,3 л на 100 км). Також автомобіль буде поставлятися з бензиновим двигуном 3,8 л (250 к.с.)

Зовнішній вигляд

Рестайлінгова версія Pajero Wagon зазнала мінімум змін у зовнішньому вигляді. Відразу ж впадає в око оновлена фальш-ґратка радіатора, яка отримала більш складну геометрію і додала японському автомобілю європейського шарму. Зовсім незначні зміни торкнулися переднього бампера, де з'явилися хвилеподібні вигини в нижній частині, які немов хвилі плавно огинають автомобіль і витікають врізнобіч.

Ще одна корисна деталь, яка три покоління чекала, коли ж про неї згадають і зрозуміють, що не зовсім практично залишати для розправи токсичним дощам, бруду і дорожній солі запаску, прикріплену до задніх дверей. У рестайлінговій версії запаска закрита пластиковою накладкою повністю.

Так само новий дизайн отримали 18 дюймові легкосплавні "катки", які чудово доповнюють загальну картину і надають автомобілю ще більш агресивного вигляду. Ось, мабуть, і всі зміни в екстер'єрі автомобіля. Але Mitsubishi Pajero Wagon настільки самобутній автомобіль, що автовиробник дуже акуратно і педантично вносить зміни в його зовнішній вигляд, щоб не втратити аскетичності і брутальності, яка сформувала фірмовий стиль флагманської лінійки Mitsubishi.

Салон

Mitsubishi як і багато автовиробників, пішли по шляху уніфікації своїх автомобілів, про що свідчить салон Pajero Wagon. Весь функціонал на звичному місці і не становить будь-яких труднощів відшукати блок управління тією чи іншою опцією. Wagon, як і личить флагманській моделі, напханий безліччю функцій.

Відсутність м'якого пластику в автомобілі такого класу - це радше невміла помилка розробників, аніж обґрунтований хід. Бо на тлі люко-панорамного даху, мультимедійної системи зі звуком від Rockford Fosgate, двозонного клімат-контролю та інших люксових опцій, наявність "дубового пластику", який, до речі, зроблений під дорогою і здається таким, поки до нього не доторкнешся, щонайменше викликає посмішку і легкий ступор, коли дізнаєшся ціну цієї комплектації.

Але не це головна фішка оновленого Pajero. Рестайлінг салону торкнувся насамперед мультимедійної системи від Mitsubishi, якої бракувало в попередніх версіях. Система являє собою 7-дюймовий тачскрін-монітор, на який виводитиметься управління магнітолою і навігаційні карти. Те, що розробники доповнили комплектація Pajero такою опцією, вже величезний плюс, але треба ще зробити доопрацювання в цій сфері (Mitsubishi, напевно, залишив собі маневр для наступного фейсліфтингу чи рестайлінгу моделі). Важко не помітити вельми посередню якість картинки, яка відтворюється. Навігаційні карти також мають дещо застарілий вигляд, хоча всі назви українською мовою, що свідчить про педантичність автовиробника і розрахунок на місце експлуатації авто.

Аудіосистема від Rockford Fosgate, як їй і належить, вирізняється відмінною якістю звучання. Втім, не все виявилося гладко, коли був досягнутий максимум гучності: при цьому карти передніх дверей затряслися в такт колонкам, які вбудовані в їхню нижню частину. Але все ж варто підкреслити, що установка аудіосистем такого типу є наявністю доброго смаку і тону в автовиробника.

Клімат-контроль

У нашому автомобілі (максимальна комплектація) кліматична установка була двозонального типу (передній + задній ряд). Але враховуючи, що машина позиціонує себе як 7-місний апарат, виникає резонне питання: "А як там поживають мешканці 3-го ряду сидінь?" Відповідь: "Прекрасно!" Пасажири заднього ряду сидінь мають можливість встановити комфортну для себе температуру. А що друга зона охоплює і третій ряд сидінь, то обділених теплом або прохолодою не залишається. Загалом же клімат-контроль цілком добротний і хід у півградуса дозволить підібрати комфортну температуру кожному.

Як сидіти?

Як і личить автомобілю представницького класу, ергономіка водійського місця на висоті. Не бентежить навіть той факт, що рульова конка регулюється лише по висоті - водійське сидіння за допомогою електроприводу можна розвернути, скласти і нахилити в будь-якій площині, що дозволить зручно розміститися людині будь-якого зросту і комплекції.

Подушки сидінь м'які і, що особливо радує, не короткі, як це було в попередній версії, коли Wagon пропагував "капітанську посадку". Тепер же все затишно і комфортно. Єдиний мінус - слабко виражена бічна підтримка, і якщо автомобіль мчить по бездоріжжю, а Pajero Wagon позиціонується саме так, то від хилитання з боку в бік буде рятувати лише туго затягнутий ремінь. В цілому ж, пасажири переднього ряду сидінь за традицією не потерпають від незручності розміщення. Це ж стосується і заднього ряду, де зручно зможуть розміститися три пасажири, а за бажання і всі чотири, адже об'єм салону і ширина дивана це дозволяє.

А тепер найцікавіше - третій ряд сидінь. Всі чудово розуміють, що він призначений для не тривалих поїздок на дачу або за місто, коли потрібно перевезти велику компанію. На дальніх же перегонах, наприклад, на море чи в Карпати, втомляться навіть діти. Під час тесту ми проїхали рівно 100 км, сидячи удвох (зріст 180 і 190, середньої комплекції) і по ширині сидіти дуже навіть комфортно, місця вистачає щоб не тиснути плечима один одного, але ногам було не надто зручно, і ми вирішили припинити цей експеримент.

Багажник

У похідному стані об'єм багажника становить 600 л і 1789 л - зі складеним заднім рядом сидінь. Багажне відділення напхане безліччю шухлядок для всілякого дріб'язку, двома розетками з боків і аналогічною кількістю в задніх дверях. Зліва прекрасно розмістився сабвуфер, який яскраво, а головне динамічно, урізноманітнює дозвілля пасажирів третього ряду сидіння. В цілому ж претензій до багажника немає. Все практично - підлога чорна, пластик міцний і темний. Єдиний мінус - важкі задні двері, які підкреслюють, що це справжній позашляховик, а не метросексуальний кросовер.

Як їде?

На тесті побував дизельний агрегат об'ємом 3.2 л, 200 к.с. з 441 Нм крутного моменту, і все це розганяє Pajero до сотні за 11 секунд. Для рамного позашляховика зі зміщеним центром ваги і масою під 2,5 тонни це прекрасний результат.

Дизельний апарат кладе на лопатки свого 3-х літрового бензинового побратима: тут і динаміка розгону цікавіша, і максималка вище 185 км/год, плюс ще й витрата палива значно нижча (під час нашого тесту середня витрата по місту становила 13 л та 9-10 л по трасі). Притому, що дизельна версія всього на 1,5 тис доларів дорожча за бензинову і мотори Mitsubishi вирізняються своєю всеїдністю та невибагливістб до пального, дизельний агрегат матиме перевагу над бензиновим.

Керованість

Тут у Pajero мало що змінилося. Як і раніше, надмірна обертовість керма: від упору до упору 4 рази. Кермо легке, навіть занадто, і деколи виникає відчуття втрати інформативності. Але добре, що при наборі швидкості рульова колонка наливається силою і вже більш чітко відгукується на маневри. У місті Wagon почувається досить непогано. Незважаючи на його габарити, він досить жваво перебудовується з ряду в ряд і бадьоро йде на обгін: педаль у підлогу - секундна затримка і автомобіль рвонув уперед. Єдиний мінус для "міського" використання Pajero - паркування: у маленьких київських двориках припаркувати габаритний автомобіль вельми непросто. Добре, що присутня камера заднього виду з промальованою траєкторією, яка продубльована парктроніком.

Але по-справжньому переймаєшся повагою до Pajero Wagon, коли з'їжджаєш з рівного, гладенького асфальту на безпросвітне бездоріжжя, де тандем мотор-підвіска розкриває звірину сутність авто. Перемикаємо селектор у режим 4H і мчимо на всіх парах по ґрунтовій дорозі. Енергомісткість підвіски у цієї машини просто приголомшлива! "Запалювати" можна завжди і скрізь, правда, і трясе подеколи нещадно. І якщо всередині старі, діти, а також вразливі жінки, краще скинути швидкість. Але якщо ти сам, Pajero понесеться під водієм ніби скакун, "перелітаючи ями і яри". Підвіска ж здається трохи жорсткою.

Трансмісія й ходова частина - гордість Pajero. Роздаткова коробка Super Select 4WD другого покоління відрізняється від першого несиметричним міжосьовим диференціалом, тому якщо вмикається режим 4H (постійного приводу), то більший момент віддається на задню вісь, що компенсує недостатню обертальність на слизькому покритті.

Автомат також заслуговує на особливу увагу. INVEX 2, мабуть, перший автомат, адекватно працює в режимі адаптації до дорожніх умов і манери водіння водія. Хоча спочатку трохи засмучує лише 5-ступінчастий автомат, але в процесі експлуатації це відчуття дуже швидко зникає.

Super Select 4WD

Розроблена ще в 1991 році і багаторазово перевірена на "Дакарі" багаторежимна трансмісія Super Select 4WD досить проста в експлуатації. За допомогою одного перемикання важеля роздаткової коробки навіть на ходу (до 100 км/год) можна включити один з трьох режимів трансмісії: задній привід (позначається 2H), повний привід (4H), повний привід із заблокованим міжосьовим диференціалом (4HLc). Із зупинкою можна ввімкнути знижувальну передачу (2LLc).

До перемикання режимів роздаткової коробки потрібно призвичаїтися: положення ручки відчути, до деякої затримки з повним включенням режиму (поки блимає індикація на інформаційному табло) звикнути.

Розповімо трохи про алгоритм роботи роздатки. У звичайному режимі руху на повному приводі крутний момент розподіляється між передньою і задньою віссю у співвідношенні 33:67. При пробуксовці передніх коліс віскомуфта блокує диференціал, розподіляючи тягу рівно навпіл між передніми і задніми колесами.

Ще один момент, про який мало не забули - аеродинаміка автомобіля. І тут похвалити Pajero язик не повертається. У погану погоду, коли на вулицях дощ, сніг впереміш з брудом або просто залишки негоди у вигляді калюж, Pajero Вагон сміливо приміряє все це на себе. Бруд від двірників стікає на боковини. Достатньо кілька годин проїхатися по міських дорогах після дощу або в сиру осінню погоду, як машина покривається добротним шаром бруду аж до бічних шибок і дзеркал - адже їх оперативно не протреш. Добре, що є датчик дощу, який реагує на падіння бризок на лобове скло і "змивачі" фар, бо без них ніяк не можна. Загалом, аеродинаміка у Pajero Wagon залишає бажати кращого.

***

В цілому ж, якщо не звертати уваги на скромну динаміку, іміджеві цифри в секундах до сотні кінських сил і ньютонометрів, то у рестайлінгової версії Mitsubishi Pajero Wagon є маса переваг. Для людини врівноваженої, що знає ціну, полюбляє рахувати гроші і не любить зайвих хвилювань з приводу якості палива на АЗС та покриття на місцевих дорогах, такий автомобіль - справжня знахідка. Варто також розуміти, що Wagon - машина для адекватного бездоріжжя, тож частий штурм побитих спецділянок згубний для несного кузова і підвіски.

Що стосується конкурентоспроможності даної моделі, то стартова ціна 52 тис доларів вже з непоганою комплектацією в базі зможе сміливо позмагатися з Nissan Pathfinder, у якого багатша комплектація і вищий дорожній просвіт (235 мм), але гірша повноприводна трансмісія, де відсутнє блокування заднього диференціала. Можна ще внести в цей список Honda Pilot і Kia Mohave, але вони істотно дорожчі. Toyota Land Cruiser Prado дешевша в базі, але конкурентом за ті ж гроші може вважатися з дуже великою натяжкою.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1264 | Додав: adminA | Теги: Mitsubishi Pajero Wagon
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ