Пт, 2024-04-19, 00:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 26 » По столиці Лівії завдають нових ударів. До операції долучилася Італія
18:21
По столиці Лівії завдають нових ударів. До операції долучилася Італія
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

П'ять ракет було випущено в ніч на вівторок, 26 квітня, по східній частині Тріполі, передає Lenta.ru з посиланням на AFP. Ракетних ударів, розповіли мешканці столиці Лівії, було завдано по району Айн-Зара. Які саме об'єкти стали ціллю авіації НАТО, співбесідники AFP не взялися припускати.

Попередньої ночі, 25 квітня, авіація НАТО завдала удару по резиденції лівійського лідера Муаммара Каддафі на військовій базі Баб аль-азізія, розташованої на півдні Тріполі. В результаті бомбардування було сильно пошкоджено декілька будівель.

Повідомлялося, що в одній з постраждалих будівель розташовувалася адміністрація Каддафі, а в іншій лівійський лідер проводив наради. В результаті авіаудару по резиденції Муаммара Каддафі, за даними лівійської влади, загинули троє оіб, ще 45 отримали поранення.

Представники лівійської влади назвали авіаудар, здійснений по резиденції в Тріполі, невдалою спробою замаху на Муаммара Каддафі. При цьому вони не стали уточнювати, чи був Каддафі у момент обстрілу в цій резиденції, заявивши лише, що "лідер Джамахірії перебуває у Тріполі, у безпечному місці".

За словами представника влади Джамахірії Муси Ібрагіма, наліт Альянсу є "терористичним актом і спробою вбивства", цитує ИТАР-ТАСС. Жертвами цього бомбардування, повідомив він, стали троє людей, ще 45 зазнали поранень, з них 15 людей перебувають у тяжкому стані.

Війська НАТО скинули бомбу на підводні кабелі зв'язку

Війська НАТО, задіяні в операції із захисту мирного населення в Лівії, зробили в понеділок спробу порушити телекомунікаційний зв'язок між кількома лівійськими містами, підконтрольними Муаммару Каддафі. Про це повідомило сьогодні державне телебачення Джамахірії.

За його даними, "фрегати НАТО скинули глибинні бомби на оптоволоконний кабель, прокладений за 15 морських миль від узбережжя". Ця телекомунікаційна лінія забезпечує зв'язок Сирта - рідного міста Каддафі - з Рас-Лануфом, де розташований один з найбільших нафтопереробних заводів країни, і Марса-ель-Брегою, де сконцентровано виробничі потужності зі зрідження природного газу. На батьківщині лівійського лідера проживають приблизно 75 тис мешканців, тоді як кількість жителів двох інших населених пунктів не перевищує 13 тис людей.

Згідно інформації телеканалу, через цю атаку сил Альянсу в цьому регіоні на півночі Лівії в понеділок "спостерігалися перебої зі зв'язком". Про те, в якому стані зараз кабель, не повідомляється.

Італія надішле до Лівії військові літаки

ВПС Італії, що досі не брали участі у військовій операції в Лівії, здійснюватимуть авіаудари по стратегічних військових об'єктах режиму Муаммара Каддафі. Про це повідомляється в поширеній заяві канцелярії прем'єра Італії Сильвіо Берлусконі.

Як повідомляється в комюніке, глава італійського уряду в телефонній розмові з президентом США Бараком Обамою поінформував свого колегу про рішення активізувати роль італійської військової авіації в лівійській операції. Берлусконі збирається оповістити про це і решту європейських лідерів.

У Білому домі зазначили, що в ході телефонної розмови "обидва лідери погодилися з необхідністю додаткового тиску для посилення місії із захисту цивільного населення". При цьому Обама назвав "найкращим варіантом гарантування безпеки лівійського народу усунення Муаммара Каддафі від влади".

З початку операції, ухваленої резолюцією ООН, із забезпечення безполітного простору над Лівією Італія надала сім своїх баз, проте Рим неодноразово заявляв, що італійські літаки в бомбардуваннях не брали й не братимуть участі.

Міністр оборони Італії Ін'яціо Ла Русса заявив, що не вважає, що дане рішення збільшить ризик для його країни. Йдеться не про хаотичне бомбардування, а про "запуск ракет високої точності, націлених на стратегічні об'єкти". Президента країни Джорджо Наполітано було заздалегідь оповіщено про рішення уряду, уточнив міністр, зазначивши, що має намір разом із головою італійського МЗС виступити перед парламентськими комісіями з оборони і закордонних справ.

Авіаудари по території Лівії здійснюються в рамках військової операції, що проводиться низкою країн з 19 березня. З кінця березня командування операцією в Лівії здійснює НАТО. Проведення військової операції в Лівії стало можливим після того, як Радбез ООН 17 березня ухвалив резолюцію, що дозволяє встановити над країною зону, заборонену для польотів, а також вжити усіх необхідних заходів, за винятком наземного вторгнення, для захисту мирного населення.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 958 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ