Чт, 2024-04-25, 00:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 30 » Поліція повністю замінить міліцію через півроку
20:50
Поліція повністю замінить міліцію через півроку
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Процес переходу від міліції до поліції триватиме близько півроку.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, "7 листопада, в "червоний день календаря" де-юре припинить своє існування міліція, і у всій країні де-юре функціонуватимуть органи поліції. Це де-юре, а де-факто - триватиме перехідний процес від старого до нового. Близько шести місяців".

Як наголосив міністр, "ніхто не перейде автоматично з міліції в поліцію. Скрізь перехід буде спочатку зумовлений структурними змінами в підрозділах згідно зі стратегією реформи. Потім тестування та співбесіда, конкурсні набори - повна переатестація особового складу. Тим, хто готовий чесно служити, переживати нема про що. Досвід наших конкурсів і тестів останніх місяців показує: такі люди і фахівці відмінно справляються з тестуванням і конкурсом - вони потрібні в новій поліції Але жодного автоматичного переходу, під загальну хвилю 150 тис. поліцейських. Перевірка на відповідність кожного - ось надзавдання на перехідний період, про який я сказав. З повагою до кожного, але і з високими вимогами. Такий наш план переходу. Він не простий і буде іскрити, але так буває практично при всіх реформах. І ми впораємося".

Також Аваков повідомив, що для суспільства, крім змісту та результатів роботи нової поліції, буде ще один монітор спостереження за ходом змін – форма поліцейського.

"Нову форму поліцейського, як і нові посадові обов`язки й оклади, отримуватимуть тільки реформовані підрозділи нової поліції і новопризначені поліцейські, які пройшли атестацію. Тому, якщо ви побачите на вулиці людину в формі старої міліції вже після 7 листопада, це означає, що або його підрозділ ще не пройшло процедури, або він сам ще не пройшов атестацію. Не означає, що він поганий - отже, що ще йде процес", - зазначив Аваков.

"І навпаки, - наголосив він, - поліцейський у новій формі представлятиме вже реформований підрозділ поліції. Це означатиме, що він пройшов переатестацію (або знову призначений за конкурсом)".

За словами міністра, схожа на форму нового поліцейського патруля буде форма у нових дільничних (буде інший функціонал і посада), а єдиний стиль робочої форми буде витриманий у всіх підрозділів: спецназу, експертів і криміналістів, працівників кримінального розшуку.

Аваков також повідомив, що сьогодні на засіданні Кабміну затвердили і починається виробництво нової форми, в тому числі повсякденної форми поліцейських.

Кабінет міністрів на своєму засіданні затвердив нову форму поліцейських і дільничних. Як повідомляє кореспондент ЛІГА.net, після презентації, проведеної міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, рішення про затвердження нової форми було прийнято одноголосно.

Сам Аваков повідомив, що єдиний стиль робочої форми буде витриманий у всіх підрозділів: спецназу, експертів і криміналістів, а також співробітників карного розшуку.

Нагадаємо, 2 липня Верховна Рада ухвалила закон про національну поліцію. 4 липня нові поліцейські патрулі вийшли працювати на вулиці Києва.

23 серпня нова поліція запрацювала у Львові, 25 серпня - в Одесі.

2 вересня Кабінет міністрів України схвалив рішення про створення центрального органу виконавчої влади - Національної поліції.

Раніше в МВС повідомляли, що Національна поліція як абсолютно новий орган виконавчої влади з'явиться в Україні в листопаді, по закінченню перехідного періоду, коли юридично перестане існувати міліція, пояснюють у Міністерстві внутрішніх справ України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 840 | Додав: adminA | Теги: міліція, Поліція, півроку
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ