Чт, 2024-03-28, 13:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 17 » Поляки зацікавилися купівлею акцій Nemiroff
15:23
Поляки зацікавилися купівлею акцій Nemiroff
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Польська Central European Distribution Corporation (CEDC) може придбати 70-80% акцій Nemiroff. CEDC може викупити долі двох з трьох акціонерів виробника, третій власник компанії - Степан Глусь - має намір залишитися в бізнесі. Але на компанію, оцінену більш ніж в 300 млн дол, є і інші претенденти - Pernod Ricard і Brown-Forman, пише "КоммерсантЪ-Украина".
Про намір акціонерів Nemiroff залучити інвестора стало відомо у січні: у інвестмеморандумі, розісланому банком ING (організатор операції), повідомлялося про готовність власників продати до 100% компанії. CEDC учасники ринку вже тоді називали найбільш ймовірним покупцем активу.

У інтерв'ю польській газеті Parkiet президент CEDC Уільям Керрі підтвердив зацікавленість корпорації в покупці Nemiroff. За його словами, операція має на увазі купівлю 70-80% акцій компанії.

"Є кілька варіантів потенційного фінансування: у нас є кілька сотень мільйонів доларів вільної готівки, ми також можемо вдатися до банківської позики", - додав Керрі, зазначивши, що зараз CEDC чекає деталей оферти. Аналітик "Ренесанс Капіталу" Уляна Ленвальська оцінювала Nemiroff з урахуванням боргу і виходячи з мультиплікаторів російської "Синергії" приблизно в 321 млн дол.

За словами джерела, знайомого з ходом переговорів, CEDC готова придбати пакети двох акціонерів Nemiroff - Якова ГрибоваАнатолія Кіпіша (30%). "Ще один акціонер, Степан Глусь, заявив про намір залишитися в бізнесі", - зазначає співрозмовник. Президент Nemiroff Олександр Глусь заявив, що він з CEDC переговорів не веде, відмовившись від коментарів. (належить близько 40%) і

Nemiroff заснована 1992 року. Основні торгові марки - "Nemiroff Оригінальний", Nemiroff Premium, Nemiroff Lex і ін. Належать два виробничі майданчики у Вінницькій області. У 2009 році обсяг продажів становив 8 млн дав (на 3,9% більше рівня 2008 року), чисті продажі - 217,6 млн дол (на 14% менше), чистий прибуток - 38,3 млн дол (на 50% менше), EBITDA - 41,2 млн дол (на 44,6% менше). Борг в 2009 році - 10,5 млн дол.

Виручка CEDC в 2008 році - 1,6 млрд дол (чистий збиток - 16,6 млн дол), за три квартали 2009 року - 970 млн дол (чистий прибуток - 173,3 млн дол). Free float - близько 81%, інше належить Уільяму Керрі (8,2%), Takirra Investment Corporation NV (5,1%) і співвласникові Whitehall Group Марку Кауфману (5,9%). Капіталізація вчора на NASDAQ - 1,89 млрд дол.

Це придбання компанії вписується в стратегію холдингу разом з іншими купівлями на російському ринку, зазначає Керрі. CEDC належить по 100% ГК "Російський алкоголь" і групи "Парламент" і 49,9% голосуючих акцій і 75% в прибутку в дистриб'юторові елітного алкоголю Whitehall Group.

"В рамках стратегії, представленої нами три роки тому, ми розуміли, що ці компанії (включаючи Nemiroff) дадуть нам можливість зайняти лідируючі позиції в Росії і Україні - найбільших в світі горілчаних ринках", - повідомив Керрі в інтерв'ю. За даними "Бізнес Аналітики", за підсумками десяти місяців 2009 року в Росії Nemiroff займав 4% ринку горілки і гірких настоянок у вартісному вираженні, "Російський алкоголь" - 15%, "Парламент" - 3%. За власними даними Nemiroff за жовтень-листопад минулого року, в Україні компанія займає 17,6% горілчаного ринку.

Але CEDC може виявитися не єдиним претендентом на купівлю компанії. За словами джерела в Nemiroff, зустрічі з акціонерами групи в кінці року також проводили американські Brown-Forman Corp. (володіє брендами Jack Daniel`s, Finlandia і ін.) і французька Pernod Ricard (Chivas, Martell, Havana Club і ін.).

"Але обидві компанії зацікавлено в придбанні лише 100% Nemiroff, що поки не збігається з планами одного з акціонерів", - зазначає співрозмовник. Керівник прес-служби Pernod Ricard Флоранс Тарон і директор зі зв'язків з громадськістю Brown-Forman Філ Лінч від коментарів відмовилися.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1148 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ