Вт, 2024-04-16, 15:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 21 » Польоти над Європою визнано безпечними. Збитки компаній - 1,7 млрд дол
15:32
Польоти над Європою визнано безпечними. Збитки компаній - 1,7 млрд дол
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО) офіційно оголосила безпечним здійснення польотів над Європою, припинених через виверження вулкану в Ісландії. Про це заявив у вівторок, 20 квітня, президент організації Роберто Кобеха Гонсалес.
За його словами, частково цей факт доводить те, що в даний час низка країн вже ухвалила рішення про відновлення польотів над своєю територією. У випадку, якщо б уряди цих країн мали сумніви з приводу безпеки перельотів, їхній повітряний простір залишався б закритим, передає РИА Новости.

Гонсалес також зазначив, що на сьогодні рівень ризику під час здійснення перельотів гранично низький.

Проте нині у світі не існує стандартів, які дозволяють визначити, яка кількість вулканічного попелу в повітрі небезпечна для польотів авіації, заявив у вівторок журналістам у штаб-квартирі ООН генеральний секретар Міжнародної організації цивільної авіації Реймонд Бенджамін. "Навіть виробники двигунів літаків не мають даних з цього приводу", - вказав він.

При цьому Бенджамін повідомив, що ІКАО "має дев'ять метеорологічних центрів у всьому світі", які здійснюють моніторинг ситуації в атмосфері після виверження вулкана в Ісландії. "Ми уважно стежимо за ситуацією", - сказав він.

Збитки авіакомпаній після виверження ісландського вулкану становлять 1,7 млрд дол

Тимчасом міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) оцінила збитки авіакомпаній світу за період авіаколапсу після виверження ісландського вулкану в 1,7 млрд дол. Як мовиться в прес-релізі IATA, 17-19 квітня, коли криза повітряного повідомлення досягла піку, збитки авіаперевізників становили близько 400 млн дол на добу, передає Интерфакс.

"На піку криза зачепила 29% світової авіації, від неї страждали 1,2 млн пасажирів щодоби. Масштаби кризи затьмарили наслідки 11 вересня 2001 року, через які повітряний простір США був закритий на три дні", - заявив глава IATA Джованні Бізіньяні.

"Для галузі, яка втратила 9,4 млрд дол минулого року і, як очікується, втратить ще 2,8 млрд дол у 2010-му, подібна криза є руйнівною. Найважче довелося авіаперевізникам, які і так перебувають у найскладнішому фінансовому стані. Прогнозувалося, що європейські авіаперевізники втратять 2,2 млрд дол цього року - найбільше за всіх у галузі", - додав Бізіньяні.

За словами гендиректора IATA, оператори аеропортів йдуть назустріч авіаперевізникам: зокрема, лондонський "Хітроу" та дубайський аеровокзали скасували збори за стоянку літаків під час кризи і за зміни в розкладі. За їхнім прикладом можуть найближчим часом піти й інші аеропорти.

Бізіньяні також звернувся до урядів світу з проханням ослабити обмеження і тимчасово скасувати низку заборон для авіакомпаній, зокрема й обмеження на польоти в нічний час. Крім того, глава IATA закликав не покладати на авіакомпанії відповідальність за кризу і скасування рейсів та знайти можливість компенсації їхніх збитків.

"Ця криза була викликана стихійним лихом, що ніяк не залежало від волі авіакомпаній. Страховики це розуміють. Проте європейські правила про права пасажирів не беруть цього до уваги. Ці правила не передбачають послаблень у надзвичайних випадках і змушують авіакомпанії оплачувати проживання, харчування і телефонні переговори пасажирів. Європейська комісія повинна терміново знайти спосіб полегшити цей несправедливий тягар", - вважає Бізіньяні.

Після подій 11 вересня 2001 року уряд США надав 5 млрд дол, щоб компенсувати витрати авіакомпаній. Єврокомісія тоді дозволила державам-членам ЄС надати аналогічну підтримку авіаперевізникам. Бізіньяні вважає, що в цій ситуації слід діяти аналогічним чином.

Рішення про припинення всіх польотів над територією Європи було прийнято 15 квітня. Воно було пов'язане з тим, що, за деякими даними, потрапляння вулканічного попелу з атмосфери в двигуни літака здатне призвести до їх зупинки.

Загалом минулого тижня було скасовано 95 тисяч польотів, і, як кажуть експерти, знадобляться тижні, перш ніж всі пасажири, які пропустили свої рейси, зможуть дістатися до місць призначення.

У вівторок о 22.00 за західноєвропейським часом (опівночі за Києвом) відновили роботу всі британські аеропорти, зберігши деякі обмеження. Аеропорти Парижа, Амстердама і Франкфурта також частково відновили авіасполучення. Низка європейських країн відкрили повітряний простір.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1067 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ