Пт, 2024-04-26, 21:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 22 » Польща зменьшить ціну візи для українців та прискорить євроінтеграцію України
16:13
Польща зменьшить ціну візи для українців та прискорить євроінтеграцію України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Польща готує значне зниження ціни візи для українців вже найближчим часом. Про це сказав маршалок Сенату Республіки Польща Богдан Борусевич під час засідання четвертої сесії Міжпарламентської асамблеї Верховної Ради України, Сейму Литовської Республіки та Сейму і Сенату Республіки Польща, передає УНІАН. У засіданні беруть участь керівники парламентів всіх трьох держав.

Маршалок Сенату Польщі зазначив, що далі не може тривати ситуація, коли "звичайна віза до ЄС коштує 40 євро, бо така віза – це штучний бар’єр для українських громадян".

- Без України європейська система безпеки не буде повною, вважають у Литві

"Польща готує значне зниження ціни візи для українців, і це буде можливим протягом найближчого часу", - підкреслив Борусевич.

Він висловив переконання, що головування Польщі в ЄС буде "особливо хорошою нагодою для підтримки прагнення України до інтеграції в ЄС".

Маршалок Сенату Республіки Польща Богдан Борусевич високо оцінив реалізацію угод щодо малого прикордонного руху. Він зазначив, що Польща "дуже добре оцінює цей крок і ці договори".

Борусевич наголосив, що торік перейшло кордон 2 млн громадян України до Польщі і виникло тільки 200 ускладнень. "Це показує, що, у принципі, проблем немає жодних з малим прикордонним рухом", - підкреслив Борусевич.

При цьому він додав, що "це аргумент для розмов про запровадження безвізового режиму між ЄС і Україною". Він підкреслив, що цей аргумент Польща використовуватиме, підтримуючи прагнення України до інтеграції в ЄС.

Борусевич підкреслив, що Польща хотіла б під час головування в ЄС "довести до підписання угоди про асоціацію, і це був би успіх і для нас, і для України". Він підкреслив, що Україна повинна "дати для цього аргументи".

Він висловив сподівання, що розмови про асоціацію вестимуться в такому ж темпі, як і з початку поточного року. "Тоді є шанси під час нашого головування цю угоду підписати", - підкреслив Борусевич.

Нагадаємо, Україна і Європейський Союз вважають своїм основним пріоритетом у відносинах на 2011 рік переговори щодо Угоди про асоціацію. У лютому польський президент Броніслав Коморовський пообіцяв Україні стратегічне партнерство і спільну дорогу в Європу.

Зауважимо, Україна закликає Польщу докласти зусиль для збільшення території малого прикордонного руху між двома країнами. Посол з особливих доручень МЗС України Михайло Бродович на IX засіданні українсько-польської Міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва (МКРМС) у Львові запропонував збільшити цю території з нинішньої 30-кілометрової зони малого прикордонного руху до 50-кілометрової.

Нагадаємо, що Україна підписала угоду про малий прикордонний рух з Польщею 28 березня 2008 року. Переговори щодо тексту угоди проходили досить важко і тривалий період через ті вимоги, які висунув Євросоюз після приєднання Польщі до Шенгенської зони. Зокрема, в Єврокомісії зазначали, що згідно із законодавством Євросоюзу, ширина зони повинна бути максимум 30 км. Тим часом в польсько-українській угоді її розмір становив 50 км.

У грудні 2008 року Польща і Україна підписали протокол до угоди про малий прикордонний рух про зменшення прикордонної смуги з 50 до 30 км.

Малий прикордонний рух між Польщею і Україною було відкрито 1 липня 2009 року. В рамках МПР документи жителям районів, які входять у зону дії договору, видаються у двох консульствах Республіки Польща в Україні - у Львові і Луцьку.

Зазначимо, що підписання цієї угоди передбачено договором про спрощення візового режиму між Україною і Європейським Союзом. Угода про малий прикордонний рух дає змогу громадянам, які проживають у прикордонній зоні, відвідувати без віз сусідні країни України, але на відстань не більш як 30 км від кордону.

Без України європейська система безпеки не буде повною, вважають у Литві

Голова Сейму Литовської Республіки Ірена Дягутене заявляє, що поки Україна не стане повноправним членом Європейського Союзу, не можна говорити про закінчення роботи над побудовою європейської системи безпеки.

"Ми чітко дотримуємося тієї позиції, що поки Україна не стане повноправним членом Європейського Союзу, побудова безпеки у спільному європейському домі не завершиться", - сказала вона 22 березня.

"Завданням нашої асамблеї є допомога якомога ширшому колу європейських країн усвідомити, що рішення про те, що не було запропоновано Україні хоча б далекої перспективи членства, не остаточне", - підкреслила Дягутене, зазначивши, що "Україна не сусід Європи, а сусід у Європі".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1029 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ