Пт, 2024-04-19, 09:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 27 » Полторак назвав масштаби можливої сьомої хвилі мобілізації
19:20
Полторак назвав масштаби можливої сьомої хвилі мобілізації
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

До війська призвуть близько 10-12 тис. осіб, якщо в державі буде оголошено сьому хвилю мобілізації. Про це в Харкові заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає УНІАН.

"У нас зараз звільняється 45 тисяч особового складу. Навіть якщо буде необхідність у мобілізації, ця цифра може бути 10-12 тисяч, тобто в рази менша, ніж була раніше", - сказав Полторак.

Він підкреслив, що після підвищення матеріального забезпечення військових кількість бажаючих служити за контрактом значно збільшилася.

"Якщо раніше ми набирали у місяць 200-300 контрактників, то тільки за цей місяць, коли ми отримали перше (підвищене) грошове забезпечення, записалося до війська 9 тисяч осіб. 7 тисяч осіб ми призвали вже. Тобто, якщо такими темпами ми будемо йти, то, звичайно, ми будемо мінімізувати кількість особового складу, який буде необхідно призивати по мобілізації. Я сподіваюся, що й мобілізовуватися будуть в основному за особистим бажанням, добровольці. Таких дуже багато", - наголосив міністр.

Полторак також зауважив, що проведення мобілізації залежатиме від ситуації на лінії зіткнення.

"Буде мобілізація, не буде мобілізації – все це залежить від того, яка буде обстановка. Ті кроки, які були прийняті президентом, урядом, Верховною Радою щодо забезпеченням грошовим утриманням військовослужбовців, ми зараз значно більше отримуємо, додають нам оптимізму в тому, що з часом ми взагалі відмовимося від мобілізації, якщо, звичайно, не буде активних бойових дій", - сказав він.

Полторак додав, що міністерство розробляє зміни до закону про проходження служби, оскільки в ньому "дуже багато" моментів, які заважають швидко переходити на нові стандарти.

"Але на випадок відкритої агресії і широкомасштабних бойових дій всі країни світу завжди вдаються до мобілізації. Від цього ніхто відмовитися не може. Тому що одна контрактна армія, тільки за рахунок контрактників, ми завдання із захисту країни виконати не зможемо. Але це буде тільки тоді, коли буде різке загострення обстановки", - сказав міністр.

Полторак додав, що демобілізація буде проводитися за планом – у березні-квітні.

Як повідомлялося, у січні в Генштабі Збройних сил заявляли, що внаслідок демобілізації військовослужбовців четвертої хвилі виникне потреба доукомплектувати ЗСУ. Демобілізація військових, які завершили виконання своїх обов’язків, планується наприкінці березня - у квітні поточного року.

За словами міністра оборони Степана Полторака, Генштаб робить розрахунки та вивчає необхідність оголошення чергової хвилі мобілізації.

8 лютого начальник Генштабу ЗСУ Віктор Муженко заявив, що необхідність у черговій хвилі мобілізації залежатиме від кількості військових, які будуть прийняті на військову службу за контрактом.

Зазначимо, що раніше Петро Порошенко заявив, що неможливо перейти на контрактну армію під час війни. А Арсеній Яценюк закликав депутатів не спекулювати на темі контрактної армії, оскільки рішення про її запровадження є виключною компетенцією президента України та уряду України.

Нагадаємо, у листопаді міністр оборони України Степан Полторак затвердив план про перехід Збройних Сил України на стандарти НАТО.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1448 | Додав: adminA | Теги: масштаби можливої сьомої хвилі мобі, полторак
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ