Пт, 2024-04-26, 01:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 22 » Помаранчеву революцію тепер вшановують її ветерани, а не ключові політики
12:28
Помаранчеву революцію тепер вшановують її ветерани, а не ключові політики
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ветерани "помаранчевого" Майдану вночі зібралися на місці, де стояла сцена в 2004 році, повідомляє прес-служба "Коаліція учасників Помаранчевої революції".

- Ющенко побачив передумови до нового Майдану
- У БЮТ говорять, що в День свободи не буде того, чого влада могла б боятися
- Луценко впевнений, що "сьогоднішній секонд-хенд при владі" боїться можливостей Майдану
"Десятка два людей, згадуючи романтичні й суворі події листопада 2004 року, не дочекалися ранку, прийшли на місце народження української демократії ввечері в понеділок. Друзі зустрілися, щоб згадати, як разом відстоювали свободу народу і право бути громадянами", - повідомили в прес-службі КУПР.

Як передає прес-служба організації, на протилежному боці Хрещатика стоять посилені наряди міліції і нікого не пускають за залізний паркан.

"Кілька десятків активістів Коаліції учасників Помаранчевої революції, інших організацій і просто перехожих, які приєдналися до розмови і мирно спілкувалися біля Головпоштамту, викликали посилений інтерес спецпідрозділу міліції "Беркут". З неабиякою підозрою міліція оглянула людей, якийсь офіцер намагався розігнати присутніх, погрожуючи: "Якщо ви нам не дасте вночі спати, то ми вам тим більше не дамо, причому поодинці", - розповідають очевидці.

Крім того, на Майдані Незалежності група осіб у формі міліції напала на двох журналістів.

"Хлопця притисли до стіни будинку і завдали декількох ударів, а дівчину, що знімала Майдан на відеокамеру, обшукали і відібрали посвідчення журналіста", - йдеться у повідомленні.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на виклик журналістки Синькової Ганни Олегівни, спробувала з'ясувати особи бійців "Беркута", але ті, побачивши слідчих, "швидко завернули за спецавтобус і втекли".

Слідчим вдалося розшукали людей, які напали на представників ЗМІ.

"Ними (нападниками - ред.) виявилися бійці підрозділу особливого призначення "Беркут". Вигляд у них дуже зухвалий, документи пред'явити відмовилися, імена назвати - теж. Пізніше спокійно розвернулися і пішли. Слідча група не вжила жодних заходів, щоб затримати правопорушників і встановити їхні прізвища", - повідомили в прес-службі організації.

День Свободи мине без гучних мітингів і символів революції

Сьогодні, у День Свободи, на Майдані Незалежності не буде гучних мітингів – суд заборонив на головній площі країни будь-які заходи. Не прийдуть туди й "символи" Помаранчевої революції - Юлія Тимошенко і Юрій Луценко, які нині утримуються у СІЗО. Не буде й баби Параски – старенька померла рік тому, через кілька днів після святкування 6-ї річниці. Не буде, найпевніше, й "винуватця" Майдану Віктора Ющенка – на одному з останніх його виходів "у світ", коли він давав свідчення у суді проти Юлії Тимошенко, його закидали яйцями. Натомість екс-президент візьме участь в інтернет-марафоні "Революція. 7 років потому", передає ТСН.

Замість мітингів будуть "вечірні гуляння", як охрестили анонсовані збори ініціатори святкування Дня Свободи – активісти Коаліції учасників Помаранчевої революції. Цьогоріч гучно відзначити цю дату формально завадить "ялинка", яку саме в цей час збираються встановлювати на центральній площі країни. Офіційно лише через цю "важливу подію" КМДА попросила перенести святкування річниці Майдану на інші площі, на вибір - Європейську, Бесарабську і Контрактову. Буде ще одне місце "святкування" - "бютівці" і "нунсівці" обіцяють разом зібратися під Лук'янівським СІЗО, у якому перебуває тяжкохвора Тимошенко.

Але важко назвати встановлення новорічної ялинки єдиною перешкодою для відзначення річниці Майдану. Як свідчить хронологія "святкування" цієї дати протягом останніх шести років, з кожним роком розмах гулянь мав стійку тенденцію до все більшої маргіналізації та віддалення від головного "героя" революції – людей, що стояли на Майдані.

Довідка. Помаранчева революція

Помаранчева революція - кампанія протестів, мітингів, пікетів, страйків та інших акцій громадянської непокори в Україні, організована і проведена прихильниками Віктора Ющенка, одного з кандидатів на президентських виборах в листопаді-грудні 2004 року, і противниками його основного конкурента Віктора Януковича.

Початком Помаранчевої революції вважають акцію протесту після оголошення Центральною виборчою комісією (ЦВК) попередніх результатів, згідно з якими переміг його суперник - Віктор Янукович. Згодом Верховний суд України скасував постанову ЦВК про результати виборів і зобов'язав її знову провести повторний тур голосування. Протестувальникам вдалося змусити владу України дочекатися рішення Верховного суду і на підставі його рішення про визнання результатів голосування у другому турі сфальсифікованими, повторно провести другий тур голосування на президентських виборах. В результаті повторного голосування (переголосування другого туру) перемогу здобув Віктор Ющенко.

Основною базою об'єднаної опозиції стали західні і центральні області України, в той час як Януковича підтримали переважно східні та південні регіони країни. Громадська думка РФ перебувала на боці Віктора Януковича, західних країн - на боці української опозиції. Ряд державних діячів країн Європи виступав у ролі посередників між протиборчими силами.

Варто сказати, що характер революції був досить мирним і часто супроводжувався кумедними випадками. Так всім добре запам'ятався "геніальний” спіч дружини Віктора Януковича про "американські наколоті апельсини". Людмила Янукович так сильно переживала прозахідну позицію Києва, що вирішила висловити свою критичну думку про один з її символів - апельсини, що їх нібито накололи дурманом американці.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 860 | Додав: adminA | Теги: помаранчевий Майдан
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ