Пт, 2024-04-19, 14:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 15 » Помер Гаррі Гаррісон - легендарний фантаст
20:26
Помер Гаррі Гаррісон - легендарний фантаст
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Американський письменник-фантаст Гаррі Гаррісон помер 15 серпня 2012 року, повідомляється на його офіційному сайті. Прозаїку було 87 років.

Гаррісон прославився фантастичними серіями "Сталевий щур", "Світ смерті", "Едем", "Білл, герой Галактики" та іншими. Письменник народився в березні 1925 року в американському штаті Коннектикут, пише Lenta.ru.

Після закінчення художньої школи в Нью-Йорку він у 1943 році отримав повістку в армію і відслужив чотири роки у ВПС США на посаді інструктора зі стрільби. Він завершив військову службу у званні сержанта і до кінця днів своїх залишався переконаним антимілітаристом. Його нетерпимість до війни була, зокрема, відображена у фантастичному романі "Білл, герой Галактики".

Після закінчення служби він працював художником, а потім редактором. Професійним літератором він став у 1956 році. Його справжнє ім'я було Генрі Максвелл Демпсі, але письменник дізнався про це тільки у віці 30 років, оскільки батько повідомив родичам, що назвав хлопчика Гаррі Гаррісоном. Саме тому він вважається єдиним у світі письменником, який за псевдонім узяв справжнє ім'я.

Письменник, котрий народився в США, відвідав понад п'ятдесят країн. Останні роки життя він провів в Ірландії. Незадовго до смерті він переїхав в будинок для літніх людей поблизу міста Луїс у графстві Сассекс. У Гаррісона залишилося двоє дітей: син Тодд і дочка Мойра.

Популярність Гаррісону приніс унікальний цикл фантастичних творів "Сталевий щур", головним героєм яких є Джим Ді Гріз - шахрай, який отримав прізвисько "Джим Сталевий щур". По ходу розповіді він потрапляє в неймовірні ситуації і завжди виходить з них переможцем.

Деякі неймовірні винаходи, описані в його книгах, надалі були розроблені науковцями. Таким, наприклад, став "медузоїд" - представник нового виду робототехніки, схожий на медузу, який складається з силікону, тваринного білку, м'язових клітин серця щура і всього двох електродів.

Ось слова одного з героїв книги Гаррісона "Рятувальний корабель": "Для нас, людей, абсолютно недостатньо просто сказати: "Коли вмираю я, зі мною вмирає весь світ". Бо тепер ми бачили цей світ, ми бачили Всесвіт, ми тепер розуміємо, що він занадто великий, щоб зникнути тільки тому, що помер хтось із людей. Всесвіт занадто великий для нас як окремих особистостей".

У 2007 році в Нью-Йорку помер відомий американський письменник і публіцист Норман Мейлер - автор таких шедеврів сучасної американської літератури, як "Голі і мертві" і "Пісня ката".

6 червня цього року помер знаменитий американський письменник Рей Бредбері.

31 липня помер у віці 86 років американський письменник Гор Відал. Письменник помер в своєму будинку в Голлівуді. Причиною смерті стали ускладнення після пневмонії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1067 | Додав: admin | Теги: помер, Фантаст, гаррі гаррісон
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ