Пт, 2024-03-29, 11:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 19 » Помер лідер Північної Кореї Кім Чен Ір. Сеул відреагував боєготовністю
11:14
Помер лідер Північної Кореї Кім Чен Ір. Сеул відреагував боєготовністю
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Державне телебачення КНДР у понеділок, 19 грудня, повідомило про смерть північнокорейського лідера Кім Чен Іра, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на Reuters.

За словами диктора, глава держави помер в суботу, 17 грудня, від надмірних фізичних і розумових навантажень. Йому було 69 років.

Зазначається, що Кім Чен Ір помер 17 грудня о 8.30 ранку, їдучи потягом. За попередніми даними, північнокорейський лідер помер внаслідок проблем із серцем.

69-річний Кім Чен Ір помер "від психічної і фізичної перевтоми, викликаної безперервними інспекційними поїздками по країні заради будівництва квітучої держави", передало офіційне північнокорейське агентство ЦТАК. Оголошення про смерть вождя було зроблено опівдні за місцевим часом.

Кім Чен Ір переніс серцевий напад, його не можна було врятувати, незважаючи на використання "всіх можливих заходів надання першої допомоги", повідомило агентство. Зазначається, що північнокорейський лідер протягом тривалого часу лікувався від серцевих і серцево-судинних захворювань, і медичну допомогу йому надавали до останніх секунд життя.

За даними AP, північнокорейський лідер потерпав від діабету і хвороби серця. Однак про здоров'я він дбав не надто сильно - багато курив, вважаючи за краще міцні сигари, і регулярно вживав коньяк. Агентство Yonhap повідомляє, що причиною смерті вождя стало "раптово розвинене захворювання", про природу якого не повідомляється.

Тіло померлого лідера КНДР Кім Чен Іра помістили в Кимсусанський меморіальний палац (мавзолей Кім Ір Сена) у Пхеньяні. "Жалобний період почався в країні з 17 грудня і триватиме до 29 грудня. У цей період КНДР не прийматиме іноземних делегацій, а також іноземці не будуть допущені до церемонії похорону, яка пройде 28 грудня", - йдеться в повідомленні ЦТАК.

Місце Кім Чен Іра на чолі Північної Кореї посяде його молодший син Кім Чжон Ин, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відзначається, що в КНДР почався процес передачі влади Кім Чон Ину - третьому синові покійного диктатора, якого він призначив своїм наступником в 2009 році.

Агенція France-Presse з посиланням на KCNA повідомляє, що похорони Кім Чен Іра відбудуться 28 грудня в Пхеньяні.

На смерть Кім Чен Іра Південна Корей відреагувала підвищеною боєготовністю армії

Реакція на смерть північнокорейського лідера в Південній Кореї виявилася такою ж, як і під час кончини Кім Ір Сена 17 років тому.

Президент Республіки Корея Лі Мен Бак скликав термінову нараду Ради з національної безпеки, як передало агентство Ренхап. На нараді глава держави і керівники силових відомств обговорюють заходи реагування на випадок надзвичайної ситуації.

Перед цим він віддав наказ про підвищення боєготовності армії і пильності поліції, а також зателефонував президентові США Бараку Обамі, підтвердивши союзницькі зобов'язання двох країн у сфері безпеки.

У Південній Кореї перебувають приблизно 28 тисяч американських військовослужбовців. США проводять консультації з Південною Кореєю і Японією після повідомлень про смерть Кім Чен Іра, повідомляє France-Presse з посиланням на офіційну заяву Білого дому.

"Ми стежимо за повідомленнями про смерть Кім Чен Іра. Президент Барак Обама повідомлений (про смерть глави КНДР), ми перебуваємо в контакті з нашими союзниками в Республіці Корея і Японії. Ми, як і раніше, зацікавлені в стабільності на Корейському півострові й свободі та безпеці наших союзників", - йдеться в заяві офіційного представника Білого дому Джея Карні, яке цитує France-Presse.

Прем'єр-міністр Японії Есіхіко Нода дав вказівку уряду посилити збір інформації та вжити всіх заходів на випадок непередбаченої ситуації у зв'язку зі смертю лідера КНДР, повідомляє місцеве агентство Кіодо.

"Про смерть я знаю поки що з повідомлень ЗМІ. Я дав вказівку перевірити цю інформацію", - повідомив прем'єр Нода журналістам. У японському центрі кризових ситуацій канцелярії прем'єра створено спеціальний відділ у зв'язку з ситуацією в Північній Кореї.

Довідка. Кім Чен Ір

Керівник КНДР Кім Чен Ір народився, згідно з північнокорейською історіографією, 16 лютого 1942 року. Саме цей день відзначається в КНДР як національне свято.

Місце народження: за офіційною версією - табір корейських партизанів у районі гори Пекту (Північна Корея), за неофіційною - село В'ятське, за 70 кілометрів від Хабаровська (Далекий Схід, Росія).

Дитинство провів у селі В'ятському, де розташовувалася 88-ма окрема бригада Радянської армії, батальйоном якої командував його батько майбутній президент КНДР Кім Ір Сен.

У листопаді 1945 року разом з родиною переїхав до Пхеньяну (Північна Корея). Під час корейської війни (1950-1953 роки) з сім'єю евакуювався до Китаю. Закінчив китайську початкову школу. Після закінчення війни вступив до військового училища поблизу Пхеньяну.

У 1960-1964 роки навчався в пхеньянському державному університеті імені Кім Ір Сена. Після його закінчення працював в особистій охороні батька, потім в апараті ЦК Трудової партії Кореї (ТПК) під керівництвом дядька Кім Ен Дю, завідувача організаційно інструкторським відділом ЦК ТПК.

У 70-ті роки увійшов у вище партійне керівництво країни. З 24 грудня 1991 року - верховний головнокомандувач Корейської народної армії. 20 квітня 1992 йому присвоєно звання маршала.

З 1993 року - голова Комітету оборони КНДР. Відповідно до змін у конституції, схвалених 5 вересня 1998 року, це "вища державна посада, що передбачає керівництво і командування політичними, військовими та економічними силами країни".

Восьмого жовтня 1997-го обраний генеральним секретарем ТПК. Фактично Кім Чен Ір керує країною і ТПК з 1994 року, після смерті Кім Ір Сена.

Двадцять восьмого вересня 2010 року Кім Чен Іра переобрали на пост генерального секретаря правлячої в країні Трудової партії Кореї (ТПК) на першій за останні 44 роки партійній конференції.

Кім Чен Ір - двічі герой КНДР. Нагороджений орденом Державного прапора 1-го ступеня, трьома орденами Кім Ір Сена, медаллю "Золота зірка". Загалом має приблизно 120 почесних нагород і титулів різних країн світу і самої КНДР.

Автор численних праць з теорії і практики ідей "чучхе". У Північній Кореї його називають "дорогим керівником", "дороговказною зіркою", "сонцем майбутнього".

Кім Чен Ір рідко з'являвся на публіці, виступав зазвичай тільки перед військовими. До 2000 року за кордон не виїжджав і зустрічей з главами іноземних держав не проводив. Свій перший, неофіційний, візит зробив 29-31 травня 2000 року в Китай.

Двічі, в 2001 і 2002 роках, відвідав Росію. Перший офіційний візит на запрошення президента Володимира Путіна, продовжився 24 дні, з 26 липня по 18 серпня 2001 року. Більшу частину візиту до Росії Кім Чен Ір провів у потязі, перетнув Росію по Транссибірській магістралі.

Відкритої інформації про сім'ю та дітей Кім Чен Іра немає. Проте за даними ЗМІ, у північнокорейського лідера три сини. Один з них - Кім Чен Ун в 2010 році був введений до складу ЦК правлячої ТПК і призначений на пост віце-голови Центральної військової комісії, так само зведений у чин генерала.

У серпні 2011 року Кім Чен Ір, вперше з 2002 року, відвідав Росію. З 21 серпня Кім Чен Ір перебував з візитом в Амурській області, потім прибув до Бурятії, де в закритому військовому містечку відбулася його зустріч з президентом Росії Дмитром Медведєвим.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: Кім Чен Ір
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ