Сб, 2024-05-04, 12:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 8 » Поповнити казну на 1,3 млн євро жителі іспанського міста зібралися за допомогою конопель
15:36
Поповнити казну на 1,3 млн євро жителі іспанського міста зібралися за допомогою конопель
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Криза змусила владу невеликого іспанського міста Раскера шукати нетрадиційні джерела доходу.

Жителі міста проголосували за легалізацію вирощування марихуани як джерело доходу для виплати боргу і боротьби з економічною кризою, повідомляє Газета.Ru з посиланням на Associated Press.

Урядовці, у свою чергу, заявляють, що такі заходи суперечать закону, і прокурори втрутяться, коли "буде посаджено перше насіння".

У місті Раскера, розташованому в північно-східному регіоні Каталонії, повідомили, що мерія вже затвердила план боротьби з кризою за допомогою вирощування марихуани.

За даними іспанської газети La Vanguardia, Раскера - фактично вмираюче місто, з якого молодь виїжджає через відсутність роботи.

Ідея боротьби з кризою полягає в тому, щоб приватні особи здавали землю в оренду мерії, яка потім створить компанію по управлінню землею і здасть її в оренду асоціації курців марихуани в Барселоні.

Відповідно до іспанського законодавства, споживання марихуани приватними особами в невеликих кількостях дозволене. Але вирощування наркотика для продажу або його реклама є незаконними, заявив чиновник відділу боротьби з наркотиками на умовах анонімності.

Як повідомляє Reuters, вирощування марихуани дозволить Раскері погасити 1,3 млн євро за два роки. За даними агентства, місцева влада тримає в таємниці місце, надане під вирощування конопель, щоб уникнути проблем з прокуратурою.

Мер міста Бернат Пелліса сказав, що проект принесе користь не тільки місцевим жителям, але, завдяки державному нагляду, допоможе позбавитися від організованої злочинності і ухиляння від сплати податків, пов'язаного з виробництвом наркотиків.

"Ми хочемо покласти край мафії, ми хочемо покінчити з чорним ринком, ми хочемо покласти край тіньовій економіці", - заявив мер.

"Єдине, що цей скромний мер хоче і намагається зробити, щоб контролювати все це для того, щоб приносити користь суспільству і нашому селу", -додав він.

Асоціація, виступаюча за приватне споживання конопель (ABCDA) платитиме Раскері понад 54 тисяч євро в місяць з липня 2012 року за 15 соток землі. Місцева влада сподівається, що виробництво також дозволить створити 40 робочих місць.

У організацію ABCDA входять п'ять тисяч осіб, вона базується в Барселоні.

Відзначимо, що економічна криза досить часто примушує мерії міст розвивати фантазію і шукати нетрадиційні методи поповнення бюджету. Наприклад, чиновникам мерії Риги якось прийшла до голови ідея про введення "орендної плати" за могили у розмірі 1 лата (2 долари) за один квадратний метр в рік

"На ризьких кладовищах поховано приблизно 300 тисяч осіб. Якби брали б символічну плату - лат за квадратний метр в рік - то отриманих півтора мільйона вистачило б, щоб привести кладовища в порядок", - заявили в мерії.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 843 | Додав: adminA | Теги: Поповнити казну на 1, 3 млн євро жителі іспанського міста
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ