Сб, 2024-05-04, 19:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Серпень » 29 » Порядок отримання статусу учасника бойових дій військовим спростили: що відомо
10:00
Порядок отримання статусу учасника бойових дій військовим спростили: що відомо
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Відповідним рішенням Кабінету міністрів передбачено надання лише однієї довідки про безпосередню участь особи у бойових діях.

Кабінет міністрів спростив порядок надання статусу учасника бойових дій за рахунок зменшення кількості документів, які потрібно подавати на розгляд відповідної комісії. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Внесено зміни до порядку надання та позбавлення статусу учасника бойових дій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення чи у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України", - зазначив він.

За його словами, рішення уряду спрощує порядок надання статусу учасника бойових дій за рахунок зменшення кількості документів, які подаються на розгляд відповідної комісії з питань визначення статусу учасника бойових дій. А саме, передбачено надання лише однієї довідки про безпосередню участь особи у зазначених заходах, яка є підставою для надання статусу учасника бойових дій.

"Ця довідка повинна містити інформацію про документи, які підтверджують участь особи у відповідних заходах, і саме вона стане основою для присвоєння статусу учасника бойових дій. Цей крок значною мірою допоможе звільнитися від зайвої бюрократії і прискорити процедуру визнання внеску у захист України та присвоєння їм статусу учасника бойових дій", - прокоментував міністр оборони Олексій Резніков.

Таким чином, за словами міністра, зазначені зміни значно полегшать та пришвидшать доступ до передбачених законодавством пільг і гарантій захисникам та захисницям, які боронили й боронять незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Підтримка ветеранів війни в Україні

Як повідомлялося, у березні Кабмін ухвалив постанову про розширення програми безповоротних грантів "єРобота", яка включатиме окремі напрями саме для ветеранського бізнесу.

За першим напрямком, ветеран може отримати 250 тисяч гривень гранту на власний бізнес за умови створення щонайменше одного робочого місця. Другий напрямок передбачає грант у 500 тисяч гривень для члена родини учасника бойових дій за умови створення в новому бізнесі щонайменше двох робочих місць. Співфінансування за цією програмою буде 70 на 30, тобто, 70% вносить держава, 30% мають бути власні кошти нового підприємця. Третій напрямок - це 1 мільйон гривень гранту для учасника бойових дій, якщо він до цього вже був підприємцем та не менш ніж 3 роки був зареєстрований як ФОП.

Крім того, у квітні уряд дозволив створювати військово-лікарські комісії (ВЛК) при цивільних закладах охорони здоров’я. НСЗУ укладатиме договори з цими закладами та забезпечуватиме оплату наданих послуг.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 146 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ