Вт, 2024-04-23, 18:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 17 » Порошенко анонсував збільшення зарплат і нову емблему ДСНС. ВІДЕО
21:06
Порошенко анонсував збільшення зарплат і нову емблему ДСНС. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Петро Порошенко виступив на урочистих заходах з нагоди Дня рятувальника. Петро Порошенко доручив збільшити зарплати рятувальників у поточному році. Як передає УНІАН, про це він повідомив під час урочистих заходів з нагоди Дня рятівника на території навчального полігону Державної служби з надзвичайних ситуацій у Київській області.

"Держава повинна подбати і про гідну оплату праці рятувальників, і вчора ми обговорювали це питання на Раді національної безпеки і оборони, де я дав доручення вже цього року розпочати процес підвищення грошового забезпечення рятувальників", - заявив він.

Також президент розповів, що у ДСНС з'явиться нова символіка: "Сьогодні я ухвалив рішення підписати указ про нову символіку Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Таким чином, служба зараз, нарешті, має свій символ. Впевнений в тому, що для особового складу служби це стане ще однією ознакою необхідності проведення назрілих змін і суттєвого оновлення якості важливої державної служби".

Порошенко подякував рятувальникам і за те, що останнім часом жертв надзвичайних ситуацій стало менше.

"Мені доповіли, що за останній час загиблих під час пожеж та надзвичайних ситуацій стало на 20% менше. Це вражаюча цифра, тому що за кожним, кого ви витягли живим, за кожним, хто вижив завдяки вам, за ними стоять їхні родини, їхні рідні, друзі, які до кінця життя будуть вдячні вам за вашу роботу", - додав президент.

Петро Порошенко переконаний, що пожежний інспектор не повинен наводити жах на підприємця, тому Держслужбу з надзвичайних ситуацій необхідно позбавити функцій бізнес-регулятора.

"Не можуть вони (реформи) оминути і Державну службу з надзвичайних ситуацій, яку, на моє глибоке переконання, слід позбавити невластивих їй функцій бізнес-регулятора", - заявив він.

"Може це не до свята, але я мушу про це сказати: що пожежний інспектор не повинен наводити жах на підприємця, він повинен рятувати життя людей, і мені здається, що жоден власник підприємства не хоче, щоб воно згоріло й отже здатен проявити власну відповідальність як за збереження життя працівників, так і свого майна", - додав президент.

"Щойно я був ознайомлений з новою системою профілактики, яка передбачає, що надалі контролюватися будуть лише підприємства високої зони ризику. Я дуже схвалюю та підтримую такий підхід. Будь-які дрібні точки будуть мати можливість застрахуватися та отримати повну компенсацію і нести відповідальність самостійно, і відповідати за якість пожежного захисту", - заявив глава держави.

На думку Порошенка, такий підхід дозволить прибрати корупційну компоненту і залишити в публічному образі рятувальника лише романтично-героїчну складову.

Нагадаємо, 17 вересня в Україні відзначають День рятувальника.

Як повідомлялося, 15 вересня в Києві була представлена концепція реформування ДСНС. Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, концепцією передбачено удосконалення системи реагування підрозділів ДСНС, істотне розширення мережі місцевих пожежних команд, а також залучення добровольців до забезпечення пожежної охорони.

Згідно з документом, кількість органів управління служби районного рівня буде відповідати кількості новостворених адміністративних районів. Крім того, частина пожежних депо та пожежної техніки буде передана територіальним громадам, а пожежно-рятувальні підрозділи районного рівня будуть посилені.

Міністр повідомив, що підготовка до набору добровольців вже почалася в 6 пілотних областях - Київській, Вінницькій, Львівській, Тернопільській, Донецькій та Дніпропетровській. При цьому Аваков зазначив, що реформа системи пожежного нагляду почнеться з ліквідації пожежної інспекції в тому вигляді, в якому вона зараз існує.

Рятувальники ДСНС продемонстрували свої можливості Порошенку, Турчинову і Полтораку

У День рятувальника на території навчального полігону ДП "Мобільний рятувальний центр ДСНС України" відбулися навчання пожежно-рятувальних сил. Як повідомляє Цензор.НЕТ, на навчаннях були присутні президент Петро Порошенко, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр оборони Степан Полторак, глава Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін та інші.

У навчаннях задіяли близько 250 осіб особового складу ДСНС, 50 одиниць аварійно-рятувальної техніки та 4 одиниці авіаційної техніки. Разом із підрозділами ДСНС у навчаннях взяли участь бригади швидкої допомоги і Державної служби медицини катастроф зі спеціальною технікою.

Рятувальники продемонстрували сучасну техніку та обладнання, мобільний госпіталь і польовий табір, розгорнуті відповідно до міжнародних стандартів.

За словами Турчинова, навчання пройшли на високому рівні.

"Продемонстровані високий професіоналізм рятівників та нові зразки ефективно діючої спецтехніки", - зазначив він.

Секретар РНБО підкреслив, що в боротьбі з аваріями, катастрофами і стихійними лихами рятувальники завжди демонструють найкращі людські якості - виняткову самопожертву і відвагу.

"Вони рятують людей з вогню і з-під руїн, від повені, долають завали і снігові замети. Тільки в цьому році ліквідовано понад 50 тис. пожеж, врятовано життя понад тисячі громадян", - зазначив чиновник.

Глава держави подякував рятувальникам та нагородив цінними подарунками учасників навчань, особливо відмітивши професіоналізм десантників-рятівників, льотчиків, пожежників та медиків, які брали участь у навчанні.

"Ви завжди там, де найвищий рівень небезпеки. Ви ризикуєте життям кожен день заради порятунку життя інших людей", - сказав президент та наголосив, що держава повернулася обличчям до своїх воїнів-рятувальників і дуже цінує їх працю.

Президент також оглянув спеціальну техніку та мобільні модулі, які сьогодні використовує ДСНС, а також раритетні пожежні автомобілі, які використовували кілька поколінь рятівників в попередні роки, а зараз вони передані до музею Державної служби з надзвичайних ситуацій. Особливу увагу глави держави було привернуто до мобільного табору та госпіталю, який було розгорнуто на час навчань. Цей мобільний рятувальний центр, до складу якого входить близько 60 мобільних модулів, як і українські рятівники, є добре відомим у світі.

Президент вручив державні нагороди 10 рятувальникам та ключі від квартир

Петро Порошенко з нагоди Дня рятівника вручив державні нагороди 10 рятувальникам, які відзначилися в ході рятувальних операцій та під час виконання ними своїх обов’язків. Як повідомили у прес-службі президента, медаль "За врятоване життя" отримав командир загону аварійно-рятувальних робіт державного підприємства "Мобільний рятувальний центр ДСНС України" Сергій Северенчук. Під керівництвом Северенчука водії загону під обстрілами терористів вивозили мирне населення з Дебальцевого, Авдіївки, Ольховатки.

Завдяки умілому керівництву командира загону та злагодженій роботі його підлеглих з-під обстрілу "Градів" було вивезено близько 1 тис. мирних мешканців, серед них 250 дітей, 16 інвалідів. Ризикуючи своїм життям, Северенчук та його підлеглі врятували життя багатьом мирним мешканцям у зоні обстрілу, надавали невідкладну медичну допомогу пораненим та доправляли до найближчих госпіталів тяжкопоранених.

Серед нагороджених орденом "За мужність" ІІІ ступеня – водій-сапер піротехнічного відділення групи піротехнічних робіт Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС прапорщик служби цивільного захисту Микола Тележенко. У 2016 році у складі піротехнічного розрахунку Тележенко 26 разів залучався до проведення робіт з розмінування, знешкодив та знищив 68 артилерійських снарядів, 360 мінометних мін, одну авіаційну бомбу, 17 ручних гранат.

У 2008 році в складі піротехнічного розрахунку Тележенко одним із перших прибув на ліквідацію надзвичайної ситуацій на 275-ій АБРБ селища Новобогданівка Запорізької області та брав участь в обладнані майданчика тимчасового зберігання боєприпасів, сортуванні вибухонебезпечних предметів за категоріями та ступенем небезпечності, перевозив вибухонебезпечні предмети на майданчик тимчасового зберігання, працював на очищені території. За його участю було очищено близько 15 га території та піднято 20 тонн вибухонебезпечних предметів.

Протягом 2011-2014 років виконував завдання Державної цільової програми з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території 61-го арсеналу Міноборони України у місті Лозова Харківської області. У складі піротехнічного розрахунку здійснив очищення території від вибухонебезпечних предметів близько 26 га, за його участю піднято понад 32 тонни боєприпасів, знищено понад 1 тис. тонн вибухонебезпечних предметів.

З 2014 року бере безпосередню участь в АТО. Після звільнення міст Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Кремінна Луганської області у складі зведеної групи розмінування здійснював очищення даних міст та прилеглих територій від вибухонебезпечних предметів. За його участю було перевірено територію площею близько 24 га, піднято та знищено 102 вибухонебезпечних предмети у 9 школах, 14 дитячих садочках та виконано понад 30 заявок на розмінування територій від населення та комунальних служб.

Загалом, згідно з указом президента, державними нагородами відзначено 19 працівників ДСНС.

Також глава держави вручив сертифікати та ключі від квартир.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1181 | Додав: adminA | Теги: збільшення зарплат, ДСНС, емблема, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ