Пт, 2024-04-26, 02:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 29 » Порошенко на Генасамблеї ООН розповів, навіщо РФ воює з Україною. ВІДЕО
21:15
Порошенко на Генасамблеї ООН розповів, навіщо РФ воює з Україною. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна розраховує на миротворчу допомогу Організації Об'єднаних Націй для врегулювання конфлікту на сході країни, заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи на сесії Генасамблеї ООН у вівторок 29 вересня в Нью-Йорку.

"Операція з підтримання миру на Донбасі під егідою ООН могла б стати дуже важливим інструментом, який дозволив би здійснити мінські домовленості", - сказав голова держави, передає "Інтерфакс-Україна".

Порошенко зазначив, що Україна виступає за реформування архітектури миротворчості ООН.

"Україна вважає за необхідне покращити архітектуру миробудівництва і миротворчості ООН – це важливий елемент реформи ООН", - сказав він.

Президент наголосив, що Росія веде війну проти України, хоч і не визнає це офіційно.

"Незважаючи на той факт, що поки Росія відмовляється офіційно визнати пряме військове втручання, сьогодні немає жодних сумнівів, що це – агресивна війна, спрямована проти моєї країни, проти України", - заявив Порошенко, виступаючи на сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Так, він заявив, що в результаті збройного конфлікту в Донецькій і Луганській областях України загинули 8 тисяч осіб, у тому числі 6 тисяч цивільних осіб.

"Більше 8 тисяч українців, 6 тисяч з них - цивільні особи - загинули від рук підтримуваних РФ терористів, і окупаційних військ", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що більше 1,5 млн жителів Донбасу змушені були покинути свої будинки в ході війни на Донбасі. При цьому голова Української держави висловив вдячність світовій спільноті за надання допомоги постраждалим в ході конфлікту на Донбасі.

"Я закликаю ООН та інші міжнародні організації і далі приділяти особливу увагу такому важливому питанню", - сказав він.

Російська Федерація окупувала близько 44 тис. кв. км української території в Криму і на Донбасі, продовжив Порошенко.

"Українські території, окуповані Росією в Криму та Донбасі становлять приблизно 44 тис. кв км", - заявив президент.

Порошенко наголосив, що те, що відбувається в Україні, не є ані громадянською війною, ані внутрішнім конфліктом.

Як заявив президент України, РФ навмисно створює навколо себе пояс заморожених конфліктів, аби зберегти вплив в сусідніх країнах.

"За більш ніж 23 роки, які пройшли з моменту сумнівної процедури передачі постійного членства в Раді безпеки від колишнього Радянського Союзу до Російської Федерації, Росія не тільки розв'язувала гібридні війни. Росія дійсно для того, щоб зберегти свій вплив у сусідніх країнах, протягом десятиліть навмисно створювала навколо себе пояс нестабільності. Можна сказати про Нагірний Карабах, Придністров'я, Абхазію, Південну Осетію, про Крим, Донбас", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, вчора, 28 вересня, Порошенко під час виступу на Саміті з питань миротворчості заявив, що задля збереження миру та зміцнення діяльності ООН необхідно провести її реформування.

"В ці дні світ серйозно стурбований збільшенням числа заворушень та насильства по всьому світу і обґрунтовано очікує більшої участі Організації Об'єднаних Націй у відновленні миру і безпеки. Я вважаю, що ООН повинна скористатися цією можливістю і вирішувати поточні проблеми безпеки шляхом ефективного реформування своїх можливостей з підтримки миру", - сказав голова держави.

З 28 вересня по 3 жовтня в Нью-Йорку в рамках 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН проходить сесія високого рівня. Порошенко прибув у США 27 вересня і вже провів низку зустрічей зі світовими лідерами, а також розповів про головні цілі української делегації.

Росія своїм вето щодо Boeing-777 виказала себе, заявив Порошенко

Спроби Російської Федерації заблокувати міжнародні зусилля зі встановлення істини про збитий над Україною малайзійський Боїнг свідчить про справжні мотиви російського вето щодо рішення щодо трибуналу в цій справі.

Про це заявив у вівторок 29 вересня президент України Петро Порошенко під час виступу на загальних дебатах 70-ї сесії Генасамблеї ООН, передає "Укрінформ".

"Наклавши вето на цей проект резолюції (про створення Міжнародного трибуналу для розслідування і притягнення до відповідальності винних за збиття малайзійського літака MH17), Росія наочно продемонструвала всьому світові, що вона не зацікавлена у встановленні істини", - наголосив Порошенко.

Він підкреслив, що Росія приховує не тільки правду про те, хто здійснив ці теракти, але й про зброю, яка була використана для ураження цього літака.

"Але що найбільш важливо – правду про те, хто організував цей злочин та з якої країни була привезена ця зброя", - продовжив голова держави.

На його думку, "кожен у цій залі добре розуміє реальні мотиви вето Росії на рішення по створенню трибуналу по MH-17".

Додамо, що сьогодні президент України Петро Порошенко та голова 70 Генеральної Асамблеї Організації Об'єднаних Націй Могенс Люккетофт обговорили питання обмеження права вето постійних членів Ради Безпеки ООН.

Як передали у прес-службі голови Української держави, співрозмовники погодились, що право вето постійних членів Ради Безпеки ООН слід обмежити.

"Агресор не повинен мати права вето", - заявив Порошенко.

Люккетофт відзначив роль України у створенні ООН та вагомий внесок нашої держави в її діяльність і запевнив у підтримці українських ініціатив, спрямованих на мирне врегулювання конфлікту, викликаного російською агресією.

Сторони також обговорили питання активнішого залучення ООН у вирішення конфлікту, спровокованого агресією Росії на Донбасі.

Нагадаємо, 29 липня Росія на засіданні Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй застосувала вето на резолюцію зі створення міжнародного трибуналу щодо розслідування за фактом збиття літака Малайзійських авіаліній "Боїнг-777" рейсу MH17 над територією України 17 липня 2014 року і загибелі 298 людей.

11 членів засідання проголосували "за" створення трибуналу, 1 - "проти" та 3 утрималися (Китай, Ангола, Венесуела).

Під час обговорення питання постійний представник Росії в Раді Безпеки ООН Віталій Чуркін зганьбився і фактично звинуватив Україну в трагедії з MH-17. Також одіозний дипломат допустив символічну обмовку.

"Будемо сподіватися, що розслідування розбереться, і безкарність настане і щодо тих, хто збивав літак, і тих, хто його направляв у зону військових дій", - сказав він.

Країни учасниці розслідування добиватимуться переслідування винних у авіакатастрофі рейсу MH-17, незважаючи на вето і готують новий механізм правосуддя.

Україна, Малайзія, Нідерланди, Австралія та Бельгія та обговорюють три основних альтернативних варіанти створення міжнародного трибуналу.

31 серпня глава міністерства закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що трибунал можуть створити шляхом угоди між 5 країнами.

Зазначимо, остаточну доповідь про причини катастрофи рейсу MH17 буде представлено 13 жовтня.

Порошенко по пунктах розгромив промову Путіна на Генасамблеї ООН

Заклики Росії по створенню антитерористичної коаліції та попередження з боку Москви про небезпеку "загравання" з терористами, які звучать в останні дні, не можуть заслуговувати довіри.

Про це сказав Порошенко, виступаючи з трибуни Генеральної асамблеї ООН, перерахувавши порушення російською стороною нею ж задекларовані принципи.

"Як можна закликати до створення антитерористичної коаліції, якщо ви підтримуєте тероризм прямо перед вашими дверима? Як можна говорити про свободу для народів, якщо ви караєте свого сусіда за його власний вибір? Як можна говорити про мир і закон, якщо вашою політикою є війна з допомогою маріонеткових урядів? Як можна вимагати поваги для всіх, якщо ви не поважаєте нікого?", - зазначив Порошенко.

На його думку, наступним об'єктом агресії з боку Москви може бути будь-яка країна, не тільки територіально близька до Росії. Свідченням цьому він назвав появу "зелених чоловічків" на сирійській землі.

Президент України також додав, що обмеження права вето у випадках масового насильства у світі, розширення формату Ради Безпеки, поліпшення архітектури миротворчих операцій ООН – далеко не всі пропозиції України з реформування ООН в ХХІ столітті.

"Україна виступає за поступове обмеження права вето з його скасуванням надалі. Право вето не має стати актом прощення за злочин, який може використовувати в будь-який час, яке можна "витягти з рукава" для того, щоб уникнути справедливого покарання", - зазначив він.

У зв'язку з цим Порошенко вітав ініціативу президентів Франції та Мексики "щодо політичної декларації про обмеження права вето серед постійної п'ятірки Ради Безпеки у випадках масових звірств".

Президент зазначив, що головна увага має бути приділена модернізації Ради Безпеки ООН - в тому числі розширенню членського складу і вдосконаленню методів його роботи.

"Склад Ради Безпеки ООН має відображати реалії ХХІ століття і представляти більшу кількість країн Африки, Азії та Латинської Америки. Додаткове місце непостійного члена в Раді має бути віддано країнам Східної Європи, оскільки їх число подвоїлося за останні два десятиліття", - зазначив Порошенко.

Як повідомлялося, Росія нарощує військову присутність у Сирії. Росія офіційно визнає наявність у Сирії тільки одного пункту матеріально-технічного забезпечення в порту Тартус і каже, що надає Сирії допомогу в рамках колишніх домовленостей. Як заявили в МЗС, Москва ніколи не приховувала, "що постачає військову техніку офіційній сирійській владі з метою боротьби з терористами". Інформацію про нарощування озброєнь РФ заперечує.

США домагаються відставки президента Сирії Башара Асада і в зв'язку з цим виступають проти надання йому будь-якої допомоги. Зі свого боку РФ неодноразово закликала міжнародну коаліцію співпрацювати з сирійською владою під егідою РБ ООН для боротьби з ІД.

28 вересня президент США Барак Обама, виступаючи в рамках 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, заявив, що Вашингтон готовий співпрацювати з Москвою і Тегераном по сирійському врегулюванню.

А президент РФ Володимир Путін запропонував створити "антитерористичну коаліцію" за аналогією з антигітлерівською коаліцією, яка могла б згуртувати в своїх рядах найрізноманітніші сили.

Перед цим Путін, який за допомогою російських військ анексував український Крим та дестабілізував Донбас, вдався до своєї звичної риторики та заявив в інтерв'ю американським телеканалам CBS та PBS, що Збройні сили РФ не будуть брати участь у військових діях на території Сирії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 881 | Додав: adminA | Теги: порошенко, генасамблея оон, РФ воює з Україною
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ