Пт, 2024-03-29, 08:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 11 » Порошенко написав статтю про успіхи та завдання
14:39
Порошенко написав статтю про успіхи та завдання
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко знову запевнив, що Україна буде дотримуватися своїх зобов'язань у рамках Мінських домовленостей, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми показали світові справжнє обличчя нашої нації, яка бореться за європейські цінності і захищає європейську безпеку на своїх кордонах. Ми дотримуємося зобов'язань в рамках мінських домовленостей, і ми будемо залишатися прихильними мирному вирішенню ситуації на Донбасі", - написав президент України у своїй статті "Ми здійснюємо стійкий прогрес в Україні, не зважаючи на Путіна" (We're Making Steady Progress in Ukraine, Despite Putin) виданню The Wall Street Journal, опублікованій 10 червня поточного року.

Президент зазначив, що на сьогодні всі зусилля будуть зосереджені на створенні вільної, демократичної та економічно розвиненої країни, з відновленням її територіальної цілісності.

"Але ми потребуємо підтримки міжнародного співтовариства, щоб допомогти захистити себе від агресора. Тільки минулого тижня бойовики за підтримки російських військ атакували українські позиції в місті Мар'їнка з танками та іншою важкою військовою технікою з грубим порушенням Мінських угод", - підкреслив Порошенко.

У статті президент повідомляє про зміцнення Збройних сил України за останній рік, збільшення їхньої чисельності до 250 тис. Також йдеться про реформу правоохоронної системи, зокрема про запуск з липня пілотного проекту аналогічно тому, який було здійснено в Грузії.

"До революції ми майже повністю залежали від імпорту газу з Росії. Сьогодні, завдяки диверсифікації постачань, ми скоротили споживання російського газу до 19,9 млрд кубометрів з 28,1 мільярда кубометрів в 2014 році, і частка Росії в нашому імпорті газу скоротилася до 37% з 90%. Ми ухвалили закон, який встановлює прозорі правила в цій галузі", - підкреслив Порошенко.

Згадав президент і кроки на шляху боротьби з корупцією в Україні, а також формування команди реформаторів в уряді.

"Я припускаю, що, з погляду ефективності, наша команда буде відповідати стандартам будь-якої європейської держави. І з середнім віком в 44 роки, у нас є, можливо, наймолодший уряд, який будь-коли бачила Європа", - сказав Порошенко.

Він також повідомив, що владі вдалося підвищити ефективність державного апарату з прогнозованим скороченням витрат приблизно на 50 млн дол. у 2015 році. Крім того, за словами глави держави, реалізується судова реформа, яка повинна привести до прозорої та справедливої системи правосуддя в Україні.

"Місія Міжнародного валютного фонду в Україні визнала наші зусилля. МВФ заявив, що ми домоглися "хорошої реалізації" нашої погодженої програми реформ. На сьогодні є ознаки економічної стабілізації, і МВФ очікує, що наш валовий внутрішній продукт зросте на 2%, а рівень безробіття скоротиться на 0,5% в 2016 році", - повідомив Порошенко.

Як повідомлялося, 19 березня 2015 року Рада ЄС вирішила продовжити чинність санкцій проти Росії, впроваджених через її військову агресію проти суверенної території України, допоки Москва не почне виконувати Мінські угоди щодо врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Росія офіційно не визнає втручання в український конфлікт у вигляді допомоги сепаратистам. У Кремлі неодноразово заявляли про необхідність повного виконання мінських угод сторонами конфлікту. Але вже після підписання останнього (другого) варіанту Мінських домовленостей російська сторона підступно окупувала стратегічно важливий залізничний вузол Дебальцеве на Донеччині, а також постійно намагається прорватися на лівий берег Сіверського Донця, узяти Маріуполь й докладає серйозних зусиль, аби розвинути наступ власних батальйонно-тактичних груп ("кулаків") у дніпропетровському (через Піски) та запорізькому (через Мар'їнку) напрямках.

3 червня об'єднані проросійські сили вдерлися до міста Мар'їнка, що на захід від Донецька, однак невдовзі були звідти вибиті.

Як заявив 6 червня Порошенко українські війська атакують саме збройні сили РФ, а не якісь "незаконні формування". Усі "незаконні формування" вже "зачищено" спецназом російської військової розвідки ГРУ, наголосив він.

Окрім того, додав Порошенко, на кордоні з Україною та в межах тимчасово окупованих населених пунктів Донбасу наразі сконцентровано рекордну за увесь час конфлікту кількість російських військових.

Також варто зауважити, що російська сторона не збирається виконувати Мінські домовленості у пункті відведення від лінії фронту важкої артилерії. Немає й жодних натяків на те, що росіяни взагалі добровільно вийдуть з України, підкреслюють у штабі АТО.

Нагадаємо, 8 червня міністр оборони України повідомив, що на Донбасі перебуває 42,5 тисячі російських військових і бойовиків, а вздовж кордону Росія розмістила ще близько 55 тисяч.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: успіхи та завдання, Порошенко написав статтю
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ