Ср, 2024-04-24, 09:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 21 » Порошенко незадоволений розслідуваннями злочинів проти Майдану. ВІДЕО
17:48
Порошенко незадоволений розслідуваннями злочинів проти Майдану. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У День гідності та свободи, який в Україні відзначається сьогодні, президент Петро Порошенко взяв участь у церемонії вшанування пам`яті Героїв Небесної Сотні. Глава держави разом з дружиною Мариною поклали квіти до Хреста на місці загибелі учасників Революції Гідності та запалили свічки, передає УНІАН.

У церемонії також взяли участь родини Героїв Небесної сотні.

Після цього глава держави разом з дружиною Мариною та членами родин героїв взяли участь у літії за загиблими.

Пам’ять героїв також вшанували хвилиною мовчання та жалобним передзвоном.

Петро Порошенко заявляє, що незадоволений темпами розслідування злочинів, які було здійснено під час Революції Гідності наприкінці 2013 – початку 2014 років, передає "Інтерфакс-Україна".

"Протягом цього тижня Генпрокуратура, СБУ та МВС відзвітували суспільству про перебіг розслідування. Я, звісно, теж не задоволений темпами і не хочу бути адвокатом слідства, але розслідування понад 2 тис. злочинів проти учасників акцій протесту дійсно вимагають чималих зусиль і часу", - сказав президент у своєму зверненні до українського народу з нагоди Дня Гідності і Свободи в суботу.

Він зазначив, що була знищена значна частина доказової бази до того як нова влада отримала контроль над правоохоронними органами, і в тій плутанині "багато кому вдалося замести сліди і сховатися".

"Тим не менш, доведено, що замовником кривавих злочинів був особисто Янукович. Виконавцями - тодішнє керівництво МВС, СБУ, РНБО. Морально вони вже покарані: люди їх прокляли, а Господь позбавив Батьківщини. І скільки б сволочі не ховалися в Росії, те, що вони накоїли, не має терміну давності. Процедура заочного засудження до них буде застосована лише тимчасово. Сісти повинні і вони, і всі їхні поплічники", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що процес залучення до відповідальності зрушився з мертвої точки: "Група затриманих, в тому числі і "беркутів", перебувають у СІЗО. 119 справ на сьогодні вже передані до суду. Винесено вже навіть 26 вироків, правда, поки відносно дрібних виконавців. Всього повідомлено про підозру 270 особам. Серед них - 44 чиновника, 125 міліціонерів, 11 суддів, 9 прокурорів і десятки керівників і організаторів "тітушок". Крім того, ряд суддів, які виносили неправосудні рішення проти майданівців, звільнені", - нагадав президент.

Президент вважає, що Революція Гідності закінчиться лише після виконання програми європейських змін

Петро Порошенко вважає, що про завершення Революції Гідності можна буде говорити лише після виконання програми європейських змін. Про це він заявив у зверненні до громадян з нагоди Дня гідності і свободи.

Президент нагадав, що лише два роки відділяють державу від початку Революції Гідності, але її історичний масштаб вже очевидний.

"Крах диктаторського режиму зірвав плани з ліквідації України, її перетворення на підпорядковану Кремлю малоросійську автономію, керовану п’ятою колоною. І тоді з Москви запустили план Б – військову агресію і спробу розчленувати нашу країну. Прорахувалися. Бо нема Малоросії: залишилася в підручниках історії. Новоросії теж не існує: виявилася кремлівською галюцинацією. А Україна була, є і буде! От головне, що ми як народ довели за ці два роки", - наголосив Порошенко.

За його словами, у листопаді 2013 року революція лише почалася.

"Говорити про завершеність можна буде лише тоді, коли ми виконаємо програму європейських змін, яку сформулювали і поставили на порядок денний мільйони людей, що вийшли на майдани. Програму, яку підтримали десятки мільйонів на трьох демократичних виборах - президентських, парламентських і місцевих. Тим самим виконано одну із ключових вимог людей – повне перезавантаження влади", - підкреслив президент.

Революція Гідності стала подією, яка змінила історію Європи і світу - Порошенко

Петро Порошенко вважає, що Революція Гідності стала подією, яка змінила історію Європи і світу. Про це він заявив напередодні закритого показу документального фільму "Зима у вогні" для родин Героїв Небесної Сотні (стрічка присвячена подіям Революції Гідності).

"Незважаючи на те, що пройшло лише два роки з (моменту) історичних подій на Майдані, вже зараз можна оцінити велич цієї події, яка назавжди змінила історію не лише моєї держави, вона назавжди змінила історію Європи і світу. І це зробили тисячі і мільйони героїв, героїв, які за 93 дні скинули злочинний режим", - сказав глава держави.

Порошенко також вручив режисерові фільму "Зима у вогні" Євгену Афінеєвському державну нагороду "Хрест Івана Мазепи".

Порошенко підписав указ про заснування довічної стипендії батькам Героя Небесної Сотні Жизневського

Петро Порошенко підписав указ про заснування довічної стипендії батькам Героя Небесної Сотні громадянина Бєларусі Михайла Жизневського.

Як повідомили у прес-службі президента, про це він сказав сьогодні на зустрічі з членами родин Героїв Небесної Сотні.

Указ опублікований на сайті глави держави.

Як зазначається у документі, "ушановуючи пам’ять Героя Небесної Сотні Михайла Жизневського, громадянина Республіки Білорусь, який віддав своє життя, відстоюючи ідеали демократії, права і свободи людини, європейський вибір України під час Революції Гідності, з метою підтримки його батьків" президент постановив заснувати довічну стипендію пам’яті Жизневського його батькам - Жизневським Михайлу Петровичу та Ніні Василівні.

Президент доручив Кабінету міністрів України розробити та затвердити порядок виплати довічної стипендії батькам Жизневського та визначити її розмір й передбачати під час розроблення проектів законів про державний бюджет України на відповідний рік кошти на виплату зазначеної стипендії.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Жизневський загинув 22 січня 2014 року під час протистояння активістів Майдану із загонами "Беркута" на вулиці Грушевського: активіст отримав вогнепальне поранення в серце. Похований під Гомелем.

26 листопада на вул.Грушевського у Києві було відкрито меморіал на його честь.

28 листопада 2014 року Жизневський був нагороджений Орденом Героя Небесної Сотні, який президент України вручив його батькам.

Родичі Героїв Майдану закликали владу прискорити позбавлення суддів недоторканності

Члени родин Героїв Небесної Сотні закликали владу пришвидшити позбавлення суддів недоторканності та права відпускати злочинців під заставу.

Як повідомили у прес-службі президента України, про це вони сказали сьогодні на зустрічі з Петром Порошенком.

"Поки у судах сидять одіозні судді, які служили режиму Януковича, сподіватися нам на справедливе розслідування справ по вбивствам наших дітей та родичів марно", – заявив один з присутніх.

Усі учасники зібрання разом з президентом висловили спільну позицію щодо необхідності тотального перезавантаження суддівської влади. Президент повідомив, що саме на це націлені зміни до Конституції в частині реформи правосуддя, розгляд яких на часі у парламенті.

Родини загиблих Героїв Небесної Сотні планують звернутися до народних депутатів з вимогою скасувати положення законів щодо можливості внесення застави за підозрюваних та необхідності голосування за конституційні зміни щодо судової реформи.

На зустрічі президент пригадав події тих днів. Глава держави розповів, як допомагав переносити перших поранених на Грушевського.

Президент наголосив, що всі винні у злочинах проти активістів Майдану не уникнуть відповідальності.

Він відзначив, що всією країною шириться рух за вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Побудована велика кількість пам’ятників, перейменовуються вулиці.

На зустрічі виступив голова громадської організації "Родини Героїв Небесної Сотні" Ігор Гурик, який розповів про проблеми та виклав пропозиції з їх вирішення. Він відзначив, що з усіх органів державної влади комунікація відбувається лише з президентом та його Адміністрацією. При цьому більшість проблем родин відноситься до компетенції інших органів, сказав він.

"Для нас і для мільйонів українців Революцію Гідності не завершено. Вона завершиться тоді, коли ми досягнемо ідеалів Майдану, які ми відстоювали, – це повага до людини, демократія, прозоре правління, справедлива влада, правосуддя", – наголосив Гурик.

Наприкінці листопада 2013 року відмова української влади від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом стала першопричиною виникнення наймасовіших за всю сучасну історію держави протестів. Зокрема, Кабінет міністрів України 21 листопада 2013 року ухвалив рішення призупинити процес підготовки до укладення Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом, що мала бути підписана на Вільнюському саміті "Східного партнерства" 28-29 листопада.

Після побиття спецпризначенцями "Беркута" вночі проти 30 листопада 2013 року десятків студентів на Майдані Незалежності в Києві, на вулиці міст України вийшли сотні тисяч громадян.

Акції протесту, що тривали з кінця листопада до кінця лютого 2014 року, отримали назви "Євромайдан", "Майдан", а пізніше – "Революція гідності". У результаті, Янукович у лютому, після масового розстрілу беззбройних громадян на Майдані Незалежності в Києві, втік до Росії.

Понад сотню цивільних осіб, загиблих під час повалення авторитарного режиму Віктора Януковича взимку 2013-2014 року, називають Небесною Сотнею.

За даними Міністерства охорони здоров'я України, в сутичках у середмісті Києва постраждали 1528 людей, загинули 106 учасників антиурядових протестів.

Цього року День гідності та свободи відзначається під гаслом: "Вільні творять майбутнє!".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 739 | Додав: adminA | Теги: Розслідування, Незадоволення, злочини проти Майдану, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ