Сб, 2024-04-20, 00:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 29 » Порошенко подякував світ за підтримку Сенцова
11:56
Порошенко подякував світ за підтримку Сенцова
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна вдячна всім, хто підтримує її громадян, які під час анексії Криму та неоголошеної війни стали полоненими, політв’язнями чи переслідуваними за свій патріотизм і любов до свободи.

Про це йдеться у вітанні президента України Петра Порошенка учасникам і гостям Днів українського кіно у Берліні на підтримку Олега Сенцова, повідомляє прес-служба глави держави.

"Вітаю вас із вагомою мистецькою і суспільною міжнародною подією - проведенням у Берліні Днів українського кіно на підтримку Олега Сенцова. Україна вдячна усім, хто підтримує її громадян, які під час анексії Криму та неоголошеної війни стали полоненими, політв’язнями чи переслідуваними за свій патріотизм і любов до свободи. "Потрібна не лють і ненависть, - писав український класик світового кіно Олександр Довженко, - а висота розуму". Дякую усім, хто з висоти розуму, великої європейської традиції поваги до людських прав доклав зусиль до проведення цього заходу.

Вірю, що Європа не забуде про долю кінорежисера Сенцова, про долю всього кримськотатарського народу і про факт першого з часу Другої світової війни відторгнення силою території незалежної держави. Нас усіх об’єднує бажання підтримати митця, який бореться за незалежність та суверенітет своєї Батьківщини, відстоює водночас мир і безпеку всього європейського континенту. Вірю, що разом ми зробимо все для його визволення. Так само вірю, що народи Європи спільно протистоятимуть загрозам, з якими український народ веде боротьбу на сході своєї країни", - зауважив Порошенко.

"Сподіваюся, що Дні українського кіно в Берліні відкриють нові імена, нове осмислення людського буття, нову Україну, яка героїчно бореться і творить, будує правову державу і вільне суспільство, зберігає толерантність і плекає творчу свободу. Зичу всім миру, злагоди і незабутніх вражень", - зазначив президент.

Нагадаємо, український кінорежисер Олег Сенцов був затриманий співробітниками ФСБ у анексованому в травні 2014 року Росією Криму. Слідчі стверджують, що він організував підпали в сімферопольському відділенні "Єдиної Росії" і офісі організації "Російська громада", брав участь у підготовці вибуху біля пам'ятника Леніну в Сімферополі. У середині квітня Сенцову було пред'явлено звинувачення в незаконному зберіганні зброї.

Слідство також вважає, що Сенцов організував для цих дій терористичну групу. За версією російських слідчих, крім Сенцова, до "групи" нібито входили ще три людини: Олександр Кольченко, Геннадій Афанасьєв і Олексій Чирній. Афанасьєв і Чирній дали свідчення і, уклавши угоду зі слідством, були засуджені на 7 років позбавлення волі кожен. Кольченко наразі перебуває в московському СІЗО "Лефортово", 5 травня суд відхилив апеляційні скарги на арешт Сенцова і Кольченка, а 6 травня суд продовжив арешт Сенцова до 11 липня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 834 | Додав: adminA | Теги: підтримка Сенцова, подяка, порошенко, світ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ