Пт, 2024-04-26, 03:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 2 » Порошенко поклав відповідальність за безвізовий режим на Раду. ВІДЕО
09:45
Порошенко поклав відповідальність за безвізовий режим на Раду. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада має до 9 листопада ухвалити решту законів - 9 з 13 - задля впровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Про це президент України Петро Порошенко заявив в інтерв'ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір ввечері 1 листопада.

"Верховна Рада повинна проголосувати 13 законів. Вона проголосувала лише 4. Якщо вона їх не проголосує, то безвізового режиму не буде. Ми маємо це забезпечити, і є остаточний термін - 9 листопада", - зазначив Порошенко.

За його словами, схвалення цих законопроектів є ключовою умовою надання Україні безвізового режиму.

"Один з ключових критеріїв безвізового режиму - я хотів би нагадати шановним депутатам - є зняття недоторканності як з депутатів, так і з суддів, до чого ви ще не приступили", - наголосив президент.

Він додав, що його завданням було забезпечення політичного рішення всіма країнами ЄС, що й було досягнуто на саміті в Ризі.

"У вівторок, 3 листопада, у мене буде телефонна розмова з Жаном-Клодом Юнкером (голова Єврокомісії – ред.), людиною, яка дуже підтримує Україну, президентом Єврокомісії, яка буде присвячена безвізовому режиму", - поінформував президент.

При цьому він додав, що всі органи влади в Україні мають об'єднатися задля досягнення єдиної мети - безвізового режиму з ЄС.

Нагадаємо, Порошенко заявляє, що для запровадження безвізового режиму з ЄС потрібно "забезпечити безпеку системи первинної ідентифікації громадян, яка передбачає біометричні паспорти і введення єдиної ідентифікаційної картки громадянина".

У жовтні заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що у Європейського Союзу немає заперечень щодо якості законопроектів, необхідних для виконання Плану дій щодо візової лібералізації.

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман зазначив, що закони про візову лібералізацію треба прийняти до 9 листопада, коли Міністерство закордонних справ України буде надсилати в Європейську комісію відповідну інформацію.

Порошенко назвав кінцеву дату призначення антикорупційного прокурора

Порошенко також заявив, що антикорупційного прокурора має бути призначено до 30 листопада.

"Я можу вам сказати конкретну дату: не пізніше, я сподіваюся, 30 листопада, країна повинна отримати антикорупційного прокурора, конкурс має пройти за абсолютно прозорою процедурою", - заявив Порошенко.

Він додав, що кандидат повинен пройти тести, пройти іспит на поліграфі.

"Ключова позиція відкритості в тому, що якби мене запитали, хто буде антикорупційним прокурором, я чесно скажу - я не знаю", - додав Порошенко і зазначив, що ця людина однозначно повинна "мати довіру суспільства".

Порошенко підкреслив, що призначення антикорупційного прокурора - не тільки вимога до України задля запровадження безвізового режиму з ЄС.

"1 грудня всі корупційні справи - а сьогодні це ракова пухлина України - має бути передано з ГПУ. Там не повинно залишитися жодної справи. І генпрокурор не повинен мати до цього жодного стосунку, - підкреслив президент.

Він додав, що після 1 грудня такими справами буде займатися новостворене Національне антикорупційне бюро, і Верховна Рада повинна проголосувати закон про Національне бюро розслідувань.

Довідка

22 травня на саміті "Східного партнерства" в Ризі було прийнято декларацію, в якій ідеться, що до кінця цього року Єврокомісія має підготувати звіт про виконання Україною критеріїв, необхідних для запровадження безвізового режиму.

Два ключових питання у запровадженні безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом - це біометричні паспорти і захищені кордони.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що для запровадження безвізового режиму з ЄС потрібно "забезпечити безпеку системи первинної ідентифікації громадян, яка передбачає біометричні паспорти і введення єдиної ідентифікаційної картки громадянина".

У серпні Україна передала Єврокомісії фінальний звіт про виконання рекомендацій плану дій щодо лібералізації ЄС візового режиму для громадян України; в ЄК обіцяють до 15 грудня виконати свою частину зобов'язань.

Водночас європейські партнери досі мають претензії до української сторони з питань недостатньої боротьби з корупцією та організованою злочинністю, питань дискримінації певних груп населення та внесення необхідних змін до Кодексу законів України про працю, що необхідно зробити парламенту.

Європа також наполягає на якнайшвидшому початку повноцінної роботи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), для чого має бути призначений антикорупційний прокурор. У Бюро з цього приводу виник міжвідомчий конфлікт з Генеральною прокуратурою України, яка, за словами очільника НАБУ Артема Ситника, блокує роботу його відомства.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 686 | Додав: adminA | Теги: рада, відповідальність, безвізовий режим, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ