Чт, 2024-04-18, 14:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 14 » Порошенко поверне окуповані території вже цьогоріч
18:41
Порошенко поверне окуповані території вже цьогоріч
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Президент Петро Порошенко вважає найважливішими пріоритетами своєї діяльності у 2016 році зовнішнє забезпечення миру та повернення України на тимчасово окуповані райони на Донбасі.

"Передусім - це забезпечення миру і, наголошую, повернення України на Донбас. У 2016 році має бути відновлено український суверенітет над окупованими територіями Донецької та Луганської областей", - заявив Порошенко у вступному слові на першій у новому році прес-конференції в Києві в четвер, 14 січня.

Він наголосив, що боротьба за повернення Криму – також перший пріоритет порядку денного.

"Ми запропонуємо створити міжнародний механізм з деокупації півострова. Оптимальним форматом для початку такого механізму я розглядаю формат "Женева плюс": за участю наших партнерів з ЄС, США і, можливо, країн - підписантів Будапештського меморандуму", - заявив президент України.

"Такі складні завдання, як повернення Донбасу та Криму, я планую вирішувати насамперед політико-дипломатичним та міжнародно-правовим шляхом. Ще раз наголошую на нашій твердій відданості повному виконанню всіма учасниками всіх без винятку пунктів Мінських угод. Ніякої ревізії Мінських угод ми не допустимо", - заявив Порошенко.

Як повідомлялося, 13 січня учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі домовилися про оголошення режиму тиші, яке має розпочатися негайно. Додамо, що перед цим у Мінську, 22 грудня 2015 року (того ж дня, коли бойовики увійшли в село Комінтернове, що лежить у "сірій зоні" поблизу Маріуполя), було досягнуто домовленості про припинення вогню вночі проти 23 грудня. Натомість бойовики, через 11 годин після "припинення вогню", застосували проти сил АТО "Гради".

Порошенко: місцеві вибори в ОРЛО/ОРЛО мають відбутися за законодавством України

Президент Петро Порошенко заявляє, що питання проведення місцевих виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДО/ОРЛО) постійно порушують на засіданнях тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, і українська сторона наголошує, що вони мають відбутися за українським законодавством.

"Політичне врегулювання може відбуватися лише за повернення Україні суверенітету над окупованою територією. Вибори (в ОРДО/ОРЛО) мають відбутися за українським законодавством", - заявив Порошенко на прес-конференції в Києві в четвер.

Президент України нагадав, що на ці території має бути допущено представників ЗМІ й у виборах мають взяти участь жителі, які вимушені були покинути Донбас.

При цьому Порошенко наголосив, що ці питання постійно стоять на порядку денному тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, зокрема й на останній зустрічі, що відбулася в Мінську 13 січня.

Україна має неспростовні докази перетину техніки та військовими РФ кордону з Україною, заявив Порошенко

Україна має неспростовні докази перетину російської техніки та військовослужбовцями кордону з Україною і вимагає оперативної реакції на відповідні факти, заявляє президент України Петро Порошенко.

"У нас є докази, неспростовні, як супутникові знімки, так і відео, яке знімає наша розвідка, про перетин кордону України військовою технікою Російської Федерації та підрозділами Збройних сил Російської Федерації", - заявив Порошенко на першій в 2016 році прес-конференції в четвер у Києві, говорячи про порядок денний Контактної групи в Мінську.

При цьому Порошенко заявив: "І ми вимагаємо, щоб після того, як ми передаємо цю позицію, на це була рішуча та швидка реакція у вигляді виведення окупаційних військ, доступу ОБСЄ для перевірки та створення всіх умов, передусім щодо безпеки, для початку політичного врегулювання".

Порошенко готовий зустрічатися "з ким завгодно" заради звільнення українських заручників і забезпечення "тиші" на Донбасі

Президент Порошенко заявив, що готовий зустрічатися "з ким завгодно" заради звільнення українських заручників і забезпечення режиму повної тиші на Донбасі.

"Я зустрічатимуться з ким завгодно, щоб повернути додому українських героїв: Савченко, Сенцова, повернути українських заручників, які перебувають як на окупованій території, так і на території РФ, забезпечити режим повної тиші, щоб припинити обстріл українських позицій", - заявив Порошенко на першій прес-конференції 2016 року в четвер у Києві про порядок денний Контактної групи у зв'язку з візитом до Києва представника РФ у контактній групі Бориса Гризлова.

Президент висловив упевненість, що завдання, які стоять перед Тристоронньою контактною групою, - дуже амбітні й ускладнюються тим, що порядок денний мінських угод мав бути вичерпаний у грудні 2015 року.

За його словами, напередодні зустрічі в Мінську він зустрічався з представниками Тристоронньої контактної групи, щоб "підкреслити незмінність української позиції".

Він також нагадав, що Україна вимагає конкретної часової прив'язки у виконанні пунктів Мінських угод.

"Україна вимагає - і я про це сказав у Тернополі (11 січня) - чіткого визначення дат, коли що ми робимо. Ключовим елементом для нас як елемент безпеки є відновлення державного контролю над неконтрольованою ділянкою державного кордону України", - заявив Порошенко.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1179 | Додав: adminA | Теги: Повернення, цьогоріч, окуповані території, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ