Чт, 2024-04-25, 11:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 18 » Порошенко просить Раду звільнити Наливайченка. Той сам не піде
09:39
Порошенко просить Раду звільнити Наливайченка. Той сам не піде
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект постанови про звільнення Валентина Наливайченка з посади голови Служби безпеки України.

Відповідний проект документа під №2111а оприлюднено на сайті українського парламенту о 9.00 в четвер, 18 червня.

В графі "Останній етап проходження" значиться, що проект постанови передано в тираж. У тексті подання наголошується, що зачитувати його на пленарному засіданні Верховної Ради України уповноважується представник президента у Верховній Раді Степан Кубів.

Зранку "5 канал" повідомив, що президент підписав подання після двогодинної зустрічі з лідерами фракцій і Арсенієм Яценюком.

Радник голови СБУ Маркіян Лубківський вже зазначив, що четвер може стати останнім днем роботи Наливайченка на посаді в разі ухвалення парламентом відповідного рішення. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Лубківський зазначив, що Наливайченко ніколи не тримався за посади, проте писати заяву про відставку також не буде, незважаючи на спроби "ходоків" схилити його до цього.

"Це голосування буде складним тестом для народних депутатів України, бо насправді не в Наливайченку справа..." - йдеться в повідомленні Лубківського.

Як повідомили LB.ua депутати, які входять до коаліції парламенту, група "УДАР" у фракції "Блоку Петра Порошенка" може проголосувати за відставку голови Служби безпеки, хоча раніше лідер партії, Віталій Кличко, виступав проти цього.

"Успішно пройшли переговори з цього приводу на Банковій з представниками Кличка. Умовами домовленостей були, по-перше, квота "УДАРу" за призначенням прокурора Києва, по-друге, проведення виборів мерів великих міст (зокрема столиці) в один тур... Один зі співрозмовників підтвердив, що це означає, що парламент може сьогодні навмисно провалити реформу з місцевих виборів", - йдеться в повідомленні.

Що ж стосується фракції "Об'єднання "Самопоміч", то вона теж має намір підтримати звільнення Наливайченка. Про це в Facebook повідомив заступник голови фракції Єгор Соболєв.

"Нам треба звільняти кожного керівника силового органу, який провалює завдання боротьби, а не очолювання корупції. Наступні - Віктор Шокін та Арсен Аваков", - зазначив він.

А ось "Батьківщина" буде вирішувати, як голосувати з питання відставки Наливайченка, після зустрічі з ним. Про це на "5 каналі" заявив народний депутат Іван Крулько.

"Ми не будемо приймати рішення стосовно підтримки рішення про його відставку, поки ми не зустрінемось з Наливайченком, а голова фракції не зустрінеться з президентом", - каже Крулько.

На думку нардепа, навіть якщо Рада не проголосує за відставку голови СБУ, він все одно має піти. Патова ситуація у стані війни – неможлива.

"Треба розглядати це питання з точки зору безпеки. Як буде працювати голова СБУ, якщо президент подасть на нього подання, а Рада не проголосує? Як він буде працювати з президентом? Такої патової ситуації допустити не можна. Якщо таке подання буде, то Наливайченко має його підтримати і піти працювати на іншу роботу, інакше не можна в стані війні", - вважає депутат.

Раніше лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко повідомив, що президент запропонував Наливайченку "очолити інший напрямок", однак той через деякий час повідомив, що збирається йти в політику.

ЗМІ і політики пророкують на посаду голови СБУ заступника Наливайченка, керівника Антитерористичного центру при СБУ Василя Грицака і заступника голови Адміністрації президента Андрія Таранова.

Довідка. СБУ, ГПУ, нафтобаза

12 червня голова СБУ заявив про причетність одного з колишніх заступників генпрокурора до "кришування" нафтобази "БРСМ-Нафта" під Васильковом, де сталася пожежа і загинули люди. Голова СБУ також повідомляв, що екс-заступник генпрокурора був фактичним співвласником нафтобази "БРСМ-Нафта". При цьому Наливайченко не називав його імені.

16-17 червня Наливайченко повинен був виступати в Конгресі США на тему агресії РФ, проте його візит був скасований через отримання повістки в Генпрокуратуру за фактом заяви про причетність екс-керівництва ГПУ до "БРСМ-Нафти".

Перед візитом до ГПУ голова СБУ повідомив, що незаконну діяльність компанії "БРСМ-Нафта" покривав екс-заступник генпрокурора Віталія Яреми Анатолій Даниленко.

Після допиту в прокуратурі Наливайченко зазначив, що передав всі матеріали, що стосуються угод на згорілій нафтобазі.

Даниленко спростовує звинувачення голови СБУ. Він вже отримав повістку на допит 19 червня.

Ще у вересні 2014 року навколо Даниленка розгорівся скандал щодо присвоєння 140 га державних водойм та його великого бізнесу восени минулого року. Його звільнили разом з Яремою у лютому 2015 року.

Зазначимо, мережу АЗК "БРСМ-Нафта" пов’язують із екс-міністром енергетики Едуардом Ставицьким.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: рада, звільнення Наливайченка, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ