Пт, 2024-04-19, 20:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 1 » Порошенко: сили АТО дотримуються режиму тиші. ВІДЕО
16:14
Порошенко: сили АТО дотримуються режиму тиші. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко заявив, що за 12 годин на зоні проведення антитерористичної операції дотримується режим тиші.

"За 12 годин і 5 хвилин, я хочу вас привітати, цей режим дотримується, на фронті не стріляють", - замовив президент під час виступу в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського" в четвер у Києві. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Глава держави нагадав, що українська сторона на зустрічі Тристоронньої контактної групи запропонувала встановити з 1 вересня режим повного припинення вогню.

"За весь цей час був один постріл зі стрілецької зброї: неприцільний. Немає ні артилерійських залпів, ні танкових атак, ні мінометних", - сказав Порошенко.

Він висловив важливість виконання пунктів Мінських угод, що стосуються безпеки. "Дай Бог, щоб забезпечувався режим припинення вогню, були відведені артилерія, танки, краще - на територію РФ, за межі українського кордону", - підкреслив президент.

Він зазначив, що Україна очікує на звільнення всіх заручників, яких утримують у в'язницях РФ і на окупованій території. "Дай Бог, щоб був безперешкодний доступ СММ ОБСЄ, щоб були створені всі умови безпеки для реалізації політичного пакету Мінських угод", - додав глава держави.

За його словами, ключовим пунктом Мінських угод є повернення контролю над кордоном з РФ. "Ви знаєте, що є ключовою умовою забезпечення миру на Донбасі? Це 409,3 км неконтрольованого кордону з РФ, які повинні взяти під контроль спочатку представники збройної поліцейської місії ОБСЄ, потім до них приєднаються українські силовики і прикордонники, і не буде на українській землі регулярних підрозділів ЗС РФ, найманців, які вербуються через військкомати по всій Росії, не буде танків, ракет, артилерії, БТРів, БМП з російського воєнторгу", - сказав Порошенко.

Як відомо, кілька днів тому на черговому засіданні контактної групи в Мінську було досягнуто домовленості про "безстрокове припинення вогню" на Донбасі з опівночі 1 вересня.

В українській армії заявили, що готові забезпечити "день тиші" 1 вересня попри те, що супротивник і далі порушує мінські домовленості стосовно відведення важкого озброєння й застосування озброєння.

31 серпня прес-секретар представника України в контактній групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер заявила, що тристороння контактна група може провести екстрену відеоконференцію 1 вересня через порушення режиму "припинення вогню" з боку бойовиків.

Зазначимо, 11 серпня президент Петро Порошенко доручив привести в підвищену бойову готовність всі підрозділи в районах адмінкордону з Кримом і на Донбасі. Також Порошенко припустив, що в разі загострення ситуації буде запроваджено воєнний стан, а також оголошено мобілізацію.

У зоні АТО стався один неприцільний обстріл українських сил, загинув 1 військовий. Розвідка: бойовики готують провокації

За першу половину дня 1 вересня вчинено лише один неприцільний обстріл сил антитерористичної операції (АТО), повідомив спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"За першу половину дня відбувся тільки один неприцільний обстріл", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві.

За інформацією Лисенка, за минулу добу на луганському напрямку бойовики здійснили обстріл в Станиці Луганській, а на донецькому напрямку - 14 обстрілів, один з яких - з важкого озброєння.

На маріупольському напрямі бойовики найчастіше використовували стрілецьку зброю, а всього сталося 9 обстрілів, один з них - з важкого озброєння, також в районі Богданівки сталася збройна сутичка сил АТО з групою з 5 бойовиків, які прибули з боку Докучаєвська.

В цілому, за словами Лисенка, припинення вогню дотримується. "Спільними зусиллями нам вдалося змусити противника повернутися до виконання мінських угод", - сказав спікер АП.

Лисенко також повідомив, що один український військовий загинув, одного поранено в зоні проведення антитерористичної операції за минулу добу. Відзначимо, раніше прес-центр АТО повідомляв, що бойовики 31 серпня застосували стрілецьку зброю, а в бою під Богданівкою загинув український військовий.

У свою чергу Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляє, що в зоні проведення антитерористичної операції з початку четверга бойовики зменшили кількість обстрілів, проте активізували діяльність, спрямовану на дискредитацію українських військових.

"З початку доби 1 вересня противник різко зменшив кількість обстрілів, в тому числі із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. У той же час, на тлі зменшення інтенсивності обстрілу противник активізує діяльність, спрямовану на дискредитацію сил АТО", - повідомляє ГУР Міноборони на офіційній сторінці у Facebook в четвер.

За інформацією розвідки, командування бойовиків планує провокаційні дії проти сил АТО шляхом здійснення артилерійських обстрілів позицій українських військових, а "також імітації діяльності" українських диверсантів "на донецькому, маріупольському і новоайдарському напрямках".

"Для відеофіксації" порушення українською стороною режиму тиші "на передові позиції російських окупаційних військ вже прибули журналісти російських телевізійних каналів НТВ, "Росія-24", Life News, "Зірка", - повідомляє ГУР.

Крім того, за інформацією розвідки, режим припинення вогню використовується противником для оптимізації бойових порядків.

"Зафіксовані чергові факти постачання боєприпасів з території РФ. До н.п. Іловайск доправлено ешелон з боєприпасами і матеріально-технічними засобами", - сказано в повідомленні.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, режим Тиші, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ