Пт, 2024-04-19, 09:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 11 » Порошенко закликає розпочати мирну операцію на Донбасі. ВІДЕО
12:59
Порошенко закликає розпочати мирну операцію на Донбасі. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Петро Порошенко стверджує, що російські війська і техніка не повернулися до Росії і далі залишаються в Україні. Про це він заявив, виступаючи на 12-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у п'ятницю, 11 вересня, в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Жоден російський солдат, жоден російський танк не повернулися до Росії, на жаль. Наші розвідувальні джерела разом з нашою супутниковою розвідкою підтверджують, і наші трансатлантичні партнери підтверджують, що в Україні є місце, де просто не дозволяють доступ спостерігачам ОБСЄ", - сказав він.

Порошенко підкреслив, що Україні "точно відомо, де розміщені російська артилерія, російські танки, ракети, пускові установки і російські солдати".

При цьому він назвав суттєвим досягненням припинення вогню в зоні АТО, яке спостерігається в останні дні. "Я хочу сказати, що сьогодні перший день за півтора року, коли протягом 24 годин ми не мали жертв і пострілів", - сказав він, цитує УНІАН.

"Настав час обговорити можливість розгортання операції на Донбасі для підтримки належного виконання Мінських угод. Це допоможе нам досягти двох цілей для відновлення миру в Донецькій і Луганській областях: повне виведення всіх російських найманців і озброєнь, а також відновлення контролю над українсько-російським кордоном", - заявив президент.

Порошенко наголошує, що Мінські угоди необхідно виконувати у 2015 році, а не переносити на наступний рік.

"Я прошу Леоніда Кучму, мого представника у Тристоронній контактній групі, скасувати заяву про те, що можливо продовжити Мінський процес у 2016 році", - звернувся президент.

Він наголосив, що виконати всі зобов`язання необхідно у 2015 році, тому що Україна вже заплатила велику ціну за невиконання Мінських угод.

"У нас на Донбасі немає громадянської війни, у нас немає якогось внутрішнього конфлікту. Все дуже просто: ми маємо справу з агресією проти України та окупацією незалежної української держави. І агресором, ми повинні це чітко визначити, є Росія", - зазначив президент.

18 лютого Рада національної безпеки і оборони України постановила звернутися до ООН і ЄС з проханням про розгортання в Україні операцій з підтримання миру. На думку членів РНБО, миротворчу місію ООН має бути розміщено вздовж лінії розмежування на Донбасі і на неконтрольованих ділянках державного кордону з РФ.

На думку Порошенка, найкращим форматом для України буде базування поліцейської місії Євросоюзу, яка працюватиме на підставі рішення Ради Безпеки ООН.

Згодом Київ передав до Брюсселя звернення до Ради Європейського Союзу з проханням розглянути можливість розгортання міжнародної місії з підтримання миру і стабільності на Донбасі.

21 квітня генсек ООН під час телефонної розмови з президентом України підкреслив, що розміщення миротворчої місії з мандатом організації на Донбасі залежить від рішення Ради Безпеки ООН.

4 червня Рада дозволила перебування в Україні військ інших держав, крім країни-агресора.

"Санкції проти Росії потрібно посилити, якщо вона перешкоджатиме "мирному" процесу"

"Ми повинні чітко визначити, що не тільки існуючі на сьогоднішній день санкції будуть залишатися до того часу, поки Росія буде окупувати Крим і підтримувати нестабільність на Донбасі, але також будуть запроваджені посилені обмежувальні заходи, якщо Росія і далі перешкоджатиме процесу врегулювання", - сказав він.

Порошенко зазначив, що необхідно змусити Росію "керуватися логікою Мінських угод".

"Ми повинні зробити неможливими фейкові вибори на Донбасі, оскільки це знову зруйнує Мінський процес. Ми повинні докласти вичерпних зусиль і забезпечити, щоб всі ті, хто перебуває в казематах на Донбасі і в Росії, - Надія Савченко, Олег Сенцов - були звільнені якомога швидше", - підкреслив президент України.

"Дискусія про реформування інститутів ООН почнеться на 70-й сесії Генасамблеї"

"Настав час об'єднати наші зусилля для реформування та вдосконалення інститутів та інструментів, які покликані служити принципам і нормам міжнародного права, а саме права вето в Раді Безпеки ООН для Росії. Агресія Росії проти України наочно продемонструвала недоліки такого механізму. Я сподіваюся, що ми розпочнемо відповідну дискусію під час майбутньої 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН", - сказав президент.

Порошенко вважає, що російська агресія проти України та окупація Криму повністю зруйнували міжнародну систему безпеки після Другої світової війни.

Нагадаємо, засідання ГА ООН заплановано на кінець вересня.

29 липня Росія на засіданні Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй застосувала вето на резолюцію зі створення міжнародного трибуналу щодо розслідування за фактом збиття літака Малайзійських авіаліній Boeing-777 рейсу MH17 над територією України 17 липня 2014 року і загибелі 298 людей.

11 членів засідання проголосували "за" створення трибуналу, 1 – "проти" та 3 утрималися (Китай, Ангола, Венесуела).

Під час обговорення питання постійний представник Росії в Раді Безпеки ООН Віталій Чуркін зганьбився і фактично звинуватив Україну в трагедії з MH-17. Також одіозний дипломат припустився символічної обмовки.

"Будемо сподіватися, що розслідування розбереться, і безкарність настане і щодо тих, хто збивав літак, і тих, хто його направляв у зону військових дій", - сказав він.

Країни учасниці розслідування добиватимуться переслідування винних у авіакатастрофі рейсу MH-17, незважаючи на вето і готоують новий механізм правосуддя.

Україна, Малайзія, Нідерланди, Австралія та Бельгія та обговорюють три основних альтернативних варіанти створення міжнародного трибуналу.

"Крим перетворився на базу військових операцій"

"Крим перетворився у базу військових операцій Росії в її подальших зусиллях дестабілізувати ситуацію на Чорному морі і в Середземномор`ї, у глобальному протистоянні із Заходом", - сказав президент.

Порошенко наголосив, що необхідно забезпечити повернення контролю України над своїм східним кордоном та відновити свій суверенітет над Кримом.

10 вересня уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв повідомив, що президент України і прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підтримують ідею кримських татар про блокування адміністративного кордону з окупованою територією Криму.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 992 | Додав: adminA | Теги: донбас, мирна операція, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ