Чт, 2024-03-28, 17:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 4 » Порошенко звернувся з посланням до Ради і назвав головні цілі. ВІДЕО
13:59
Порошенко звернувся з посланням до Ради і назвав головні цілі. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 4 червня, президент України Петро Порошенко звернувся зі щорічним посланням до Верховної Ради "Про внутрішнє і зовнішнє становище України у 2015 році". Спікер парламенту Володимир Гройсман об 11.05 повідомив, що до Верховної Ради прибув президент України, і надав йому слово.

У сесійній залі були присутні члени уряду на чолі з прем'єром Арсенієм Яценюком і мер Києва Віталій Кличко.

Порошенко озвучив основні завдання для влади на найближчий рік.

"Продовжити деолігархізацію, дерегуляцію та децентралізацію. Почати демонополізацію. Завершити створення інфраструктури для боротьби з корупцією і перейти в тотальний наступ на неї. Почати очищення суддівської касти і прокуратури", - сказав президент.

За його словами, в 2016 році необхідно забезпечити економічне зростання в країні, завершити податкову реформу. "У 2016 році отримати безвізовий режим з ЄС", - сказав президент, додавши, що це спільна відповідальність усіх органів влади.

"У мене часто запитують, чи задоволений я роботою уряду. Звичайно, ні. Задоволений я роботою Верховної Ради? Аж ніяк. Скажу більше, я незадоволений своєю роботою. Знаєте, чому? Тому що народ нами не дуже задоволений", - сказав президент.

Президент додав: "Тому у нас немає ані найменшого права дорікати людям, які нам довірили країну".

Глава держави наголосив, що українська влада не повинна скаржитися на суворі вимоги і жорсткі критерії, які до неї висуваються.

"Ви – депутати, міністри, як і я, президент – точно не ті, кому зараз у країні гірше за всіх. Наша спільна мета – подвоїти і потроїти зусилля для змін у країні. Час також проаналізувати, наскільки наші дії відповідають обраній стратегії, спланувати найближчі тактичні завдання", - заявив він.

Україна залишиться унітарною державою. Зміни до Конституції – восени

"Сподіваюся, що Конституційна комісія от-от завершить проект змін до Основного закону в частині децентралізації, а ви, шановні народні депутати, вже на поточній сесії направите ці зміни до Конституційного суду, щоб восени вже ухвалити їх остаточно. Таким я бачу календар цієї реформи", - сказав президент.

При цьому глава держави знову наголосив, що децентралізація нічого спільного не має з федералізацією.

"Україна була, є і буде унітарною державою! І є коло питань, яких децентралізація не торкнеться жодним чином, де, навпаки, роль центру збільшиться. Це стосується оборони, національної безпеки, зовнішньої політики та боротьби з корупцією, дотримання законності, прав та свобод громадян, територіальної цілісності. Відтак децентралізація може стати реальністю вже після осінніх виборів органів місцевої влади та місцевого самоврядування", - заявив Порошенко.

"Єдине, чого я чекаю від Верховної Ради, то це нового закону про місцеві вибори з відкритими списками", - також додав глава держави.

За словами Порошенка, він "свідомий усіх тих ризиків, які несуть місцеві вибори".

До кінця серпня треба виконати всі технічні завдання для безвізового режиму

Україна повинна виконати всі технічні завдання до кінця серпня поточного року для того, щоб Євросоюз надав безвізовий режим у наступному році, наполягає Порошенко.

"Чекати залишилося зовсім недовго, але щоб вдало фінішувати, потрібен відповідний ривок. Всі технічні завдання мають бути виконані до кінця серпня, оскільки у вересні ми очікуємо оціночну місію ЄС. Я особисто в щоденному режимі буду контролювати цей напружений графік, і уряд повинен відчути, яка велика на ньому відповідальність", - сказав президент.

"Укотре потужну європейську єдність ми відчули на саміті "Східного партнерства" в Латвії. Незважаючи на те, що Україна в стані війни, незважаючи на те, що частина нашого кордону всупереч нашому бажанню контролюється не нами, незважаючи на те, що всередині України тисячі, сотні тисяч біженців, вигнаних Росією з місць постійного проживання, (...) перспектива безвізового режиму вперше набула фіксованого місця в календарі", - констатував президент.

"Я б дуже хотів в уряді бачити відповідального віце-прем'єра за євроінтеграцію. Я би просив уряд і коаліцію вирішити це надзвичайно важливе для України питання", - сказав президент.

Порошенко обіцяє боротися з олігархами, попри "інформаційні "Гради"

"Одним з елементів антикорупційної стратегії є деолігархизація…. це війна не з окремими особистостями, це війна з системою", - зазначив президент.

За словами Порошенка, в рамках деолігархизації, прийнято "закон про 50+1 % акцій, закон про ринок газу, рішення РНБО про ринок електроенергетики і вугілля".

"З непрозорого газового чаду більше не запалюватимуться зірки рейтингу Forbs, і вугільними дотаціями з бюджету ми не будемо годувати вугільно-металургійних баронів. Там де в державі є контрольний пакет, він буде в реальності, а не лише на папері", - зазначив він.

"І що я отримав на таку політику? Брязкіт зброї приватних армій, замаскованих під шахтарів-тітушок, провокування віялових відключень електроенергії, закриття заводів, чорний піар", - поскаржився Порошенко.

"Кожен, хто підлягає деолігархизації, озброєний великим загальнонаціональним каналом і, обороняючись, гатить по мені з усіх інформаційних "Градів". Чи не в кожного з них є ручний залежний і лояльний політичний проект, з якого вони мріють виростити спокійну перспективу для себе і жахливе майбутнє для України", - наголосив Порошенко.

"Чи зупинить мене такий спротив? Ні. І курс на деолігархізацію буде продовжено з позиції моєї самодостатності і незалежності, чого б мені це не вартувало. Бо без перемоги в цій боротьбі Україна не виживе. Приватний бізнес має управляти власними підприємствами,а не пастися в державних компаніях чи живитись бюджетними потоками", - зазначив він.

Він додав, що влада має вести діалог з крупними підприємцями, але "бізнес не має права говорити з державою мовою ультиматумів".

Національне антикорупційне бюро почне розслідування у жовтні

"Ключове: безпрецедентно проводився підбір і призначення директора Національного антикорупційного бюро... Тепер також на конкурсній основі прозоро шукаємо детективів, і така ретельна селекція вимагає деякого часу. Але, тим не менш, перші детективи з'являться вже в червні, а в жовтні бюро має почати повноцінні розслідування", - підкреслив Порошенко.

Говорячи про реформування органів прокуратури та роботу Генеральної прокуратури в цілому, глава держави констатував: "Новий генеральний прокурор виявився набагато активнішим і ефективнішим за попередників".

Разом з тим, зазначив Порошенко, прокуратуру очікують скорочення, чистки, звільнення, конкурсний набір нових місцевих прокурорів та їхніх заступників.

Вища рада юстиції повинна звільнити понад 300 суддів

Порошенко сподівається, що Вища рада юстиції в цьому місяці вирішить питання звільнення більш як 300 суддів.

"Судова реформа - найскладніша, і, відповідно до Закону "Про забезпечення права на справедливий суд", запроваджено нові правила добору суддів. Сформовано за прозорими правилами нарешті Вищу раду юстиції... В цьому місяці, сподіваюся, ВРЮ вирішить досі не розглянуте питання звільнення більш як 300 суддів", - сказав президент.

Нагадаємо, робота ВРЮ вже тривалий час залишається заблокованою через відсутність кворуму.

Довідка

У травні виповнився рік президентства Порошенка - він був обраний у першому ж турі 25 травня 2014 р.

26 жовтня 2014 р. в Україні відбулися дострокові парламентські вибори, а 27 листопада 2014 р. глава держави виступив у новообраній Верховній Раді з позачерговим посланням щодо питань внутрішньої та зовнішньої ситуації в країні.

26 лютого 2015 р. за дорученням Порошенка була створена робоча група з підготовки щорічного послання президента до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище країни. Відповідальним за методичне та наукове забезпечення підготовки проекту послання призначений радник президента, директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін. Проект було доручено представити 5 травня 2015 р.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 876 | Додав: adminA | Теги: посланням, головні цілі. ВІДЕО, ради, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ