Сб, 2024-04-20, 02:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 3 » Порошенко звинуватив Росію у заворушеннях біля Ради
07:55
Порошенко звинуватив Росію у заворушеннях біля Ради
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Петро Порошенко звинуватив Росію у загибелі трьох нацгвардійців від вибуху гранати біля стін Верховної Ради. Про це голова української держави заявив в інтерв'ю телеканалу Sky News.

Порошенко звинуватив Росію у розширенні "кампанії з дестабілізації" України, результатом чого стали нещодавні заворушення біля будівлі Верховної ради.

"Росія намагається дестабілізувати ситуацію в Україні, використовуючи ультраправі угруповання, і не тільки", - заявив він.

На його думку, останнім часом політика Москви стосовно України набулала "непередбачуваного характеру". Президент також упевнений, що окремі дії Москви представляють загрозу не тільки для України, але також для європейської і глобальної безпеки.

"Москва поклала початок тому, що зараз називають "гібридною війною" - використання таємних операторів розпалювання нестабільності", - наголосив він.

Єдиною причиною, через яку росіяни прийшли до Мінська і стали вести переговори є результат економічних санкцій, запроваджених зовнішнім світом, сказав він, наполягаючи на тому, що Україні не потрібні іноземні війська, але вона, як і раніше, потребує підтримки міжнародного співтовариства.

Додамо, секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов також заявляє, що Росія підтримує радикально налаштовані організації з метою дестабілізації ситуації в Україні.

31 серпня під будівлею Верховної Ради після ухвалення в першому читанні змін до Конституції почалися сутички між мітингувальниками і правоохоронцями.

В ході мітингу під будівлею парламенту агресивно налаштовані активісти почали штурм парламенту, потім пролунала низка вибухів, була кинута бойова граната.

У результаті протистоянь троє бійців Нацгвардії померли від поранень. Більше 150 - отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Станом на 1 вересня результаті зіткнень 141 поранений знаходиться в лікарнях, 10 з них отримали важкі поранення.

Крім того, постраждали журналісти, в тому числі співробітник французького телеканалу. Крім цього був поранений осколком заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що чоловік, який кинув гранату, був затриманий і зізнався у злочині. Ним виявився представник ВО "Свобода", боєць батальйону "Січ" Ігор Гуменюк.

18 учасників акції, підозрюваних у масових заворушеннях, затримані і перебувають в ізоляторах тимчасового утримання Києва. Оголошено підозри 4 особам.

У мітингах під Радою брали участь представники ВО "Свобода", Радикальної партії і "Правого сектора". При цьому Аваков звинуватив у зіткненнях саме представників "Свободи" і особисто лідера партії Олега Тягнибока. Міліція викликала на допит лідерів і членів ВО "Свобода".

"Свобода", у свою чергу, покладає відповідальність на чинну владу і вимагає відставки міністра внутрішніх справ.

Президент України вважає, що організатори зіткнень, у тому числі політики, повинні понести сувору відповідальність.

Генеральна прокуратура України (ГПУ) порушила справу по зіткненням під Радою за частиною 3 статті 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

А прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження за чотирма статтями Кримінального кодексу України статті 348 (вбивство або замах на вбивство працівника правоохоронного органу при виконанні ним службових обов'язків), частиною 3 статті 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), статті 293 (групове порушення громадського порядку) і частиною 2 статті 294 (масові заворушення).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 779 | Додав: adminA | Теги: рада, заворушення, Росія, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ