Пт, 2024-04-26, 01:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 4 » Пошкоджену свердловину в Мексиканській затоці накрили куполом, але нафта все одно витікає
20:57
Пошкоджену свердловину в Мексиканській затоці накрили куполом, але нафта все одно витікає
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Фахівцям нафтової компанії British Petroleum вдалося накрити пошкоджену свердловину в Мексиканській затоці куполом, який дозволить уловлювати хоча б частину нафти, що витікає. Про це повідомляє Reuters з посиланням на берегову охорону США.
Про успіх операції можна буде судити через 12-24 години, заявив глава ВР Тоні Хейворд. Раніше ВР попереджала, що повністю зупинити витік вдасться, ймовірно, лише в серпні, коли закінчать дві розвантажувальні свердловини, передає Корреспондент.net.

Для встановлення куполу було відрізано частину морської колони, з якої відбувається розлив нафти. При цьому фахівцям, котрі займаються ліквідацією наслідки аварії на нафтовій платформі, вдалося зрізати частину колони тільки з другої спроби, причому зріз виявився нерівним. Це створює додаткові труднощі, а також знижує ефект від встановлення куполу.

Компанія BP, оператор аварійної свердловини Deepwater Horizon, в Мексиканській затоці заявила в п'ятницю, що вже витратила на ліквідацію витоку 1 млрд дол, але не може передбачити, яким будуть підсумкові витрати, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Виконавчий директор BP Тоні Хейворт заявив в п'ятницю, що в даний час витрати з ліквідації наслідків аварії "непередбачувані", але у будь-якому випадку, вони будуть "дуже серйозними" або навіть "важкими".

Берегова охорона США повідомляє, що заглушка, встановлена на зрізі труби аварійної свердловини дозволяє збирати 1 тис баррелів нафти на день. Це тільки мала частина загального об'єму витоку. Президент США Барак Обама, що відклав поїздку до Азії через ситуацію з витоком, має намір в п'ятницю відвідати Мексиканську затоку.

Тим часом, американські ЗМІ повідомляють, що плівка і грудки нафти вже досягли бар'єрних островів Пенсаколи у Флориді.

Зазначимо, що у Мексиканській затоці 22 квітня на нафтовій платформі Deepwater Horizon, якою управляла BP, стався потужний вибух, 36-годинна пожежа, а потім платформа затонула і почався витік нафти, яка вже завдала збитку штатам Луїзіана, Алабама, Міссісіпі. Власником платформи була компанія Transocean, яка вела дослідницьке буріння в рамках виконання контракту з BP.

17 травня компанія ВР почала бурити розвантажувальну свердловину для зменшення витоку нафти з аварійної свердловини після того, як відкачати нафту з місця витоку за допомогою труби завдовжки більше 1,5 кілометри не вдалося. Безпосередньо над свердловиною раніше був встановлений захисний ковпак, через отвір в якому протягнута труба.

Нині на боротьбу з витоком нафти мобілізовані сили Національної гвардії США. На очищення водної території направлено близько 930 суден. До цього процесу залучено більше 19 тисяч співробітників BP, інших компаній і державних відомств. Берегова охорона США заявила, що вдалося зупинити витік нафти з дна Мексиканської затоки.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 999 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ