Чт, 2024-03-28, 17:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 30 » Посли ЄС: скасування віз - справа техніки, але з самітом не пересоліть
10:49
Посли ЄС: скасування віз - справа техніки, але з самітом не пересоліть
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Лібералізація візового режиму між Україною та Європейським Союзом не далека перспектива, але повинні бути виконані всі технічні умови.

Такі думки озвучили посли країн ЄС в ефірі 5 каналу.

Зокрема, посол Великобританії в Україні Саймон Сміт зазначив, що візова програма "на перспективу пов'язана з угодою про асоціацію".

"(Програма) має на меті, саме так вважає британський уряд, що Україна, нарешті, приєднається до Європейського Союзу. Нас ніколи не було жодних сумнівів з приводу цієї мети", - зазначив він.

"Цієї мети можна досягти в перспективі. А поки нам треба зрозуміти, що є певні технічні причини і ми повинні подолати це. І це повертає нас до питання впевненості європейських політиків у тому, що спрацює режим безвізовий. І треба вибудовувати цю впевненість", - уточнив посол.

При цьому коментуючи видачу українських віз до Великої Британії, Сміт відзначив, що "на 92% ми відповідаємо ствердно, позитивно, в цьому питанні".

"Так є бюрократичні процедури, є складнощі, але ми це розуміємо. Лише 8%, що до нас звертаються, отримують відмову. Якщо ви звертаєтеся до нас, і все в порядку, то ви можете отримати візу майже напевно", - запевнив посол.

У свою чергу посол Австрії в Україні Вольф Дітріх Хайм зазначив, що в створенні вільного візового режиму Україна і ЄС "на першій стадії, а далі буде друга і впровадження цього законодавства, буде загальна оцінка, і тоді ми зможемо говорити про лібералізацію".

"Це не така далека перспектива. Дуже багато країн з Балкан цього вже домоглися. Незважаючи на те, що були критичні судження європейських країн", - уточнив він.

Хайм розповів, що "у піковий сезон Австрія отримує 600-700 заяв на візу щодня".

"Більше 95% ми задовольняємо із заяв. Ми бачимо певний прогрес розширення доступу та обміну між українськими партнерами і сусідніми країнами", - додав він.

Посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль зазначив, що у його посольства статистика щодо віз схожа зі статистикою Австрії.

"Шлях до підписання угоди про асоціацію та дорога до впровадження нашого загального плану щодо візової лібералізації не прив'язані одне до одного. Ми хочемо, нарешті, забезпечити українським громадянам безвізовий спосіб виїзду до Європейського Союзу ... Але було б нерозумно зараз називати якісь річниці, крайній термін, коли це вже станеться. На мою думку, треба робити вже це, і все", - заявив посол.

При цьому посол Польщі в Україні Генрік Литвин зазначив, що у візовому питанні "є відповідні технічні умови".

"Є дорожня карта, і ми чітко знаємо, що потрібно зробити. Якщо це буде зроблено, що записано в дорожній карті, я не бачу проблем. Треба доходити якнайшвидше до цього", - підсумував він.

Відзначимо, що першу частину з імплементації цього положення вже розпочато.

20 листопада Верховна Рада ухвалила два закони в рамках плану дій візової лібералізації (ПДВЛ) з Євросоюзом, у тому числі - про перехід на біометричні документи. 29 листопада президент Віктор Янукович підписав закон № 5492-VI "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус", яким передбачено запровадження електронних паспортів для українців.

Україна повинна бути переконливою в тому, що бажає до Європи - посол Польщі

Україна має продемонструвати Європейському Союзу, що хоче приєднатися до нього.

Про це заявив посол Польщі в Україні Генрік Литвин в ефірі 5 каналу.

"Не стільки зараз питання в тому, що Україна може і повинна інтегруватися з Європейським Союзом. Так є зараз сумніви щодо того чи хоче. І потрібні зараз дуже сильні заяви про те, власне, що хоче", - зазначив він.

"Повинні бути такі заяви зараз, коли почне працювати новий парламент", - закликав посол.

"Важко передбачити всі можливі дії всіх європейських партнерів. Зовні виглядає, що перемагає воля підписати під певними умовами. А це значить треба продовжувати діалог так, щоб підвести до підписання. Так треба розуміти, мені здається, заяву комісара Фюле (Штефан Фюле - Європейський комісар з питань політики розширення та Європейської політики сусідства - ред.)", - вважає Литвин.

"Але, здається, він не зовсім так сказав, як цитували, що відбудеться підписання, він сподівається, що відбудеться підписання. Бо як не по тому зараз готується угода, щоб його потім не підписувати", - уточнив посол.

"І підхід брюссельських структур, і підхід багатьох країн Євросоюзу саме такий: треба прагнути до підписання. Але всі знають, всі країни, не тільки частина, є відповідні умови, на яких до цього можна дійти. Тут великих різниць немає. Більше різниць між оцінками, як багато має бути цих умов", - підсумував він.

Як відомо, у четвер, 29 листопада, європейський комісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле заявив, що угода про асоціацію між Україною та ЄС може бути підписана в листопаді 2013 року, якщо українська сторона до тих пір вирішить низку проблемних питань.

Посол Німеччини про перспективи підписання угоди: не пересолюйте, але умови ЄС потрібно виконати

Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом буде за умови проведення вільних і чесних виборів, припинення практики вибіркового правосуддя та прогресу в проведенні реформ.

Про це заявив посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль в ефірі 5 каналу, коментуючи перспективу асоціації та проведення саміту "Україна-ЄС".

"Я хотів би звернутися до глядачів і до наших українських партнерів: не треба пересолювати зі значенням самої дати цього саміту", - заявив посол.

При цьому коментуючи перспективи підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, він зазначив: "Це програма повної модернізації, відновлення і перетворення в Україні. І тільки Європейський Союз може запропонувати перспективу цій країні".

"Мова йде про те, що Європейський Союз - це певна громада з цінностями, але ми також маємо і норми. Якщо ці норми буде запроваджено в Україні, то ви побачите, що почнеться широка програма внесків іноземних інвесторів в Україну, вони побачать, що можна працювати на вільному і безпечному полі", - уточнив Вайль.

Підсумував дипломат тим, що трьома основними умовами асоціації є "проведення вільних і чесних виборів, припинення практики вибіркового правосуддя та прогрес у проведенні реформ".

Раніше в опозиції заявили, що Європейський Союз не підпише з Україною Угоду про асоціацію, поки екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко і екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко будуть сидіти у в'язниці.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: скасування віз, посли ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ