Вт, 2024-04-23, 17:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 4 » Посол РФ: до кінця року Росія і Україна визначаться у газовому питанні
17:27
Посол РФ: до кінця року Росія і Україна визначаться у газовому питанні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Посол Росії на Україні Михайло Зурабов прогнозує, що нові домовленості між РФ і Україною в газовій сфері будуть закріплені на міжурядовому рівні, повідомляє Iнтерфакс-Україна.

"Швидше за все, це буде міжурядова угода. Вона, найімовірніше, буде відповідним чином легитімована і відповідним чином ухвалена", - сказав він журналістам в неділю, 4 грудня, у Києві.

Посол відзначив, що Росія і Україна розраховують на те, що в грудні можна буде підписати все те, що повинно надалі регулювати стосунки двох країн в енергетичній сфері і в питаннях газової співпраці.

На його думку, якщо може бути якийсь збій в цих переговорах, то він може мати технічний характер.

"Якщо може виникнути збій, він може нести тільки технічний характер. Я не припускаю, що це відбудеться. Це може бути пов'язано з надзвичайно щільним графіком, оскільки потрібно погоджувати багато юридичних питань і мають бути проведені відповідні внутрішні державні процедури", - додав Зурабов.

На думку експертів, Росія зацікавлена відкласти до кінця грудня досягнення домовленостей, щоб перешкодити Україні вчасно схвалити держбюджет на наступний рік і отримати кредит МВФ, адже це неможливо без чіткого узгодження нових параметрів газового контракту.

Прем'єр Микола Азаров 26 вересня повідомив, що Київ переконав Москву переглянути невигідні для України контракти на постачання російського газу, підписані в 2009 році. Він повідомив також, що країни домовилися про створення тристороннього консорціуму за участю Євросоюзу, що уможливить зменшення ціни на газ для України до 190-210 доларів за 1 тисячу кубометрів.

Нагадаємо, Україна прагне домогтися зниження вартості газу, який імпортується з Росії. Проте Росія погодилася на зниження ціни лише у разі злиття "Нафтогазу" з "Газпромом" або за вступ України до Митного союзу.

"Газпром" і "Нафтогаз" 21 квітня 2010 року підписали доповнення до контракту на постачання газу, згідно з яким українська сторона отримала знижку в ціні на газ, яка дорівнює величині зниження експортного мита при постачаннях газу до України.

Відзначимо, що 10 вересня Михайло Зурабов підкреслив зв'язок між газовим конфліктом і виборами в Росії і Україні. Таким чином "власники золотої акції", що мають в своєму розпорядженні в даний момент владу, неминуче спробують використовувати газову карту в електоральній грі.

Як повідомлялося раніше, президент Віктор Янукович заявив про фактичну готовність матеріалів для подачі в суд щодо газових контрактів з Росією.

З його слів, зараз Україна переплачує 200 доларів за кожну тисячу куб м газу, а це, як зазначає президент, 5-6 млрд доларів на рік.

Справедливою ціною на газ для України Янукович вважає ціну на газ для Німеччини мінус 70 доларів транзитного тарифу від кордону Росії до Німеччини й ще мінус 100 доларів на тис. куб. м згідно з "харківськими угодами".

Україна сумлінно виконуватиме підписані на початку 2009 року газові угоди з Росією, хоча вважає кабальними їхні умови і домагається їхнього перегляду, заявив Віталій Лук'яненко - прес-секретар прем'єра України Миколи Азарова.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 871 | Додав: adminA | Теги: Росія, Україна, газ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ