Пт, 2024-04-26, 08:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Грудень » 11 » Повний текст документу - Висновки Ради ЄС по Україні
13:22
Повний текст документу - Висновки Ради ЄС по Україні
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Тиждень.ua публікує повний текст висновків Ради ЄС щодо України, які були ухвалені 10 грудня у Брюсселі

Рада ЄС ухвалила такі висновки:

1. Рада підтверджує прагнення ЄС запровадити політичну асоціацію та економічну інтеграцію з Україною, у контексті Східного партнерства та на основі шанування спільних цінностей, визнаючи європейські прагнення України та вітаючи її європейський вибір. Рада нагадує про результати її дискусій, що відбулися у травні 2012 року, у яких стверджувалося, що швидкість реалізації цього прагнення залежатиме від результатів, досягнутих самою Україною, та оцінюватиметься на основі поступу в трьох сферах: відповідність парламентських виборів 2012 року міжнародним стандартам, а також характер дій, що слідували за виборами; поступ України в розв’язанні питання вибіркового правосуддя та уникнення цих проблем у майбутньому; виконання реформ, що були визначені в спільно погодженому Порядку денному асоціації Україна-ЄС.

2. Рада із занепокоєнням відзначає, що парламентські вибори, що відбулися 28 жовтня, продемонстрували змішану картину з кількома недоліками. Вони засвідчили погіршення ситуації у кількох сферах порівняно з тими стандартами, які вже було досягнуто. Очікуючи кінцевих висновків місії ОБСЄ/БДІПЛ, Рада підкреслює важливість повного виконання рекомендацій місії та виправлення засвідчених нею вад. Рада також сподівається, що уряд України виконає, підтримуючи інклюзивний діалог з опозицією, публічні зобов’язання, що їх взяв на себе Прем’єр-міністр України. Зокрема, Рада має надію, що Україна здійснить швидкі кроки до запровадження гідної довіри виборчої системи, заснованої на Виборчому кодексі, та на чітких правилах щодо збалансованого доступу конкурентів на виборах до засобів масової інформації. Рада ЄС прискіпливо слідкуватиме за тим, як розв’язуватиметься ситуація у п’яти одномандатних виборчих округах, де не було встановлено остаточних результатів виборів.

3. Рада ЄС підтверджує своє серйозне занепокоєння з приводу політично вмотивованих ув’язнень членів колишнього уряду, що мали місце після судів, які не шанували міжнародних стандартів чесного, прозорого та незалежного процесу. Рада ЄС також шкодує, що в результаті лідерам опозиції не дали можливості висувати свої кандидатури на парламентських виборах. Рада ЄС вітає зусилля, здійснені моніторинговою місією Європейського Парламенту, яку очолили президенти Кокс та Кваснєвський. Рада очікує, що українська влада негайно розв’яже питання політично вмотивованих арештів та зробить подальші кроки для реформування судової системи, аби уникнути повторення наявних проблем. У цьому контексті Рада наголошує на важливості зобов’язання, чітко висловленого українською владою, щодо якнайшвидшого виконання всіх рішень Європейського суду з прав людини, а також рекомендацій Ради Європи стосовно умов утримання ув’язнених осіб та медичної допомоги, яка їм надається.

4. Вітаючи те, що в Україні набули чинності Кримінально-процесуальний кодекс і нове законодавство про адвокатуру, а також створено Національний превентивний механізм проти тортур, Рада наголошує на важливості їхньої ефективної імплементації. Відповідно до духу зобов’язань України, взятих у рамках Порядку денного асоціації, Рада ЄС сподівається, що Україна здійснить додаткові кроки у напрямі судової реформи, зокрема через всебічний перегляд – у тісних консультаціях з Радою Європи та Венеціанською Комісією – закону про прокуратуру, Кримінального кодексу, ролі Вищої ради юстиції, законів про судову систему та про статус суддів, а також через реформу органів внутрішніх справ. Рада ЄС вітає намір Європейського Союзу та України розпочати неформальний діалог про судову реформу, аби полегшити поступ України в цих питаннях.

5. Рада ЄС нагадує про важливість спільно ухваленого Порядку денного асоціації для підготовки до можливого у майбутньому набуття чинності Угоди про асоціацію та її розділу про Глибоку та всебічну зону вільної торгівлі. Виборча, судова та конституційна реформи, які відбувалися би відповідно до міжнародних стандартів, є невіддільними частинами Порядку денного асоціації та спільно погоджених пріоритетів. Рада ЄС з нетерпінням очікує проведення необхідних реформ для підготовки до запровадження Глибокої та всебічної зони вільної торгівлі. Також потрібно здійснити послідовні зусилля для просування в боротьбі проти корупції, реформи управління державними фінансами, зокрема розширення повноважень Рахункової палати. Рада ЄС закликає Україну здійснити рішучі дії для покращення бізнесового та інвестиційного клімату, який зараз стає дедалі гіршим. У цьому контексті вона вітає наміри Європейського Союзу та України розпочати неформальний діалог з бізнесового клімату. Рада ЄС також наголошує на важливості інклюзивних реформ, що стануть наслідком конструктивних відносин між урядом, парламентською опозицією та громадянським суспільством.



6. Рада ЄС запрошує Високого представника Європейського Союзу, а також Європейську Комісію, моніторити ситуацію та інформувати Раду ЄС про досягнутий поступ, зокрема у підготовці до майбутнього саміту Україна-ЄС, до засідання Ради з питань співпраці Україна-ЄС у 2013 році та до Саміту Східного партнерства, що відбудеться у листопаді 2013 року у Вільнюсі. Рада ЄС підтверджує взяте на себе зобов’язання підписати Угоду про асоціацію, зокрема розділ про Глибоку та всебічну зону вільної торгівлі, щойно українська влада продемонструє рішучі дії та відчутний прогрес у трьох сферах, про які йшлося вище, можливо до проведення вільнюського саміту Східного партнерства (листопад 2013 року). Підписання угоди могло би супроводжуватися попереднім застосуванням частин Угоди.

7. Відповідно до духу створення Глибокої та всебічної зони вільної торгівлі, Європейський Союз сподівається, що Україна відмовиться від запровадження протекціоністських заходів, зокрема утилізаційного збору на автомобілі, які можуть порушувати зобов’язання України в рамках СОТ. Європейський Союз підтверджує своє прохання до України відкликати її прагнення переглянути свої зобов’язання в рамках СОТ відповідно до статті XXVIII Генеральної угоди про тарифи та торгівлю, адже це прагнення викликає торгівельні занепокоєння та є викликом до цілісності багатосторонньої торгівельної системи.

8. Рада ЄС знову підтверджує свою підтримку процесові модернізації України та послідовній роботі ЄС з Україною для досягнення цієї мети. Йдеться, зокрема, про підтримку через двосторонню фінансову допомогу та можливу макрофінансову допомогу з боку ЄС, а також сприяння підтримці з боку міжнародних фінансових інституцій модернізації української газотранспортної системи, відповідно до наявних умов, зокрема Договору про Енергетичну спільноту.

9. Рада ЄС також знову підтверджує свою відданість спільній цілі запровадження безвізового режиму в розумному часовому проміжку, якщо виконано умови для забезпечення добре керованої та безпечної мобільності, які викладено в Плані дій з візової лібералізації. Вона також спонукає Україну докласти більших зусиль для досягнення індикаторів першої фази Плану. Рада з нетерпінням чекає на якнайскоріше укладання оновленої Угоди про спрощення оформлення віз.

10. ЄС з нетерпінням очікує тісної співпраці та продовження політичного діалогу на всіх рівнях з Україною, зокрема як з майбутньою країною-головою ОБСЄ. Вона очікує, що Україна підтримуватиме та просуватиме всі наявні зобов’язання в рамках ОБСЄ, буде лідером у виконанні рішень, ухвалених на Дублінській міністерській раді, та зміцнюватиме зусилля ОБСЄ з розв’язання конфліктів».


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1173 | Додав: adminA | Теги: Україні, Висновки Ради ЄС, текст документу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ