Пт, 2024-04-26, 06:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Червень » 9 » Пожежу на нафтобазі локалізовано
20:20
Пожежу на нафтобазі локалізовано
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Небезпеки для військової частини поблизу нафтобази "БРСМ-нафта" в с.Крячки Васильківського району Київської області вже немає, евакуації людей з 10-км зони не буде.

Про це у вівторок, 9 червня, повідомив секретар РНБО Олександр Турчинов з посиланням на рішення оперативного штабу, передали в прес-службі РНБО.

"Ситуація з пожежею на нафтобазі під Києвом - під повним контролем пожежників... Небезпеки для перекидання полум'я на військову частину і сусідню нафтобазу вже немає, тому штаб ухвалив рішення не проводити евакуацію людей з 10-кілометрової зони", - йдеться в повідомленні.

За словами Турчинов, голова штабу з питань ліквідації пожежі, голова ДСНС Микола Чечоткін доповів йому, що пожежники вже перейшли до локалізації пожежі безпосередньо на території нафтобази.

У прес-службі Міністерства оборони також уточнили, що у сусідній з нафтобазою військовій частини є авіаційне майно та авіаційна техніка.

Навколо частини вночі проведено протипожежні заходи, зокрема, вирито рови, скошено траву, вивезено частину обладнання.

Як повідомлялося, пожежа на нафтобазі "БРСМ-нафта" в с.Крячки Васильківського району виникла в понеділок, 8 червня, ввечері, інформація про спалах надійшла о 17.29 - спочатку загорівся резервуар з паливом обсягом 800 куб. м (місткістю 650 тонн).

У вівторок 9 червня горіли вже всі 17 цистерн нафтобази, стався вибух. Виникла загроза поширення на сусідню нафтобазу, ліс і військову частину, на якій зберігається арсенал зброї. Згодом поширення вогню на ліс було зупинено.

За інформацією прес-служба ГУМВС України в Київській області, в результаті пожежі і вибуху резервуара на території нафтобази у Васильківському районі Київської області одна людина (співробітник "БРСМ") загинула, ще 14 (у тому числі семеро - співробітники ДСНС України, троє - "БРСМ") зазнали травм і госпіталізовані. Три рятувальники ДСНС досі не вийшли на зв'язок.

Шокін: розслідуванням причин пожежі займеться ГСУ МВС, прокуратура може приєднатися, якщо буде встановлена вина чиновників

Розслідуванням причин і обставин пожежі на нафтобазі у Київській області займається Головне слідче управління МВС України, однак якщо буде встановлена вина посадових осіб, то Генеральна прокуратура України може взяти участь у розслідуванні.

Про це у вівторок, 9 червня, заявив генпрокурор Віктор Шокін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Генеральна прокуратура, швидше за все, не буде (брати участі у розслідуванні), тому що це підслідність міліції. Наскільки я знаю, на сьогодні вирішено питання про те, що кримінальне провадження забирає собі ГСУ МВС України, але, звісно, наше процесуальне керівництво буде", - сказав генпрокурор.

Разом з тим, він запевнив, що увага правоохоронців до розслідування цієї справи буде дуже пильною.

"Можливо, що якщо в ході розслідування будуть встановлені факти порушень з боку посадових осіб, які винні у виникненні пожежі (як сказав Турчинов, що місце розташування цього об'єкта було вибрано з порушенням), то ми, можливо, заберемо його до себе у провадження", - зазначив Шокін.

Разом з тим, він висловив переконання, що "в ГСУ досить професійні слідчі, тому поки що таких підстав у нас немає".

Так, раніше сьогодні секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив про відкриття кримінального провадження з приводу незаконності розміщення двох нафтобаз біля с.Крячки безпосередньо біля військової частини.

Крім того, Турчинов заявляє про несвоєчасне звернення співробітників нафтобази до пожежних у зв'язку з виникненням загоряння: "Проблема полягає в тому, що на нафтобазі проводилися роботи з перекачування нафтопродуктів, і, за інформацією, яка є, під час перекачування нафтопродукти потрапили на електродвигун, що і призвело до загоряння".

За його словами, займання сталося близько 16.00 понеділка, а звернення до пожежних надійшло близько 17.30.

Постраждали 12 осіб, троє вважаються зниклими безвісти. Пожежу буде погашено протягом 12 годин - Аваков

Ситуація з пожежею на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської обл. буде вирішена протягом 12 годин.

Про це заявив журналістам міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на місті події, передає "РБК-Україна".

"Зараз ми були біля епіцентру горіння. Звідси це виглядає значно більш загрозливо, ніж зблизька. Ми були десь на відстані 50 метрів, горять тільки баки, що були підірвали зранку. Кілька годин тому рятувальники загасили все, що стосується водойм, і зараз немає загроз ні для бази другої нафтобази, ні для військової бази, що знаходиться поряд", - зазначив він.

"Якщо та ситуація буде розвиватися - а ми сподіваємося, що так і буде - то ми бачимо, що ситуація з цією кризою завершиться впродовж найближчих 12 годин", - заявив Аваков.

У свою чергу як повідомив в.о. начальника ГУ ДСНС у м. Києві Валерій Борис, пожежа на нафтобазі під Києвом буде повністю ліквідована вночі. За його словами, площа вогню зменшена, палає три джерела.

"На самій базі БРСМ, звідки почалася пожежа, залишаються палати резервуар 900 кб м з маслом один. І два резервуари напівзруйновані з бензином. І маленькі осередки - два озера, куди саме витікла при першій руйнації вибуху бензин та масло, вже погашені", - сказав Борис.

Нагадаємо, домішки у повітрі навколо палаючої нафтобази не перевищують норму.

Також Аваков заявляє про 12 постраждалих в результаті пожежі на нафтобазі під Києвом

Про це він повідомив у вівторок 9 червня на брифінгу поблизу пожежі на нафтобазі під Києвом, передає УНІАН.

"У нас всього 12 потерпілих, у тому числі і цивільні особи", - заявив він.

Він зазначив, що в результаті пожежі "один загинув, троє пожежників пропали безвісти, шестеро пожежників отримали травми та опіки, вони зараз перебувають у лікарні".

Як повідомлялося раніше, сьогодні станом на 12:00 в результаті вибуху під час пожежі на нафтобазі під Києвом загинула одна людина, 14 - травмовані.

Пожежу на нафтобазі гасять три сотні рятувальників із залученням 45 одиниць техніки - ДСНС

Як повідомили в прес-служби ДСНС, близько трьох сотень людей особового складу Держслужби станом на вечір вівторка 9 червня продовжують здійснювати заходи щодо ліквідації загоряння на нафтобазі у Васильківському районі (Київська обл.) і недопущення його поширення.

"До ліквідації пожежі залучено близько 300 рятувальників та 45 од. техніки", - йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС.

Так, станом на 17.00 на територію палаючої нафтобази "БРСМ-Нафта" зайшли рятувальники і приступили до ліквідації незначних осередків пожежі.

"Ті ємності, які горять, поки не можна гасити, оскільки в одній знаходиться масло, а там (дві ємності) де паливо - велика температура і важко підійти", - зазначили в ДСНС.

Разом з тим, станом на 17.30 на місці НП здійснюється прокладання магістральних рукавних ліній і забезпечено підвіз води до місця пожежі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: пожежу на нафтобазі локалізовано
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ