Сб, 2024-04-27, 03:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Головна » 2015 » Лютий » 15 » Працівники ГПУ та СБУ затримали Єфремова
12:29
Працівники ГПУ та СБУ затримали Єфремова
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

У суботу, 14 лютого, працівниками Генеральної прокуратури України спільно з працівниками Служби безпеки України була проведена спецоперація із затримання колишнього глави фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді України Олександра Єфремова. Про це повідомив Генеральний прокурор України Віктор Шокін, передає Управління зв'язків з громадськістю та ЗМІ ГПУ.

За повідомленням відомства, Єфремов підозрюється у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 і ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, тобто у зловживанні службовим становищем за обтяжуючих обставин та службовому підробленні.

Як повідомив глава СБУ Валентин Наливайченко, екс-главі фракції "Партії регіонів" Єфремову буде оголошено підозру в суді і обрано запобіжний захід у найближчі дні.

"Були відкриті кримінальні провадження стосовно трьох колишніх народних депутатів, які обґрунтовано підозрюються у сприянні сепаратизму, більше того, за статтями Кримінального кодексу - посягання на територіальну цілісність і суверенітет нашої держави", - повідомив глава СБУ журналістам у ніч на неділю, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, генпрокуратура, вивчивши матеріали справи відносно Єфремова, прийняла рішення і спільно з СБУ виконала процесуальні дії - затримання екс-депутата для доставки його до суду і оголошення йому підозри.

"У суді будуть реалізовані всі напрацьовані матеріали генпрокуратури, СБУ та МВС. Це те кримінальне провадження, де три відомства працювали синхронізовано під керівництвом генпрокуратури", - підкреслив Наливайченко.

Також він уточнив, що Єфремов був затриманий у Києві. Відповідаючи на питання, коли суд може обрати запобіжний захід Єфремову, Наливайченко сказав: "Ми сподіваємося, що в найближчі дні, тобто завтра-післязавтра. Кримінально-процесуальний кодекс дає нам дві доби".

Глава СБУ зазначив, що Єфремову в суді буде оголошено підозру і після цього буде обрано запобіжний захід.

Раніше повідомлялося, що ГПУ перевіряє інформацію про причетність нардепа від "Опозиційного блоку" Наталії Королевської і колишнього депутата від "Партії регіонів" Олександра Єфремова до фінансування тероризму на Донбасі.

Довідка

Єфремов Олександр Сергійович - народний депутат України VII скликання, лідер фракції "Партії регіонів". Народився 22.08.1954 року у Ворошиловграді.

У 1978 році закінчив Ворошиловградський машинобудівний інститут за спеціальністю "гідравлічні машини і засоби автоматики", отримав кваліфікацію "інженер-механік". У 1992-му отримав диплом Київського інституту політології і соціального управління за спеціальністю політолог. У 1996 році закінчив Міжнародну кадрову академію в Києві, отримав спеціальність магістра економічних наук. З 2001-го - кандидат економічних наук.

З 1978 - інженер-технолог Ворошиловградського машинобудівного заводу ім.Леніна.

1980-1987 рр., після служби в армії, - заввідділом Ворошиловградського міськкому ЛКСМУ, перший секретар Ленінського райкому комсомолу (Ворошиловград), перший секретар Ворошиловградського міськкому ЛКСМУ.

1987-1991 рр. - заступник начальника цеху, секретар комітету КПУ Ворошиловградського верстатобудівного заводу.

1991-1996 рр. - директор підприємства Мега Лтд в Луганську.

1996-1997 рр. - голова правління комерційного банку Укркомунбанк.

1997-1998 рр. - заступник губернатора Луганської області.

1998-2005 рр. - голова Луганської облдержадміністрації.

2005-2006 рр. - президент Луганського регіонального відділення Українського союзу промисловців і підприємців.

З 2006-го - двічі народний депутат України від "Партії регіонів" (V і VI скликань). Обидва рази - глава комітету ВР з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради. Заступник лідера "Партії регіонів" Віктора Януковича. Після обрання Януковича президентом очолив фракцію регіоналів у парламенті. Керівник Луганського обласного відділення ПР.

З грудня 2012-го - народний депутат України VII скликання від "Партії регіонів" (№5 у списку). Глава фракції "Партії регіонів". Член комітету з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності Верховної Ради.

16 січня 2014 голосував за "диктаторські закони" - пакет антидемократичних законів, які суттєво обмежували права громадян та свободу слова.

23 лютого 2014 голова фракції "Партії регіонів" Олександр Єфремов оприлюднив свою заяву, в якій всю відповідальність за ситуацію в Україні поклав на президента Віктора Януковича і його найближче оточення.

28 лютого 2014 уряди Австрії та Швейцарії оголосили про арешт його активів з метою запобігання ризику незаконного привласнення фінансових активів української держави.

На початку квітня 2014 Держфінмоніторинг заблокував особисті рахунки Єфремова за "фінансування тероризму".

Наприкінці липня 2014 року Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу стосовно народного депутата України, лідера фракції "Партії регіонів" Олександра Єфремова. Досудове розслідування розпочато за фактом зловживання владою Єфремовим, яким вчинено тиск на посадових осіб Державного підприємства "Луганськвугілля" під час проведення процедури закупівлі послуг з монтажу гірничошахтного обладнання та низьковольтної апаратури, в результаті чого зазначеним підприємством було укладено договори з підконтрольними Єфремову суб'єктами господарської діяльності за завищеними втричі цінами, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави. Попередня кваліфікація кримінального злочину - ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Єфремов входить в корпус ключових бійців-регіоналів, ні на крок не відступають від основних пунктів генеральної лінії партії. Зокрема, у питаннях державної мови, вступу України в НАТО, взаємин з опонентами в період загострень політичної ситуації в країні.

З моменту приходу в парламент Єфремов все частіше виступає в числі спікерів "Партії регіонів". Як зазначив навесні 2008-го відомий політолог Володимир Фесенко, на роль "нового Кушнарьова" екс-губернатор Луганщини поки не тягне (не вистачає драйву), але у регіоналів в публічній сфері зараз проявляється помітне "безриб'ї", тому маятник симпатій прихильників ПР може качнутися і в сторону цього політика.

Нагороджений орденом Ярослава Мудрого V ступеня.

Дружина - Лариса Олексіївна (1959 р.н.) - до недавніх пір була помічником голови правління АБ Укркомунбанк. У політика є син Ігор (1978 р.н.).

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 1140 | Додав: admin | Теги: ЄФРЕМОВ, СБУ, ГПУ, затримали, арешт
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ