Сб, 2024-04-20, 08:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 13 » "Правильні" лікарі будуть ставити "правильний" діагноз Тимошенко
14:10
"Правильні" лікарі будуть ставити "правильний" діагноз Тимошенко
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Політологи сумніваються, що огляд Тимошенко проведуть за межами Качанівській колонії. "Думаю, все буде проходити в тюремній санчастині. Інша справа лікування. Лікарі можуть дати рекомендації, і її на якийсь час переведуть в госпіталь. Там під наглядом лікарів Юлія Тимошенко буде лікуватися", - сказав газеті "Известия в Украине" політолог Володимир Фесенко.

Поки іноземні медики готуються до проведення огляду, сама Юлія Тимошенко вже будує плани на майбутні парламентські вибори. Днями вона заявила, що готова взяти участь у виборчій кампанії.

Правда, як саме вона хоче здійснити задумане, не пояснила. Для цього як мінімум потрібно вийти на свободу. Балотуватися з судимістю українське законодавство також забороняє. Крім цього, вирок по газовій справі позбавив Тимошенко можливості працювати в органах державної влади, не кажучи навіть про те, що сьогодні вона звинувачується ще по десяти кримінальних справах.

Проте захисники Юлії налаштовані оптимістично. "Є три варіанти розвитку подій. Перший - рішення Вищого спеціалізованого суду. Там знаходиться наша касаційна скарга. Ця інстанція за підсумками розгляду справи може скасувати вирок Печерського і Апеляційного судів. Також в ЗМІ обговорюється питання помилування. Воно здійснюється на основі президентського указу. Але ця процедура передбачає подачу відповідної заяви від засудженої особи. Юлія Тимошенко ніколи цього не зробить, тому що не здійснювала злочину, за яким відбуває покарання", - сказав газеті "Известия в Украине" захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Можливий і інший варіант: президент може підписати указ в односторонньому порядку, без звернення засудженого. Але навряд чи це можливо. Третій варіант - рішення Європейського суду з прав людини. України буде зобов'язана його виконати. Вже зараз ні у кого не виникає сумнівів, що рішення буде прийнято на користь Тимошенко. Справа в Європейському суді знаходиться на стадії комунікації з українським урядом. Рішення буде 23 березня. Після цього заявникові дається місяць на додаток скарги. Потім, якщо так вирішить суд, для уряду відводиться до чотирьох місяців на додаткові питання і відповіді. Потім повинно бути винесено рішення", - продовжує Власенко.

Не виключають можливість участі Юлії у виборах і в Міністерстві юстиції України. "Особи, які мають непогашену судимість або засуджені не за тяжкі злочини, можуть отримати право брати участь у виборчій гонці, якщо в цьому виникне суспільна потреба. Можна внести відповідну норму в закон про вибори. Після цього необхідно прийняти поправку до Конституції. Уже розпочала роботу створена президентом Конституційна асамблея. Можливо, таке питання буде розглянуто", - заявив міністр юстиції Олександр Лавринович.

Політологи не вірять, що хоч один із запропонованих варіантів можливий на практиці. Велика ймовірність того, що на політичній кар'єрі Юлії судимість поставить хрест.

"Як ми знаємо, звертатися зі своєю заявою про помилування до президента вона відмовилася. Рішення Європейського суду запросто може бути прийнято і не на користь Тимошенко. Якщо ця інстанція визнає її невинною, Україна повинна буде виконати таке рішення, але процес може затягнутися, і екс -прем'єр не встигне вийти на свободу до виборів. Прийняття поправок в закон про вибори і Конституцію також малоймовірно. Це схоже на голосування за декриміналізацію статті, по якій засудили Юлію Тимошенко. Зараз немає ні законних, ні політичних підстав для того, щоб екс-прем'єра звільнили. Але все може змінитися. Ближче до виборів протестні рухи в суспільстві почнуть загострюватися, а тиск на Україну з боку Заходу посилитися. У такій ситуації потрібно буде приймати якесь рішення ", - пояснив газеті "Известия в Украине" політолог Вадим Карасьов.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 977 | Додав: adminA | Теги: правильний діагноз Тимошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ