Чт, 2024-03-28, 11:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 10 » Правоохоронцям не доручали затримувати "авторитета" Тайванчика
10:03
Правоохоронцям не доручали затримувати "авторитета" Тайванчика
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Державній прикордонній службі не надходила інформація про необхідність затримання російського громадянина Алімжана Тохтахунова, відомого як кримінальний авторитет Тайванчик. Про це повідомив офіцер прес-служби Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі Радіо "Свобода".

"Нам мала б надійти інформація, заборонити в’їзд в Україну чи затримати на кордоні. А нам доручень ніяких не надходило щодо цієї людини", - заявив він.

В свою чергу депутат від Партії регіонів Ян Табачник підтвердив факт перебування у Києві Тохтахунова. "Я знайомий з ним. Те, що він був в Україні, я знаю. Нажаль, я хворів тоді і його не бачив. Це було тоді, коли у Кобзона тут був концерт, і він (Тохтахунов) приїхав в Україну", - розповів він.

Табачник також уточнив, що "по нашому Інтерполу його немає в розшуку".

"На цього громадянина (Алімжана Тохтахунова - ред.) в наший системі "Гарт" немає доручення правоохоронних органів України, зокрема українського бюро Інтерполу, про його затримання", - повідомила видання "КоммерсантЪ-Украина" заступник голови прес-служби Держкордонслужби Ольга Перехрест.

В той же час в українському бюро Інтерполу, яке є структурним підрозділом МВС, дали зрозуміти, що підстав для затримання Тохтахунова немає. "Річ у тому, що між Україною і США немає двостороннього договору про видачу (злочинців - ред.), тому підстав його заарештовувати або затримувати в цілях екстрадиції немає", - пояснив керівник робочого апарату українського бюро Інтерполу Василь Неволя.

"Це не аргументація, а спроба "відмазувати" злочинців від невідворотності покарання! Україна неодноразово видавала США розшукуваних ними осіб, але не прямо, а через треті країни, - заявив, у свою чергу, пан Москаль.- Через випадок з Тайванчиком нас можуть позбавити членства в Інтерполі, і ми остаточно перетворимося на відстійник для міжнародних злочинців".

Таким станом справ не задоволені опозиційні нардепи. "Ми взяли на себе міжнародно-правові зобов’язання затримувати тих осіб, яких Інтерпол оголошує в міжнародний розшук", – зауважує перший заступник голови парламентського комітету з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією Геннадій Москаль.

За словами Москаля, відповідальність у цій ситуації мають нести керівництво Державної прикордонної служби та Міністерства внутрішніх справ. Депутат розповів, що має намір звернутися в штаб-квартиру Інтерполу з приводу того, що Україна порушує взяті на себе зобов’язання. Проте, на його думку, ініціювати парламентське розслідування безперспективно, бо представники більшості не дадуть йому ходу.

Депутат-регіонал Ян Табачник підтверджує цю здогадку опозиційного депутата. За його словами, Україна не тільки таку угоду має – вона має достатньо інших угод, які теж не виконує. Він також не бачить підстав розглядати це питання на засіданні комітету з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією.

Алімжан Тохтахунов двічі судимий: у 1970-х роках минулого століття за порушення паспортного режиму і дармоїдство. За інформацією ЗМІ, активно допомагав "творчим людям", зокрема співачкам Софії Ротару і Аллі Пугачовій. У 1989 році пан Тохтахунов виїхав за кордон, де став великим бізнесменом і меценатом. В той же час, як вважали в правоохоронних органах багатьох країн, залишався впливовою фігурою в кримінальному середовищі: контролював діяльність відразу декількох французьких організованих злочинних угрупувань, вирішував конфлікти між протиборчими структурами, виступаючи своєрідним третейським суддею.

У липні 2002 року за запитом прокуратури Нью-Йорку був заарештований в Італії. Власті США звинуватили його в тиску на суддів під час зимової Олімпіади в Солт-Лейк-Сіті. У червні 2003 року Касаційний суд Італії відмовив Сполученим Штатам у видачі пана Тохтахунова, після чого той прибув до Росії, де зайнявся бізнесом і добродійністю.

Нагадаємо, раніше Тохтахунов розповів, що за президента Віктора Януковича став їздити до Києва.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 882 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ