Чт, 2024-03-28, 20:15


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Червень » 19 » Православні сьогодні святкують Трійцю
12:41
Православні сьогодні святкують Трійцю
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Сьогодні 19 червня православні віруючі відзначають день Святої Трійці. Усі православні храми цього дня прикрашені гілками берези, бузку, клену - вони символізують оновлення душі. Трійцю відзначають на 50-й день після Великодня, тому цей день ще називають П`ятидесятницею.

Свою першу назву свято одержало на честь сходження Святого Духу на апостолів, яке обіцяв їм Христос ще перед Вознесінням. Сходження Святого Духу символізує піклування всіх Осіб Триєдиного Бога про світ: Бог Батько творить мир, Бог Син спокутує людей від рабства диявола, Бог Дух Святий освячує світ через церкву і проповідь віри для всіх народів.

У євангельській традиції сходження Святого Духу описується як полум`я, сполохи якого оточили кожного з апостолів, після чого вони знайшли "дар мов" - стали говорити різними, невідомими їм раніше мовами. Таким чином, вони дістали можливість проповідувати віру Христову в різних куточках світу. Саме тому день Святої Трійці іменується також днем народження християнської церкви.

Після божественної літургії на свято Трійці у храмах здійснюється особлива вечерня з читанням уклінних молитов: священик читає молитви, стоячи на колінах у царських вратах, лицем до віруючих, прихожани теж стають на коліна, вперше після Великодня.

Напередодні Трійці церква встановила Троїцьку суботу, в яку здійснюється поминання покійних, а у понеділок, одразу після Трійці, святкується день Святого Духу.

Президент та прем’єр привітали українців зі святом Трійці

Президент України Петро Порошенко та прем’єр-міністр Володимир Гройсман привітали українців з нагоди Дня Святої Трійці.

Як йдеться у вітанні глави держави, розміщеному на його сайті, "у це світле свято ми прагнемо до духовного оновлення, взаєморозуміння, відкриваємо свої серця для віри, надії та любові, бо пам’ятаємо просту істину: люди, якими б різними не були, здатні зрозуміти одне одного, якщо їх надихає Святий Дух".

За словами Порошенка, сьогодні, у драматичні часи історії нашої держави, перед нами стоїть важлива мета - зберегти єдність країни. А це може відбутися, зокрема, і завдяки спільній молитві за мир та злагоду на українській землі, зазначив президент.

"Сила і мужність, честь і порядність, милосердя та доброчинність, щира віра - одвічні цінності нашого народу, які несуть безмежний потенціал та гартують у боротьбі за власну державність. Знаю, що мільйони українців надихає дух свободи, правди та гідності. Значить, ми здатні порозумітися і перемогти", - наголосив глава держави.

Порошенко побажав українцям добра, сімейного затишку, достатку й успіхів.

Гройсман у вітанні зазначив, що День Святої Трійці завжди посідав важливе місце в духовній культурі українського народу. Згідно з традицією, цей день, який ще називають Зеленою неділею, зустрічають з особливим теплом.

"Свята Трійця уособлює духовну єдність людей, єдність віри і любові сердець. Тож нехай цей день принесе у кожну українську оселю радість і віру, надію і тепло, духовну єдність, добробут і мир", - побажав глава уряду.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 991 | Додав: adminA | Теги: Трійця, Православні сьогодні
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ