Пт, 2024-04-19, 22:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 7 » Прем'єр Греції Папандреу домовився з опозицією про формування нового уряду, але без нього
12:26
Прем'єр Греції Папандреу домовився з опозицією про формування нового уряду, але без нього
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу домовився з лідером опозиції про новий уряд, який Папандреу очолювати не буде, повідомляє NEWSru.com.

Про це йдеться в офіційному повідомленні, поширеному прес-службою президента Греції Каролоса Папульяса після його зустрічі з грецьким прем'єром і лідером головної опозиційної правоцентристської партії "Нова демократія" Антонісом Самарасом.

Згідно із заявою прес-служби, було вирішено сформувати новий коаліційний уряд задля реалізації рішень саміту єврозони 26 жовтня і проведення потім дострокових парламентських виборів.

Пізніше стало відомо, що керівництво головних політичних партій Греції дійшло згоди щодо того, що найбільш придатною датою проведення дострокових парламентських виборів є 19 лютого. Заяву про це зробив міністр фінансів країни Евангелос Венізелос.

Новий уряд не буде очолювати Георгіос Папандреу. Прем'єр погодився принести себе в жертву, йдучи з посади, аби забезпечити широку міжпартійну підтримку критично важливим угодам саміту ЄС від 26 жовтня, на якому було схвалено рішення про надання другого пакету фінансової допомоги на загальну суму 130 млрд євро, списання близько 100 млрд євро грецького боргу, що є в активах приватних інвесторів, і рекапіталізації грецьких банків.

Повідомляється, що Папандреу зв'яжеться протягом дня з Самарасом, щоб обговорити питання про голову та склад нового уряду. Кандидатури на пост глави кабінету поки що офіційно не озвучувалися, і час нової зустрічі наразі не уточнюється.

Раніше, виступаючи на засіданні уряду в неділю, 6 листопада, Папандреу заявив, що уряд Греції передасть естафету іншому кабінету міністрів, якщо про це вдасться домовитися.

Згідно з текстом його виступу, поширеного прес-службою, Папандреу зазначив, що "цей уряд передасть естафетну паличку, але не в умовах вакууму (влади)". "Ми передамо її наступному уряду, якщо дійдемо згоди по ньому, - сказав прем'єр. - Сподіваюся, що це незабаром відбудеться. Коли я кажу "незабаром", я маю на увазі сьогодні, а не завтра, з дуже багатьох причин".

Прем'єр підкреслив, що вже багато разів говорив і знову повторює, що його "не цікавить, чи буде він очолювати дану урядову адміністрацію як прем'єр-міністр". "Я в суботу запропонував домовитися про особу, яка влаштовує всі сторони", - сказав Папандреу, зазначивши, що крім глави кабінету потрібно домовитися про чіткі зобов'язання щодо великого кола питань, включаючи ратифікацію угоди з ЄС про нову кредитну програму і кроки щодо забезпечення отримання Грецією шостого траншу кредитів в 8 млрд євро.

"До того, як ми прийдемо до діалогу про урядову схему, графік та осіб, уряд не може подати у відставку і залишити країну в вакуумі з невідомим курсом, - підкреслив прем'єр. - Це питання відповідальності щодо країни і нашої власної відповідальності".

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу погодився піти у відставку, як тільки буде досягнуто угоди про формування коаліційного уряду.

Наприкінці жовтня лідери ЄС погодилися надати Афінам додатковий кредит на 100 млрд євро, а також списати 50% боргів Греції. Натомість грецький уряд має радикально знизити бюджетні витрати, звільнити тисячі держслужбовців, скоротити зарплати і пенсії.

Папандреу запропонував надати громадянам країни можливість самим вирішувати, чи приймати міжнародну допомогу в обмін на проведення заходів бюджетної економії. Ця пропозиція призвела до розколу в правлячій партії.

Пізніше уряд Греції відмовився від ідеї проведення референдуму щодо ухвалення плану Євросоюзу щодо врегулювання боргової кризи країни.

Голова мінфіну Греції збереже свою посаду

Як передає РИА "Новости", новий кабінет сформують лівоцентристський рух ПАСОК і опозиційна правоцентристська партія "Нова демократія".

При цьому політичний важковаговик урядової лівоцентристської партії Евангелос Венізелос залишиться заступником голови грецького уряду і збереже посаду голови Мінфіну, повідомляє в понеділок державне телебачення Греції.

Венізелос, який представляв Грецію на переговорах з кредиторами, поїде як міністр до Брюсселя, на засідання Єврогрупи, яке відбудеться сьогодні, повідомляє телеканал.

Глава Мінфіну розповість своїм колегам про план формування в Греції уряду міжпартійного співробітництва. Передбачалося, що президент Греції скличе раду лідерів політичних партій для того, щоб спробувати забезпечити ширшу підтримку нової урядової схеми.

Однак пізніше було оголошено, що зрештою рада скликатися не буде через відмову Комуністичної партії Греції і Коаліції радикальних лівих сил (СІРІЗА) взяти в ній участь.

"Ми не підемо на зустріч з президентом, ми не збираємося навіть своєю присутністю допомагати цьому уряду. Ми звернемося безпосередньо до народу", - заявив, зокрема, офіційний представник комуністів Макіс Маїліс. Він назвав новий уряд "заплічних справ майстрами", оскільки він, за його словами, має намір проводити ще суворіші заходи зі скорочення витрат.

Новий уряд Греції розпочне свою роботу вже цього тижня

Новий коаліційний уряд прийме присягу і пройде процедуру вотуму довіри протягом тижня, якщо все пройде за планом. Про це заявив офіційний представник чинного кабінету Іліас Мосіалос.

"Сьогодні історичний день для Греції", - підкреслив Мосіалос після того, як чинний прем'єр Георгіос Папандреу і лідер головної опозиційної правоцентристської партії "Нова демократія" Антоніс Самарас домовилися в присутності президента Греції Каролоса Папульяса про формування коаліційного уряду.

Через те, що чинний кабінет не пішов у відставку, уряд продовжує поки що виконувати свої повноваження.

В Греції визначились з кандидатами на посаду голови уряду, їх троє

Три кандидатури названо на пост прем'єра в майбутньому коаліційному уряді Греції. Двоє з них раніше були представниками Греції в Євросоюзі, а один є ним до цього дня, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на місцеві телеканали.

Колишній заступник голови Європейского Центрального банку (ЄЦБ) Лукас Пападімос і нинішній європейський омбудсмен Нікіфорос Діамандурас запропоновані лівоцентристською партією ПАСОК, а правоцентристська "Нова демократія" висунула колишнього єврокомісара з питань довкілля та нинішнього заступника голови партії Ставроса Дімаса.

Як очікується, ім'я нового прем'єра буде названо сьогодні.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 807 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ