Сб, 2024-04-20, 12:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Лютий » 26 » Прем'єр Греції волає про допомогу - країна на межі дефолту
18:09
Прем'єр Греції волає про допомогу - країна на межі дефолту
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Найгірші побоювання щодо стану грецької економіки підтвердилися, заявив сьогодні, 26 лютого, прем'єр-міністр Георгіос Папандреу під час виступу в парламенті. Влада Греції робить відчайдушні спроби повернути довіру до своїх статистичних даних і переконати інвесторів у здатності розплатитися за боргами після того, як стало відомо, що попередній уряд сильно недооцінював реальний дефіцит бюджету, передає УНІАН.
Європейський Союз також не залишається осторонь, і намагається підштовхнути Афіни до проведення радикальної бюджетної реформи, інакше проблеми Греції можуть завдати сильної шкоди єдиній європейській валюті і навіть, на думку деяких, призвести до розпаду єврозони.

"Все, що виявилося після виборів, доводить, що "Нова демократія" (колишня керівна партія) не справилася зі своїми обов'язками, - заявив Папандреу. - Історія підтвердила наші найгірші побоювання".

"Збиток не піддається обчисленню. Він не лише зачіпає фінанси чи бюджет, а й підриває позиції держави", - сказав прем'єр.

"Сьогодні наш обов'язок полягає в тому, щоб забути про політичні ігри й думати тільки про порятунок нашої країни. Попередня політика зробила необхідним проведення кардинальних змін і обмеження накопичених привілеїв", - додав прем'єр.

Грецькі урядовці повідомили, що інспектори ЄС і МВФ, які відвідали країну, дійшли невтішних висновків: Афіни не зможуть виконати поставлені цілі щодо скорочення бюджету без нових заходів зі зменшення витрат, які вже змусили вийти на вулиці тисячі невдоволених громадян.

Напередодні міжнародні рейтингові агентства пригрозили знизити грецький рейтинг у разі, якщо країна не зможе виконати обіцянку і скоротити дефіцит бюджету.

"Є тільки одна дилема: чи допустимо ми банкрутство країни, чи якось діятимемо? Чи дозволимо ми спекулянтам душити нас, чи ж візьмемо свою долю у свої руки?" - сказав грецький прем'єр.

"Ми повинні зробити все можливе для вирішення невідкладних проблем вже сьогодні. Завтра буде надто пізно, а наслідки - набагато серйозніші".

Папандреу пообіцяв, що країна не шукатиме допомоги за кордоном: "Ми просимо ЄС виявити солідарність, а вони просять нас виконати наші зобов'язання. Ми їх виконаємо... Ми зажадаємо від європейського співтовариства солідарності, і я вірю, що ми її одержимо".

"Жодна інша країна не заплатить за наші борги, - сказав він. - Для нашої країни справа честі навести лад у власному домі".

Як повідомлялося, раніше міністри фінансів країн єврозони попередили Грецію, що їй, можливо, доведеться піти на нові кроки задля зниження дефіциту бюджету, якщо вже оголошені заходи не дадуть результату. При цьому не уточнили, яку допомогу вони зможуть надати Афінам у разі потреби.

Прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер заявив журналістам 15 лютого, після завершення зустрічі міністрів фінансів, що через місяць Греція має відзвітувати про виконання заходів, які покликані зменшити бюджетний дефіцит з торішніх 12,7% ВВП до 8,7%. "16 березня ми перевіримо, чи досягає Греція поставлених перед собою цілей", - сказав він.

Якщо цього не станеться, міністри фінансів ухвалять рішення - причому Греція не братиме участі в цьому голосуванні - про необхідність додаткових заходів з боку грецького уряду, сказав він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1197 | Додав: Olena_Mazur
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ