Сб, 2024-04-27, 03:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 30 » Президент Ірану назвав свою країну найсильнішою в світі, здатною вибити зуби будь-якому ворогові
21:35
Президент Ірану назвав свою країну найсильнішою в світі, здатною вибити зуби будь-якому ворогові
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Сьогодні, 30 квітня, президент Ірану Махмуд Ахмадінежад вкотре пообіцяв відбити будь-які можливі атаки, спрямовані проти Ісламської Республіки, передає РИА "Новости".
Іранський лідер прибув до острова Кіш, розташованому в Перській затоці, для участі у форумі, присвяченому Національному дню затоки.

"Великі держави так управляли світовою економікою, що зібрали кров людей в одну склянку. Вони (США) хочуть керувати Близьким Сходом ... Проте треба зазначити, що вони не досягли своєї мети і не досягнуть. Сьогодні Іран є найсильнішою країною в світі ", - сказав Ахмадінежад.

Він зазначив, що його країна миролюбна, але нещадна до ворогів. "Ми любимо всі нації і радіємо за їхнє процвітання. Ми прихильники дружби і діалогу. Проте на противагу бажанням агресорів (напасти на Іран) ми є потужним кулаком, який виб'є зуби будь-якому (хто зважитися завдати удару по Ісламській Республіці)", - наводить агентство слова президента Ірану.

Ахмадінежад підкреслив, що проблема гарантій безпеки регіону Перської затоки полягає в американській присутності. "Ми прихильники миру і справедливості в усьому світі. Проблема регіону Перської затоки полягає не у гарантіях його безпеки, а проблема полягає в вас (США)", - сказав він.

Як відомо, нині Вашингтон готується до створення широкої мережі радарів і систем озброєнь в регіоні Перської затоки. Пентагон забезпечив постійну присутність своїх компонентів ПРО в зоні Перської затоки і в даний час всіляко прагне розширити співпрацю у цій сфері з державами регіону. Розміщення в районі Перської затоки зенітно-ракетних комплексів Patriot США пояснюють можливою загрозою з боку Ірану.

Нагадаємо, минулого тижня елітний підрозділ збройних сил Ірану - Корпус вартових ісламської революції - провів у Перській затоці і Ормузській протоці широкомасштабні планові навчання військово-морських сил "Великий Пророк-5".

Навчання проходили в стратегічно важливій Ормузькій протоці, яка сполучає Оманську затоку на південному сході з Перською затокою на південному заході. Сьогодні протока є єдиним морським шляхом, що дозволяє експортувати арабські газ і нафту в треті країни, зокрема і в США.

Раніше Махмуд Ахмадінежад звернувся до влади США з проханням надати йому візу для відвідування Нью-Йорка. Там він має намір взяти участь в оглядовій Конференції ООН з виконання Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

А 23 лютого Ахмадінежад заявив, що його країна відрубає руки будь-кому, хто спробує напасти на неї.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1185 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ