Пт, 2024-04-26, 07:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 29 » Президент охопленої протестами Сирії схвалив відставку уряду
17:24
Президент охопленої протестами Сирії схвалив відставку уряду
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент Сирії Башар Асад схвалив у вівторок відставку уряду, повідомляє Reuters з посиланням на державне сірійське телебачення. Раніше воно повідомляло, що кабінет міністрів на чолі з Мухаммедом Наджі аль-Атарі, сформований в 2003 році, оголосив у вівторок про відставку.

Це рішення було ухвалено владою після народних заворушень у країні. За даними високопоставленого джерела в сирійському керівництві, новий кабінет міністрів планують сформувати протягом доби, передає РИА "Новости".

Напередодні віце-президент Сирії Фарук Кулі заявив, що президент Башар Асад у найближчі два дні оголосить про "важливі рішення", ухвалені керівництвом країни під тиском масових протестів. Рішення про відставку кабінету аль-Атарі відкриває шлях до влади більш послідовним прихильникам реформ, зазначають ЗМІ.

Кандидатом на посаду нового голови кабінету називають віце-прем'єра з економічних питань Абдаллу Дардарі - близького соратника сирійського лідера. Повідомлення про відставку кабінету надійшло тоді, коли мільйони сирійців вийшли на вулиці Дамаску, Алеппо, Хомса, Хамі, Дейр-ез-Зора, Ес-Сувейди й інших провінційних центрів, щоб заявити про свою підтримку всеосяжних реформ, запропонованих днями керівництвом країни, передає ИТАР-ТАСС.

Про ухвалення екстреного плану політичних перетворень сирійське керівництво оголосило через тиждень після початку заворушень в місті Дераа, розташованому на кордоні з Йорданією. План, зокрема, передбачає запровадження багатопартійної системи, ухвалення нового закону про ЗМІ, проведення судової реформи, а також посилення боротьби з корупцією, яка викликає особливе невдоволення населення.

Як очікується, під час свого виступу сирійський лідер, зокрема, оголосив про скасування режиму надзвичайного положення, який діє в країні з 1963 року, коли до влади прийшла партія "Баас". За даними місцевих ЗМІ, влада країни вже "робить практичні кроки" задля скасування цього закону.

Нагадаємо, що 18 березня в Сирії в містах Дераа і Баньяс сталися сутички між демонстрантами і співробітниками правопорядку, багатьох було вбито. Одягнені в цивільне офіцери спецслужб розігнали демонстрацію і в Дамаску. За заявою правозахисників, було заарештовано кілька десятків людей. Водночас представники влади зазначають, що поліція була змушена втрутитися в хід демонстрацій задля відвернення насильства.

Демонстрації, які відбулися в двох сирійських містах, стали найбільшими акціями протесту в Сирії за останні роки.

Демонстранти закликали випустити на волю політичних ув'язнених, розпустити сили безпеки і припинити дію старих сирійських законів про надзвичайний стан, яким вже майже 50 років.

Зазначимо, що в сирійському сегменті Інтернету ще в лютому з'явилися сайти і сторінки із закликами до масових маніфестацій проти політики влади.

Протести в Сирії стали логічним продовженням революційного настрою, в якому живуть останні місяці арабські країни. Після повалення президента в Тунісі хвиля протестів піднімає на демонстрації все більше країн. Переважно влада намагається перешкоджати проведенню маніфестацій, застосовуючи силу для розгону протестувальників, часто-густо такі сутички не минають без жертв.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 956 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ